Ο εύθραυστος κόσμος του Rowland S. Howard στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 28 Αυγούστου, 2020

Ο ήχος της κιθάρας του, εκρηκτικός και μεταξένιος σαν διοχέτευση ηλεκτρικής ενέργειας

Το Yellow Radio, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στα ερτζιανά, επιστρέφει σε λίγες μέρες μέσα από μια νέα συχνότητα και ταυτόχρονα υποδέχεται στην οικογένεια του το μικρό του… αδελφάκι!

Είναι πλέον γεγονός… το Tivoli Radio κάνει τα πρώτα του βήματα ON AIR με κεντρική φιλοσοφία: “πάτησε φρένο, απόλαυσε την ζωή”…

Σ αυτούς τους μήνες, παράλληλα με τον αγώνα που κάνουν οι συντελεστές του Yellow για να επιστρέψουμε στη συχνότητα των FM, ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα.

Η ανάγκη να μοιραστούμε με τους ακροατές τη μεγάλη μας αγάπη για τη μουσική, δημιούργησε το Tivoli Radio, το αιρετικό και μουσικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!!  https://tivoliradio.gr/

Rowland S. Howard

Ο ντροπαλός, συνεσταλμένος με το Punk μαλλί μουσικός θεωρείται ένας από τους πιο ιδιαίτερους κιθαρίστες που μάτωσαν ποτέ τις χορδές.

Εύθραυστος και απόκοσμος έδινε την αίσθηση ότι δεν ήταν για πολύ γι’ αυτόν τον κόσμο. Η μουσική του στάθηκε μια τεράστια έμπνευση, ο ήχος του ήταν εκρηκτικός και συνάμα μεταξένιος σαν διοχέτευση ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, όσο ριζοσπαστικός κι αν ήταν ο Howard δεν θα τον βρούμε ανάμεσα στους 100 καλύτερους κιθαρίστες του Rolling Stone.

Ο Rowland Stuart Howard γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1959 στη Μελβούρνη αλλά έφυγε νωρίς, στις 30 Δεκεμβρίου 2009. Σε ηλικία 16 ετών έγραψε το περίφημο “Shivers” ενώ ήταν στο συγκρότημα The Young Charlatans. Η επόμενη του μπάντα ήταν οι The Boys Next Door που σύντομα άλλαξαν το όνομα τους σε The Birthday Party και αφήνουν την Αυστραλία για το βροχερό Λονδίνο. Μετά από “δημιουργικές διαφορές” με τον Nick Cave εγκαταλείπει το συγκρότημα καθώς μετατράπηκαν σε The Bad Seeds.

Rowland S. Howard

Επόμενος του σταθμός οι Crime & the City Solution ενώ μετέπειτα δημιουργεί τους These Immortal Souls.

Έχει συνεργεί επίσης με τους Lydia Lunch, Nikki Sudden, Jeremy Gluck, Gavin Poolman, Barry Adamson, Einsturzende Neubauten, Chris Haskett, Jeffrey Lee Pierce , Fad Gadget, Henry Rollins και AC Marias.

Η κιθάρα του παρέμεινε από τις πιο χαρακτηριστικές της αυστραλέζικης Underground σκηνής και το παίξιμό του αναγνωρίζεται με την πρώτη γρατζουνιά πάνω στις παραμορφωμένες του χορδές.

Rowland S. Howard

Νιώστε τη μουσική του Rowland, αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη να αισθανθεί την ενέργεια της κιθάρας του… Στο σημερινό Mixtape του Yellow, έχουμε επιλέξει ανάμεσα σε άλλα, τραγούδια του με τους Crime & the City Solution, τον Nikki Sudden καθώς επίσης και την συγκλονιστική διασκευή του Nothin (Townes Van Zandt)… θα τα ακούσουμε σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud, https://soundcloud.com/user-152801005

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!

1.00:00 (Nikki Sudden) Girl Without A Name, 2.03:44 Nothin, 3.07:36 Dead Radio, 4.13:14 (Crime And The City Solution) Six Bells Chime, 5.18:55 (Crime And The City Solution) Five Stone Walls, 6.23:18 Pop Crimes, 7.30:40 (Crime And The City Solution) All Must Be Love, 8.36:01 (Crime And The City Solution) The Greater Head, 9.40:20 Life’s What You Make It


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background