Οι The Gun Club στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 21 Σεπτεμβρίου, 2021

“Πολύ κομψό για τους ανθρώπους της ροκ, πολύ ροκ για τους καλλιτέχνες, πολύ παλαβό για τον κόσμο της μπλουζ και πολύ αμερικάνικο για την πανκ”.

Η ψυχή των The Gun Club, Jeffrey Lee Pierce, έχει μείνει στην ιστορία ως ο κήρυκας των Punk – Blues. Η μουσική του ιδιοφυία ήθελε να “ντύσει” τους παρανοϊκούς του στίχους με τα Blues του Mississippi με το Punk της δικής του γενιάς που συνέβαινε εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Στα μέσα προς τα τέλη των 70s, ο Αμερικανός με Μεξικάνικες ρίζες, Jeffrey Lee Pierce, στο Λος Άντζελες, ανακαλύπτει την Reggae που ήταν κι ένα από τα αγαπημένα του μουσικά είδη, γοητεύεται από την Funk της εποχής, τα Rockabilly του παρελθόντος και φυσικά από τα πρώιμα Blues του Νότου. Εργάζεται ως μουσικοκριτικός στο Slash, ένα Punk Fanzine της εποχής και μαζί με τον Kid Kongo Powers αποφασίζουν να δημιουργήσουν την μπάντα των Creeping Rituals για να ονομαστούν λίγο αργότερα Gun Club.

The Gun Club

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Pierce ο λόγος που έγινε το συγκρότημα ήταν για να πίνουν τσάμπα ποτά και να εισχωρήσουν στο κύκλωμα της μουσικής βιομηχανίας της πόλης.

Το πρώτο τους άλμπουμ Fire of Love, κυκλοφόρησε το 1981 και έμοιαζε να μην χωράει σε καμία μουσική σκηνή, O Pierce ήθελε να γράψει μπλουζ κομμάτια με πανκ αισθητική και αυτό ακριβώς έκανε, με τρόπο που κάνεις άλλος δεν κατάφερε μέχρι σήμερα, ανήσυχος μουσικά αλλά και πνευματικά, με τα δικά του δαιμόνια και φαντάσματα να τον κυριεύουν, δεν άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους. Είχε τον απόλυτο μουσικό έλεγχο σε ότι κι αν έκανε, ήθελε το συγκρότημά του να είναι κάτι ξεχωριστό.

Jeffrey Lee Pierce

Οι Gun Club θα ενώσουν το Punk με την αμερικανική μουσική παράδοση όπως τα Blues, την Country και τα Garage των Sixties, βγάζοντας έναν εντελώς δικό τους αναγνωρίσιμο ήχο που, όπως δείχνει και το τέλος της ιστορίας, επηρέασαν πολλούς από τους μεταγενέστερους μουσικούς.

The Gun Club

Δεν χωράνε σε καμία μουσική ταμπέλα της εποχής, οι Gun Club δεν ήταν Punk αλλά ήταν, δεν ήταν σύγχρονο Blues αλλά ήταν, δεν ήταν Garage αλλά ήταν. Οι Gun Club ήταν οι Gun Club, μια κατηγορία μόνοι τους.

Με την πάροδο του χρόνου ο ήχος τους γίνεται πιο ώριμος, η ορμή του όμως παραμένει αδιάκοπη. Ο ίδιος δεν τραγουδά αλλά φαίνεται να κηρύττει τους στίχους σαν κάποιος δαιμονισμένος ιερέας της ερήμου.

Jeffrey Lee Pierce

Παρά τις εξαιρετικές κριτικές που πήρε, άνοιξε μεγάλες δισκογραφικές πόρτες, τις οποίες κι έκλεισε μόνος του θέλοντας να γίνει σταρ με τους δικούς του κανόνες. Μέχρι τις τελευταίες του μέρες θα πάλευε πάντα με την αντίφαση της εμμονής του να γίνει διάσημος και να πεθάνει για το ροκ εν ρολ.

Σε ηλικία μόλις 38 ετών, στις 31 Μαρτίου του 1996, πεθαίνει από εγκεφαλική αιμορραγία που προήλθε από την κύρωση του ήπατος.

Η αναγνώριση και η πλήρης αποδοχή ήρθε πολύ μετά τον θάνατό του όταν θα κυκλοφορήσουν Tribute Albums και θα γίνουν συναυλίες από μεγάλα ονόματα μνημονεύοντας την σπουδαία μουσική κληρονομιά που άφησε πίσω του.

The Gun Club

Στο σημερινό Mixtape του Yellow ακούμε τον Jeffrey Lee Pierce στα δικά του άγρια κι ευαίσθητα Punk – Blues… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Jeffrey Lee Pierce

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Idiot Waltz, 2.06:46 Desire, 3.11:56 Cry To Me, 4.17:53 Mother Of Eath, 5.21:18 The House On Highland Ave, 6.24:48 Eskimo Blue Day, 7.30:06 Run Through The Jungle, 8.34:16 The Stranger In Our Town, 9.39:26 For The Love Of Ivy, 10.45:04 Jeffrey Lee Pierce – Go Tell The Mountain


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background