Ο μοναχικός καβαλάρης του Post Punk Phil Shoenfelt στο νέο κανάλι του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 21 Αυγούστου, 2020

“Αν η μουσική μου βοηθάει τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τα βαθύτερα, ανθρώπινα συναισθήματά τους, κι αν μπορεί να φέρει κάποια προοπτική που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή τους, όχι όλα τα ρηχά, υλιστικά, σύνεργα της σύγχρονης ζωής, τότε θα σκεφτώ ότι έχω πετύχει κάτι”, Phil Shoenfelt

Εκτός από τεράστιος μουσικός είναι συγγραφέας, ποιητής, εκπαιδευτικός, έχει δουλέψει ως ταξιτζής, είναι ένας άνθρωπος με δύναμη ψυχής. Ο Phil Shoenfelt σε δύσκολη στιγμή της ζωής του μηδένισε το κοντέρ και ξανάρχισε από την αρχή, παραμένοντας πιστός στις αξίες του, αντλώντας πίστη και κουράγιο από τη μουσική. Είχαμε την χαρά και την τιμή πριν από ένα χρόνο περίπου να τον φιλοξενήσουμε στο στούντιο του Yellow, σε μια συνέντευξη από καρδιάς.

Phil Shoenfelt

Γεννήθηκε στο Μπράντφορντ της Μεγάλης Βρετανίας στις 18/12/1952 και μετά την έκρηξη της Punk στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια 1976-1977, μετακομίζει στη Νέα Υόρκη. Το 1981 δημιουργεί τους Khmer Rouge, παίζοντας στο CBGBs και ανοίγοντας Live εμφανίσεις για μεγάλα ονόματα όπως Alan Vega, The Gun Club, Tom Verlaine, Nico, Clash. Παρ’ όλη την επιτυχία που γνώρισε στις ΗΠΑ επιστρέφει στο Λονδίνο και η πορεία του συγκροτήματος συνεχίζεται μέχρι το 1986. Συνοδεύει τον Nick Cave & The Bad Sheeds στην περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 1994 μετά από μια περιοδεία στην Τσέχικη Δημοκρατία αποφασίζει να μετακομίσει εκεί μόνιμα.

Ένα χρόνο αργότερα δημιουργεί τους Southern Cross με τους οποίους έχει ηχογραφήσει πέντε άλμπουμ μέχρι σήμερα. Το 1997 δημιουργεί τους Fatal Shore με τους Αυστραλούς Bruno Adams και Chris Hughes μέχρι τον πρόωρο θάνατο του Adams το 2009.

Phil Shoenfelt

Με την κιθάρα του έχει συνοδέψει τον Nikki Sudden σε περιοδείες σε όλη την Ευρώπη και ηχογράφησαν μαζί το άλμπουμ Golden Vanity. Η επόμενη μπάντα για τον Phil έρχεται το 2011, οι Dim Locator, με τον ντράμερ Chris Hughes και τον μπασίστα Dave Allen.

Στις 10 Ιανουαρίου 2020 κυκλοφόρησε το τελευταίο σόλο άλμπουμ του Phil, Cassandra Lied. Οι φιλοξενούμενοι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι Chris Hughes και Baron Anastis του Dim Locator, Kristof Hahn των Swans, David Babka του Southern Cross, Eva Turnová (πρώην The Plastic People Of The Universe) και Marcia Schofield (πρώην Khmer Rouge and The Fall).

Phil Shoenfelt

Στο σημερινό Mixtape του Yellow προσπαθήσαμε να επιλέξουμε τραγούδια από διάφορες εποχές της μακροχρόνιας καριέρας του Phil… Η επιλογή ήταν δύσκολη ανάμεσα σε τόσα ποιητικά αλλά και απίστευτα ηλεκτρισμένα μουσικά κομμάτια… τα τραγούδια που θα ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

ια ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο νέο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud,  https://soundcloud.com/user-152801005

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!

1.00:00 Phil Shoenfelt & Nikki Sudden: Hangman’s Daughter, 2.05:16 Phil Shoenfelt & Southern Cross: Lonely Street, 3.11:30 Devil’s Hole, 4.16:24 Open Up Bleed, 5.21:57 Only You, 6.27:42 Alchemy, 7.31:58 Garden Of Eden, 8.37:54 Phil Shoenfelt & Southern Cross: Shining World, 9.43:58 The Gambler, 10.49:15 Phil Shoenfelt & Southern Cross: Death Is Hanging Over Me, 11.54:30 Phil Shoenfelt & Nikki Sudden: Jack Ketch


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background