Οι Dead Can Dance στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 21 Μαρτίου, 2023

“Η μουσική θα επιβιώσει ακόμα κι όταν πεθάνουμε όλοι”.

“Η μουσική είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα συναισθηματικής έντασης είτε είμαστε λυπημένοι, χαρούμενοι, επιθετικοί κλπ. Ουσιαστικά είναι μία αντανάκλαση του ποιοι είμαστε σε όλες τις μορφές. Προσωπικά, μου αρέσει η πιο ενδοσκοπική και διαισθητική μουσική, είναι σα να παίρνεις πολύ καλά ναρκωτικά. H μουσική είναι κατά μία έννοια σα ναρκωτικό γιατί προετοιμάζει το μυαλό και το σώμα να εισχωρήσουν σε ένα διαφορετικό επίπεδο διαλογισμού, χορού, εκστατικής εμπειρίας… Είναι το σπουδαιότερο μέσο που είναι διαθέσιμο στους ανθρώπους, δεν έχουμε άλλη κοινή γλώσσα”, Brendan Perry.

Dead Can Dance

Δημιουργήθηκαν το 1981 στη Μελβούρνη από τους Lisa Gerrard στα φωνητικά και κρουστά και τον πολυοργανίστα Brendan Perry και αρχικά μετείχαν ο μπασίστας Paul Erikson και ο ντράμερ Simon Monroe. Η Lisa γεννήθηκε στην Μελβούρνη το 1961, από Ιρλανδούς, μετανάστες γονείς. Συμμετείχε ενεργά στην Experimental Post-Punk σκηνή της πόλης που άνθιζε στα τέλη της δεκαετίας του ’70. O Brendan γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1959 αλλά μετακόμισε με την οικογένειά του στη Νέα Ζηλανδία. Δεν έλαβε ποτέ μουσική εκπαίδευση αλλά έπαιζε κιθάρα σε καθολικό σχολείο και αργότερα ανέλαβε το μπάσο και τα φωνητικά στους Scavengers.

Dead Can Dance

Ο χαρακτηριστικός ήχος τους είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός, δημιουργεί ηχητικά τοπία με μαγευτική μεγαλοπρέπεια. Εμπνέεται από τη φύση και τις παραδοσιακές μουσικές, τους Κέλτες αλλά και από την Αφρική, αναδεικνύει λαϊκές μουσικές της Ευρώπης και συνδυάζει την ατμόσφαιρα της Ambient Pop και των World Beat με τους ψαλμούς και την Art Rock. Xωρίς όμως ποτέ να παύσει να περιστρέφεται γύρω από το βασικό Rock άξονά του ενσωματώνει κάποιες φαινομενικά ετερόκλητες επιρροές από διάφορες παραδοσιακές εθνικές μουσικές.

Dead Can Dance

Για τους Dead Can Dance, η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα: οι αναφορές της θεματολογίας αλλά και των ίδιων των τίτλων των δίσκων τους στην ελληνική παράδοση το αποδεικνύουν.

Το πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1984 με το θρυλικό εξώφυλλο να συνδυάζει το Artwork από την Παπούα Νέα Γουινέα και τους ελληνικούς χαρακτήρες που παραπέμπουν οπτικά στο όνομά τους.

Μετά τη διάσπαση τους αναμορφώθηκαν το 2011 όταν κυκλοφόρησαν και περιόδευσαν ένα νέο άλμπουμ, το Anastasis. Ακολούθησε το 2018 το άλμπουμ Dionysus και μια επιτυχημένη περιοδεία στην Ευρώπη το 2022.

Dead Can Dance

“Η μουσική θα επιβιώσει ακόμα κι όταν πεθάνουμε όλοι οι άνθρωποι! Έχει να κάνει πολύ με τη μνήμη και με το πως ο πολιτισμός γιορτάζει το παρελθόν. Νομίζω ότι η μουσική μας ως επί το πλείστον είναι διεθνής, δεν είμαστε κολλημένοι με ένα πολύ συγκεκριμένο είδος. Οπότε το ερώτημα είναι πώς η ανθρωπότητα θα αναπτυχθεί πολιτιστικά και κατά πόσο η μουσική μας θα αντέξει στην απόσταση που θα διανυθεί”, Brendan Perry.

Dead Can Dance

Στο νέο Mixtape του Yellow οι Dead Can Dance δίνουν “ζωή” με τον ξεχωριστό τους ήχο… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Dead Can Dance

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Amnesia, 2.06:42 The Ubiquitous Mr. Lovegrove, 3.12:47 The Trial, 4.16:32 East Of Eden, 5.19:57 Instrumental, 6.23:24 A Passage In Time, 7.27:30 Threshold, 8.31:39 Advent, 9.36:55 The Cardinal Sin, 10.42:24 Cantara, 11.48:22 The Fatal Impact, 12.51:44 Wild In The Woods, 13.55:32 Black Sun, 14.1:00:31 The Snake And The Moon, 15.1:06:42 Xavier, 16.1:12:57 Spirit, 17.1:17:58 How Fortunate The Man With None


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background