Ο Alejandro Escovedo στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 12 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει συνδυάσει την ακατέργαστη δύναμη των Stooges και Velvet Underground με τον λυρισμό των Bruce Springsteen και Jackson Browne… το αποτέλεσμα είναι μουσική με καρδιά, μυαλό και μια αίσθηση περιπέτειας.

Στη μακροχρόνια καριέρα του και σε όλη του τη ζωή ο Alejandro Escovedo αναζητάει την καρδιά του Rock and Roll σε μια διαδρομή καθόλου εύκολη. Ακολουθεί μια πορεία που δεν είναι στρωμένη με λάμψη παρά διασχίζει τα σύνορα, ξεπερνάει εμπόδια, αντιμετωπίζει κινδύνους, στοιχηματίζει τα πάντα ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Alejandro Escovedo

Γιος Μεξικάνων μεταναστών, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός και κιθαρίστας Alejandro Escovedo είναι πρωτοπόρος του πανκ ροκ και βετεράνος της Latino Rock σκηνής, γράφει μουσική και περιοδεύει από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Οι δημιουργίες του δεν εντάσσονται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος, έχοντας επηρεαστεί από την Punk, Garage Rock, Country και παραδοσιακή μεξικάνικη μουσική δεν σταματάει να εξερευνά και να πειραματίζεται.

Η καριέρα του ξεκίνησε με τους The Nuns, τους φημισμένους καινοτόμους πανκ του Σαν Φρανσίσκο, τους Rank and File (πρωτοπόρους ροκ Alt-Country), συνεχίστηκε με τους Τεξανούς True Believers και ακολούθησαν αμέτρητες συνεργασίες. Έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλους μουσικούς όπως οι Bruce Springsteen, John Cale, Los Lobos, Peter Buck & Scott McCaughey, Tony Visconti και Chuck Prophet.

Alejandro Escovedo

Οι ιστορίες που αφηγείται για την μεγάλη μετανάστευση σε όλη την Βόρεια Αμερική τα τελευταία 150 χρόνια αντικατοπτρίζουν όλες εκείνες που διαδραματίζονται εδώ και αιώνες στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. “Είναι αρχαίο… Συνεχίζεται για αιώνες… Είναι κωδικοποιημένο στο DNA όλων μας”.

Alejandro Escovedo

Στο σημερινό Mixtape του Yellow ακολουθούμε τον Alejandro Escovedo στις “από καρδιάς” αναζητήσεις του μέσα από πατήματα Rock, Punk και Country, πάντα με το ίδιο σθένος και αυθεντικότητα… τα τραγούδια που επιλέξαμε να ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

Alejandro Escovedo

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Mountain Of Mud, 2.03:51 Tula, 3.07:39 Pyramid Of Tears, 4.11:40 Everybody Loves Me, 5.19:04 Too Many Tears, 6.24:13 Sonica USA, 7.26:33 Big Station, 8.29:56 Gimme Danger, 9.33:48 Notes Of Air, 10.38:01 This Bed Is Getting Crowed, 11.41:19 Scramento And Polk, 12.46:16 Limits Horizontal, 13.52:20 Experience Chelsea Hotel, 14.1:00:21 Fury And Fire


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background