Οι The Underground Youth στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 4 Φεβρουαρίου, 2021

Το όνομα τους με δύο λέξεις τα λέει όλα… Μία ψυχεδελική ατμόσφαιρα μαζί με μία Punk αισθητική είναι ο δικός τους (και δικός μας) υπόγειος κόσμος…

Ο ήχος των Underground Youth έχει επηρεαστεί από πολλούς μουσικούς και διαφορετικά είδη. Είναι ένας συνδυασμός Post Punk, Shoegaze, Psychedelic Pop, Garage Rock, εστιάζει σε όμορφες μελωδίες με σκοτεινούς ποιητικούς στίχους, εμπλουτισμένος με αχαλίνωτη ενέργεια μέσα από μία σύγχρονη ματιά.

Δημιουργήθηκαν το 2008 στο Manchester όταν ο Craig Dyer άρχισε να κυκλοφορεί δωρεάν τις ψυχεδελικές του ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Μετά την κυκλοφορία των “Morally Barren” και “Voltage” του 2009 και “Mademoiselle” και “Sadovaya” του 2010, μια πιστή βάση θαυμαστών αναπτύχθηκε γρήγορα και συνεχίζει να μεγαλώνει.

The Underground Youth

Η εξέλιξη του από το να γράφει ποίηση στο να γράφει μουσική, επηρεάστηκε από την αγάπη για τον Bob Dylan. Από κει και πέρα, εμπνέεται από μπάντες όπως οι Velvet Underground, The Brian Jonestown Massacre, Joy Division και Jesus And Mary Chain, οι οποίοι συντέλεσαν στο να δημιουργήσει τον ήχο που ήθελε. Άλλοι δημιουργοί που τον έχουν επηρεάσει είναι οι Nick Cave, Rowland S Howard και Swans.

Το πέμπτο άλμπουμ “Delirium” κυκλοφόρησε το 2011 και ήταν η πρώτη κυκλοφορία για την ολοκαίνουργια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία, Fuzz Club Records. Ταυτόχρονα η μπάντα ξεκινάει τις ζωντανές της εμφανίσεις στη σκηνή. Περιοδεύουν συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αποκτώντας μεγάλη φήμη για τα εκπληκτικά τους Live. Η δύναμη και η ουσία των Underground Youth ανέκαθεν βρισκόταν, κυρίως, στη σκηνική τους παρουσία.

The Underground Youth

Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν αλλάξει κατά καιρούς, το τελευταίο σχήμα αποτελείται από τους Craig Dyer (φωνητικά, κιθάρα) Olya Dyer (ντραμς) Max James (μπάσο) και Leonard Kaage (κιθάρα). Το 2016 μετακόμισαν στο Βερολίνο. Όπως έχουν ανακοινώσει το νέο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου με τίτλο “The Falling”.

Συνδυάζουν τη σκοτεινή “κινηματογραφική” ψυχεδέλεια με ένα ωμό αλλά πάντα γοητευτικό Post-Punk ήχο, που ποτέ δεν ξεχνά το Garage Rock και το Shoegaze ακολουθώντας μία μοναδική προσωπική πορεία.

The Underground Youth

“Με απογοητεύει ο τρόπος που λειτουργεί η μουσική βιομηχανία, αλλά δεν μπορώ να ενοχληθώ από το ποια μουσική είναι δημοφιλής. Υπάρχουν ακόμα συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν και δημιουργείται υπέροχη μουσική. Μερικές φορές απλά πρέπει να σκάψεις λίγο πιο βαθιά για να το βρεις”, Craig Dyer.

Στο σημερινό Mixtape του Yellow οι Underground Youth δημιουργούν μία μοναδική μελαγχολική ατμόσφαιρα, όπως μόνο αυτοί ξέρουν… τα τραγούδια που επιλέξαμε να ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

The Underground Youth

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Fill The Void (Live at Mezzanine), 2.06:32 Alice, 3.10:13 Morning Sun, 4.12:44 Hope & Pray, 5.15:57 Damned, 6.20:18 Fill The Void, 7.25:40 Naked, 8.30:08 Revolution Revisited, 9.35:12 The Outsider, 10.38:05 Shadow, 11.45:20 Sins, 12.49:40 Persistant Stable Hell


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background