Ακούστε τo νέο τραγούδι του Mark Lanegan: “Stockholm City Blues” (video)

Από Στις 24 Απριλίου, 2020

Κυκλοφόρησε το καινούριο τραγούδι του Mark Lanegan από το επερχόμενο άλμπουμ “Straight Songs of Sorrow”

Ο Mark Lanegan συνέθεσε το επερχόμενο άλμπουμ του, “Straight Songs of Sorrow”, ως μέρος των απομνημονευμάτων του, Sing Backwards and Weep, όπου εξιστορεί την περίοδο που έκανε χρήση ναρκωτικών κατά την εποχή των Screaming Trees, στις δεκαετίες ’80 και ’90.

Στις 22/4 κυκλοφόρησε το “Stockholm City Blues”, το οποίο τον βρίσκει να κοιτάζει με λύπη στο παρελθόν σε μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, νιώθοντας αρρωστημένα σαν σκουπίδι, αργά το βράδυ. “Πληρώνω για αυτόν τον πόνο που νιώθω να τρέχει μέσα στο αίμα μου”, τραγουδάει αυστηρά πάνω από ακουστική κιθάρα. “Δεν μπορούσες να μου πεις πότε είναι αρκετά”.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαΐου, μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου στις 28 Απριλίου.

Mark Lanegan

“Γράφοντας το βιβλίο, δεν ένιωσα κάθαρση”, είπε ο Lanegan σε δήλωση του. “Το μόνο που πήρα ήταν ένα κουτί της Πανδώρας γεμάτο πόνο και δυστυχία. Μπήκα και θυμήθηκα σκ@τ@ που είχα αφήσει πίσω πριν από 20 χρόνια. Αλλά άρχισα να γράφω αυτά τα τραγούδια τη στιγμή που τελείωσα και συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν βαθιά συναισθήματα, όλα συνδεδεμένα με αναμνήσεις από αυτό το βιβλίο. Ήταν ανακούφιση να ξαναγυρίσω ξαφνικά στη μουσική. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν το δώρο του βιβλίου, αυτά τα τραγούδια. Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτόν τον δίσκο.”

Ο Lanegan πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε τα τραγούδια “Bleed All Over” και “Skeleton Key” από το συγκεκριμένο άλμπουμ.

Εκτός από το βιβλίο και το άλμπουμ, δημιούργησε επίσης μια διαδικτυακή πύλη που ονομάζεται The Vault και εκεί συγκεντρώνει όλες τις ηχογραφήσεις του από το 1984. Οι θαυμαστές του μπορούν να συνδεθούν με τη μουσική μέσω του Spotify και της Apple Music.

Συμπεριλαμβάνονται επίσης Playlists των Duff McKagan των Guns N’ Roses’, Peter Hook των Joy Division και New Order και Bobbie Gillespie των Primal Scream.


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background