Ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί σε ταινία μικρού μήκους, κραυγή απόγνωσης, για τον πλανήτη (video)

Από Στις 12 Φεβρουαρίου, 2020

Ο Αμερικανός ηθοποιός έπαιξε σε ταινία μικρού μήκους για να αναδείξει τον ρόλο των αυτοχθόνων στην προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου

Ο Χοακίν Φίνιξ, φετινός νικητής του βραβείου Όσκαρ ερμηνείας α’ ανδρικού ρόλου, πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ διάρκειας δύο λεπτών με τίτλο «Guardians of Life», το οποίο έχει σκοπό να προσελκύσει την προσοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές στον πλανήτη, στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία, στην αποψίλωση των δασών και στην κλιματική κρίση στο σύνολο της.

Η νέα ταινία μικρού μήκους, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι μία παραγωγή σε συνεργασία με τις οργανώσεις, Extinction Rebellion και Amazon Watch.

Πρωταγωνιστές εκτός από τον Χοακίν Φίνιξ είναι, μεταξύ άλλων, οι Ροζάριο Ντόσον, Μάθιου Μοντίν, Άλμπερτ Χάμοντ Τζ. και Ούνα Τσάπλιν.

«Guardians of Life»

Με «ένα σήμα συναγερμού» για την αποψίλωση των δασών, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τα δεινά των αυτόχθονων κοινοτήτων, η ταινία απευθύνει έκκληση για δράση για την κλιματική και οικολογική επείγουσα ανάγκη.

«Ήθελα να προσπαθήσω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό από το ντοκιμαντέρ και τα στατιστικά στοιχεία για να προκαλέσω θετική αλλαγή», ανέφερε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Σον Μόνσον.

Η ταινία είναι ένα μεταφορικό δράμα μικρού μήκους με μήνυμα: «Μην εγκαταλείπετε, δεν είναι πολύ αργά, ο σκοπός δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος».

«Guardians of Life»

Διαδραματίζεται στο χειρουργείο του τμήματος επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου. Ένα πλήθος γιατρών με μάσκες, με τον Φίνιξ στο κέντρο, φέρνουν έναν ασθενή σε ένα φορείο. Ο ασθενής έχει τραυματιστεί σοβαρά σε «πυρκαγιά». Δίνεται μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και ταυτόχρονα απευθύνεται κραυγή αγωνίας για την καταστροφή των δασών και τις τεράστιες πυρκαγιές που καίνε τον πλανήτη.

«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος, αλλά μόνο εάν ενεργήσουμε τώρα και κάνουμε σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο που καταναλώνουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τις κυβερνήσεις να λύσουν αυτά τα προβλήματα για εμάς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις εκλογές για να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές».

«Έχουμε προσωπική ευθύνη να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και να δράσουμε τώρα» ανέφερε ο Χοακίν Φίνιξ.


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background