Οι And Also The Trees γιορτάζουν την 40η επέτειο της μπάντας (video)

Από Στις 26 Φεβρουαρίου, 2021

Με την δημιουργία της ταινίας “Slow Pulse Boys” η θρυλική μπάντα θέλησε να γιορτάσει τα 40 τους χρόνια!

Το γεγονός που τους κάνει εκπληκτικούς δεν είναι ότι υπάρχουν στη μουσική σκηνή και παράγουν δίσκους εδώ και 40 χρόνια. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν, είναι ότι και η πιο πρόσφατη δουλειά τους είναι αριστούργημα. Εν έτη 2021 συνεχίζουν να αποτελούν ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στη μουσική ιστορία και με αναρίθμητα Highlights από το μακρινό αλλά και κοντινό παρελθόν στις αποσκευές τους, αποτελούν ένα μοναδικής σημασίας συγκρότημα.

Για να γιορτάσουν αυτή την μακροχρόνια πορεία τους οι Αnd Also The Trees ετοιμάζουν για τους φίλους τους μία ταινία με τίτλο “Slow Pulse Boys” που είναι η αφήγηση της ιστορία τους από τους ίδιους. Εξιστορούν την αρχή της δημιουργίας τους στο Inberrow του Ηνωμένου Βασιλείου, εκμυστηρεύονται τις επιρροές, τις σκέψεις, τις ανησυχίες τους που τις έκαναν τραγούδι. Μαζί με συνεντεύξεις τωρινών και προηγούμενων μελών, συνεργατών, θαυμαστών και αποκλειστικών ταινιών που θα δούμε για πρώτη φορά. Όλα αυτά φυσικά κάτω από τους επιβλητικούς τους ήχους, στίχους που αγγίζουν την ποίηση, υποβλητική μουσική, αγγλική ύπαιθρος, ή αλλιώς And Also The Trees.

And Also The Trees

“Ήμουν πολύ περήφανος που μπορούσα να λέω ότι ήμουν σε ένα Underground ροκ συγκρότημα. Όπως το να λέω «παίζω για την ποδοσφαιρική ομάδα της Aston Villa» το οποίο μέχρι τώρα είχα παραδεχτεί πως είναι απίθανο, αυτό ήταν για το πιο ωραίο πράγμα που θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ. Δεν ήθελα να γίνω ροκ σταρ, υπήρχε κάτι λίγο αδιάφορο ή υπερβολικό σε όλα αυτά κατά τη γνώμη μου… Ήθελα να είμαι σε μια μπάντα που δεν είχαν ακούσει ποτέ οι κανονικοί άνθρωποι”, Simon Huw Jones.

And Also The Trees

Είναι μία μπάντα χαμηλών τόνων, δεν απόκτησαν ποτέ τη δόξα αντίστοιχων συγκροτημάτων, δεν έγιναν ποτέ όνομα πρώτου μεγέθους, παρέμειναν πιστοί στις αξίες και στη φιλοσοφία τους, αποτελούν υπόδειγμα γνησιότητας, αφοσίωσης και ειλικρίνειας και γι’ αυτό και επιζούν και δημιουργούν τίμιους δίσκους.

Ξεκίνησαν την μουσική τους πορεία στο Inberrow, ένα μικρό αγροτικό χωριό του Worcestershire στα τέλη των 70’s, διαφέροντας αρκετά ως προς τη θεματολογία των τραγουδιών τους από τα υπόλοιπα ομοειδή συγκροτήματα της γενιάς τους.

And Also The Trees

Πηγή της έμπνευσης τους το κίνημα του Post Punk, το οποίο βρισκόταν τότε σε πρώιμο στάδιο, τα τοπία και το αγροτικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν, η ποίηση, οι ταινίες, οι πίνακες, οι φωτογραφίες, τα βιβλία, η ζωή, η μουσική, τα ταξίδια.

Η αρχή έγινε με ένα Demo που έστειλαν στους επίσης ανερχόμενους τότε Cure και το οποίο στάθηκε αφορμή για την γνωριμία και την μετέπειτα συνεργασία των δύο συγκροτημάτων.

Το πρώτο τους “επίσημο” ομώνυμο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1983 αντανακλώντας τις πρώιμες Post Punk ρίζες τους. Το Virus Meadow το 1986 όμως, ήταν αυτό που καθόρισε την ιδιαίτερη ταυτότητα του συγκροτήματος, αλλά και το κοινό του, το οποίο ενθουσιάστηκε από τις μελαγχολικές μελωδίες της κιθάρας του Justin Jones που θύμιζαν σε αρκετά σημεία μαντολίνο και τους βαθιά ποιητικούς στίχους του Simon Huw Jones.

And Also The Trees

Η περίοδος που ακολουθεί είναι και η πιο επιτυχημένη τους, οι εξαντλητικές τους περιοδείες, αλλά και τα εξαιρετικά άλμπουμ, τους κάνουν ιδιαίτερα γνωστούς στην Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ.

Το διάστημα 1998-2003 οι ΑΑΤΤ εξαφανίζονται από την μουσική σκηνή και πολλοί κάνουν λόγο για διάλυση τους. Στην πραγματικότητα περνούν μια φάση ενδοσκόπησης όπως δηλώνουν οι ίδιοι, από την οποία προκύπτει το Further From the Truth, το οποίο ηχογραφήθηκε στον τόπο στον οποίον μεγάλωσαν, το Worcestershire. Πιο σκοτεινό από τα υπόλοιπα, σηματοδοτεί την επιστροφή τους στην “αγροτική” μελαγχολία. Το 2005 γιορτάζουν τα 25α τους γενέθλια με την κυκλοφορία του Best of 1980-2005.

Ακολούθησαν τα άλμπουμ (Listen to) The Rag and Bone Man, Driftwood, Hunter not the Hunted και Born Into The Waves.

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από την ταινία αναμένοντας τη συνέχεια επί της οθόνης…


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background