Οι υπηρέτες της μουσικής τα Υπόγεια Ρεύματα στο νέο κανάλι του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 11 Μαΐου, 2020

“Τα Υπόγεια δεν είναι μ@λ@κες, δεν είναι διασκεδαστές, δεν είναι Χατζηαβάτηδες (είναι καραγκιόζηδες!), δεν είναι ρατσιστές, δεν είναι πολιτικοί, δεν είναι έμποροι, δεν είναι φασίστες, δεν είναι ισόγεια, δεν είναι ρετιρέ, δεν… Με λίγα λόγια τα «ΔΕΝ» είναι πηγή έμπνευσης για εμάς”

Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι μια Ελληνική ροκ μπάντα που έχει επιλέξει να ζήσει εκτός των διαφόρων κυκλωμάτων δηλώνοντας “υπηρέτες της μουσικής” και αποδεικνύοντας το για παραπάνω από δύο δεκαετίες.

Πιστοί στις αξίες τους όλα αυτά τα χρόνια “χρησιμοποιούν” την τέχνη τους για να διαμαρτυρηθούν, να αντιδράσουν, να μας εκφράσουν τους προβληματισμούς και τα συναισθήματα τους, χωρίς παζάρια και συμβιβασμούς με το σύστημα και την εξουσία.

Την ίδια φιλοσοφία έχουν και οι Social Waste, ακόμη μία αγαπημένη μπάντα του Yellow Radio, που μας εκφράζει απόλυτα, η μουσική δεν ξεπουλιέται… αντιστέκεται!

Υπόγεια Ρεύματα

Τα Υπόγεια Ρεύματα δεν είναι απλά ένα συγκρότημα, είναι μια ομάδα που τα μέλη της συντίθενται και αποσυντίθενται διαρκώς, είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος οργανισμός που έχουν την εντυπωσιακή ικανότητα να επανεφεύρουν τον ήχο τους και την μουσική τους πρόταση.

Όλα αυτά χωρίς να κουράζουν, χωρίς να ξεφτίζουν, παραμένοντας μια Underground παρέα που διαρκώς εξελίσσεται και με ξεκάθαρο μήνυμα.

Υπόγεια Ρεύματα

Σχηματίστηκαν το 1992 στην Αθήνα, όταν ο Κώστας Κοντοβάς πλήκτρα, ο Γρηγόρης Κλιούμης κιθάρα και φωνητικά, ο Γιάννης Κυριακός μπάσο, ο Δημήτρης Αργύρης κιθάρα και ο Παναγιώτης Μεταλληνός τύμπανα, βρέθηκαν στο ίδιο περιβάλλον και θέλησαν να δημιουργήσουν την “κοινή τους μουσική”, τραγούδια δηλαδή που θα τους εκφράζουν. Η αρχή γίνεται όταν μια ηχογραφημένη πρόβα τους σε κασέτα, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Τικ-Τακ” της Καλλιθέας, φτάνει στα αυτιά του Δημήτρη Χατζόπουλου, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος “Ο μάγος κοιτάζει την πόλη”, το φθινόπωρο του ’94.

Έχουν κυκλοφορήσει πολλά επιτυχημένα άλμπουμ, έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς κι έχουν δώσει μοναδικές Live εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Υπόγεια Ρεύματα

Η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της διαδρομής του και πλέον αποτελείται από τους Γρηγόρη Κλιούμη, Τάσο Πέππα, Νίκο Γιούσεφ και στις δεύτερες κιθάρες τον Πασχάλη Κολέντση, ηχολήπτη του σχήματος που παίζει είτε από την θέση της κονσόλας είτε πάνω στο Stage.

Στο σημερινό Mixtape τα Υπόγεια Ρεύματα μας στέλνουν τα δικά τους κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα μέσα από δικές τους δημιουργίες αλλά και διασκευές άλλων μουσικών. Θα ακούσουμε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει σε μοναδικές εκτελέσεις… πάντα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο… σε τυχαία σειρά!

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!

1.00:00 Μ’αρέσει να μην λέω πολλά, 2.03:25 Θέλω να χάσω τον εαυτό μου (LIVE), 3.09:41 Τι να ‘ναι αυτό, 4.12:41 Σαν έρημα καράβια, 5.16:34 Αυτούς τους έχω βαρεθεί, 6.21:59 Θέλω να χάσω τον εαυτό μου, 7.26:05 Ανδρείκελα, 8.29:49 Σαν έρημα καράβια (LIVE), 9.33:44 Μικρές χαμένες μέρες, 10.37:53 Κοιτάς μακριά (LIVE), 11.42:33 Ρόζα


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background