Οι θρυλικοί Savage Republic επιστρέφουν στην Ελλάδα

Από Στις 3 Ιανουαρίου, 2023

Οι πρωτοπόροι της αμερικανικής βιομηχανικής και Post-Punk από το Los Angeles παρουσιάζουν το τελευταίο τους άλμπουμ Meteora στην Ελλάδα, στο δεύτερο σπίτι τους όπως οι ίδιοι την αποκαλούν!

Οι Savage Republic έχοντας αφήσει την δική τους σφραγίδα στην ιστορία της “εκτός των ορίων” μουσικής, επιστρέφουν δισκογραφικά με το νέο τους άλμπουμ “Meteora” και με μία παγκόσμια περιοδεία.

Επιστρέφουν στη χώρα μας με δύο εκρηκτικές εμφανίσεις την Παρασκευή 13/1 στη Θεσσαλονίκη στο Eightball και το Σάββατο 14/1 στην Αθήνα στο AN Club.

Savage Republic

Εξακολουθούν να χτυπούν τη μάστιγα του φασισμού με μεταλλικούς σωλήνες, πιο πολιτικοποιημένοι για να πάρουν θέση ενάντια στην αδικία και πιο πρόθυμοι να υπερασπιστούν ρητά την κοινωνική αλλαγή.

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αντικατοπτρίζουν αυτό το εργασιακό ήθος καθώς και την ενέργεια των συγκροτημάτων της μισής ηλικίας τους. Η μπάντα σήμερα αποτελείται από τους Thom Fuhrmann, Ethan Port, Alan Waddington και Kerry Dowling.

Savage Republic

Αντιπροσωπεύουν το Underground του Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1980, πρωτοπόροι της αμερικανικής βιομηχανικής και Post-Punk, οι Savage Republic σφυρηλάτησαν μια αξιοζήλευτη φήμη χάρη στο εκκεντρικό παίξιμο τους, στις ρεαλιστικές έως εκρηκτικές εμφανίσεις τους. Επηρεασμένοι από τις συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, ψυχεδελικές, Punk και Folk επιρροές, ενσωματώνουν ωμά ρυθμικά στοιχεία όπως βαρέλια και λαμαρίνες, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσουν την αυτοσχεδιαστική αναρχία της μαύρης μουσικής.

Savage Republic

Ασυμβίβαστοι, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την Mainstream μουσική και σε αντίθεση με τα περισσότερα συγκροτήματα της εποχής τους που αρκούνται στο να επαναπαύονται στις δάφνες τους και να επανεκδίδουν τον κατάλογο τους με νέα γυαλισμένη συσκευασία, οι Savage Republic συνεχίζουν να προκαλούν τον εαυτό τους και να εξελίσσονται.

“Κατά κάποιο τρόπο, η Savage Republic είναι τώρα πιο πολιτικοποιημένη για να πάρει θέση ενάντια στην αδικία και πιο πρόθυμη να υπερασπιστεί ρητά την κοινωνική αλλαγή. Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να τείνουμε να κάνουμε ορχηστρική πειραματική μουσική που αντλεί από τις ρίζες μας. Ένα πράγμα από το οποίο δεν αντλούμε απολύτως τίποτα είναι οποιαδήποτε σύνδεση ή υποστήριξη δεξιών ή φασιστικών ιδεολογιών ή ομάδων. Είμαστε πλέον ακόμη πιο ρητά αντιναζιστές και αντιφασίστες”, Ethan Port.

Savage Republic

Από τη συνέντευξη των Thom Fuhrmann και Ethan Port στο Yellow Radio για το άλμπουμ “Meteora”.

“Αυτός ο δίσκος ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Μπορεί να ήταν το τελευταίο μου με τη μπάντα, αλλά αν ναι, νομίζω ότι βγήκα με στυλ. Η καλύτερη δουλειά μας εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια. Το ηχογραφήσαμε “παράνομα” σε μυστική τοποθεσία. Ο τεράστιος χώρος ήταν μαγικός. Έκανε όλη τη βαριά άρση για εμάς. Απλώς πήγαμε με διάθεση. Και το ηχογραφήσαμε μόνοι μας ακριβώς όπως θέλαμε. Ακατέργαστο, αλλά εκλεπτυσμένο. Και παίζουμε με την ενέργεια των συγκροτημάτων που έχουν το 1/3 της ηλικίας μας. Και το πιο σημαντικό, μιλήσαμε για την ειρήνη μας για τη γ@μημένη χώρα μας. Είναι ο πρώτος δίσκος των Savage Republic που μπορώ να ακούσω σε όλη τη διαδρομή χωρίς να σηκώσω τη βελόνα!”, Thom Fuhrmann.

“Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα πράγματα φαίνονται θετικά τώρα. Έχουμε ένα νέο άλμπουμ τώρα και έχουμε μιλήσει για την ηχογράφηση της δεύτερης “ταξιδιωτικής σειράς” ηχογράφησης στο Βέλγιο τον επόμενο χρόνο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα δυναμικής της μπάντας που δεν έχουμε αντιμετωπίσει, οπότε το μέλλον, όπως πάντα, είναι ασαφές. Προσωπικά, είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και ελπίζω να μπορέσουμε με κάποιο τρόπο να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του στο μέλλον”, Ethan Port.

Ετικέτες

Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background