Οι μοναδικοί Gene Loves Jezebel στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 19 Μαρτίου, 2021

“Θέλαμε να είμαστε διαφορετικοί… Ήμασταν και οι δύο ενάντια στον κόσμο. Ψάχναμε για τον δικό μας ήχο, τη δική μας εμφάνιση. Δεν υπήρχε ακόμη λέξη για αυτό”, Jay Aston.

Ήθελαν να διαφέρουν από τα υπόλοιπα συγκροτήματα δημιουργώντας το δικό τους προσωπικό στυλ. Έφεραν μία μουσική έκρηξη, ζωηρού χρώματος στην ασπρόμαυρη παλέτα της εποχής.

Οι Gene Loves Jezebel δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τα μονοζυγωτικά δίδυμα Jay (John) και Michael Aston και τους Ian Hudson (κιθάρα), Stephen Davis (μπάσο), Steve Snowy Evans (ντραμς). Το όνομα της μπάντας είναι εμπνευσμένο από τον μουσικό Gene Vincent και το τραγούδι του “Jezebel”.

Gene Loves Jezebel

Όσο έμοιαζαν εξωτερικά τα δύο αδέλφια άλλο τόσο διέφεραν μεταξύ τους, ο Jay λάτρευε την επική ποπ των Beach Boys και Phil Spector ενώ ο Michael τους Van Morrison και Bob Dylan. Είχαν ξεχωριστές παρέες, ο ένας ήταν πιο κοινωνικός ενώ ο άλλος μοναχικός. Θέλοντας να ξεφύγουν από την τοπική κοινωνία που το μόνο που πρόσφερε ήταν ξυλοδαρμοί μεταξύ αγοριών που έπαιζαν ράγκμπι, η μουσική στάθηκε η καλύτερη απόδραση: Punk και Post-Punk, Bowie, Zeppelin. Βρίσκονται στη μέση ενός φλεγόμενου Underground κινήματος όπου η μουσική διασταυρώνεται με την τέχνη, τη μόδα και τον εναλλακτικό πολιτισμό.

Με τα Post-Punk τραγούδια τους και κούρεμα Spidery μπήκαν αμέσως σε αυτό ακόμα κι αν δεν ένιωθαν ποτέ άνετα γιατί ήταν πολύ ντροπαλοί και ανασφαλείς. Κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ το 1983 με τίτλο Promise.

“Θέλαμε να είμαστε διαφορετικοί… Ήμασταν και οι δύο ενάντια στον κόσμο. Ψάχναμε για τον δικό μας ήχο, τη δική μας εμφάνιση. Δεν υπήρχε ακόμη λέξη για αυτό”, Jay Aston.

Gene Loves Jezebel

Τα σχεδόν τηλεπαθητικά αλληλένδετα φωνητικά – γεμάτα με λυγμούς, ουρλιαχτά και κραυγές σαν πουλιά – έντυναν ριζοσπαστικούς στίχους. Και μαζί με αυτά η γοητευτική ανδρόγυνη εμφάνιση μέσα σε μεταξωτά και σατέν υφάσματα και το έντονο μακιγιάζ τους ξεχωρίζουν αμέσως από τις άλλες μπάντες.

Γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική μέχρι το 1989 που η μπάντα διαλύεται λόγω των διαφωνιών και των κακών σχέσεων ανάμεσα στα δύο αδέλφια. Μετά από μία σύντομη επανένωση το 1990, αυτό τον καιρό ο Jay ηγείται του συγκροτήματος, κατέχοντας τα πνευματικά δικαιώματα για το όνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Michael αντίστοιχα στις ΗΠΑ.

Gene Loves Jezebel

Με μοναδικά φωνητικά, που το ένα συμπληρώνει το ένα το άλλο και σπαρακτικούς ήχους, “βλέπουμε” τον κόσμο μας μέσα από τα μάτια των Gene Loves Jezebel στο σημερινό Mixtape του Yellow… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud.

Gene Loves Jezebel

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Love Keeps Dragging Me Down, 2.04:07 Punch Drunk, 3.06:33 Set Me Free, 4.10:08 Desire Later, 5.13:44 Come Naturally, 6.17:20 Shower Me With Brittle Punches, 7.20:12 Wait And See, 8.23:40 Rosary, 9.27:47 Break The Chain, 10.32:28 Why Can’t I, 11.39:30 Heavenly Body, 12.46:17 Josephina, 13.51:38 Voice In The Dark, 14.56:27 Tomorrow’s Colours


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background