Οι The Sisters Of Mercy στη Θεσσαλονίκη και στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 29 Ιουλίου, 2022

Οι παραισθησιογόνοι ήχοι των “Αδελφών του Ελέους” όπως εμείς τους έχουμε γνωρίσει και μας έχουν στιγματίσει.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τους αγαπάμε για εκείνα τα μοναδικά ακούσματα που μας χάρισαν τη δεκαετία του ’80, τότε που ακόμα παρορμητικοί και γεμάτοι γνησιότητα εξέφραζαν τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους γεμάτοι ειλικρίνεια. Η μουσική τους μας έχει εμπνεύσει, μας έχει σφυρηλατήσει, μας έχει δώσει απίστευτη δύναμη και κουράγιο κι έχει χαραχτεί για πάντα στην ψυχή μας.

Σημείο αναφοράς το άλμπουμ “First And Last And Always” (1985) καθώς μετά από αυτό οι The Sisters Of Mercy έπαψαν να υπάρχουν ουσιαστικά και οριστικά.

The Sisters Of Mercy

Έκτοτε έχουν μεταρρυθμιστεί με μόνο σταθερό μέλος της μπάντας τον τραγουδιστή Andrew Eldritch με την χαρακτηριστική βαθιά και βαριά φωνή, σήμα κατατεθέν των Sisters.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, ο θρυλικός Andrew Eldritch με την παρέα του θα βρεθούν ξανά στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών, συνδυάζοντας νέο υλικό με τα παλιά γνώριμα τραγούδια τους.

Οι The Sisters Of Mercy είναι ένα από τα σπουδαιότερα και επιδραστικότερα συγκροτήματα που ανέδειξε η Post Punk σκηνή. Αποτελούν σημείο αναφοράς του σκοτεινού Rock ήχου και της Dark κουλτούρας, γενικότερα, παρότι έχουν κυκλοφορήσει μόλις τρία επίσημα Studio Albums.

Δημουργήθηκαν στο Leeds το 1980, έβαλαν κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι στην πολιτική και πολιτιστική αλλαγή στην Μεγάλη Βρετανία.

Τα “First And Last And Always” (1985), “Floodland” (1987), “Vision Thing” (1990), θεωρούνται κλασικά, έχοντας σημαδέψει όχι μόνο την εποχή τους αλλά και επόμενες γενιές καλλιτεχνών και ακροατών. Μαζί με αυτά, μερικές εξαιρετικές συλλογές και αρκετά Singles και EPs που έδωσαν στο όνομα της μπάντας μυθικές διαστάσεις και έκαναν τη μουσική και το στυλ της αντικείμενα λατρείας για μία ευρεία γκάμα Fans, από το Post-Punk και το Dark Wave μέχρι το Hard Rock.

Andrew Eldritch – The Sisters Of Mercy

Οι ίδιοι, ανέκαθεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως ένα, αρχικά, Rock’n’Roll συγκρότημα με βασικές επιρροές από τον Leonard Cohen (από τραγούδι του οποίου πήραν και το όνομά τους), τους Stooges, τους Suicide, τους Velvet Underground, τους Hawkwind, τους Birthday Party και τους Fall.

Μόνιμα σημεία αναφοράς, η αδύνατη φιγούρα του Eldritch, με τα μαύρα γυαλιά, τα δερμάτινα ρούχα και μία από τις χαρακτηριστικότερες φωνές στη σύγχρονη ιστορία του Rock’n’Roll, και τα βαριά Beats του Doktor Avalanche, του Drum Machine που δίνει το ρυθμικό υπόβαθρο στα κομμάτια των Sisters Of Mercy, από την ημέρα που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα.

Andrew Eldritch – The Sisters Of Mercy

Στο νέο Mixtape του Yellow οι The Sisters Of Mercy όπως εμείς τους γνωρίσαμε και αγαπάμε… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Andrew Eldritch – The Sisters Of Mercy

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Alice, 2.03:34 First And Last And Always, 3.07:50 Nine While Nine, 4.12:01 Amphetamine Logic, 5.16:52 Heartland, 6.21:38 Marian, 7.27:20 Floorshow, 8.31:01 A Rock And A Hard Place, 9.34:36 Walk Away, 10.38:07 No Time To Cry, 11.42:00 Body And Soul, 12.45:31 Gimme Shelter, 13.51:29 Possession, 14.56:10 Valentine, 15.1:00:56 Black Planet


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background