Ο Billy Bragg στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Από Στις 22 Φεβρουαρίου, 2023

“Η μουσική έχει την ικανότητα να εμπνέει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο”.

Εμπνεύστηκε από τους The Clash, τον δίκαιο θυμό του πανκ ροκ και την κοινωνικά συνειδητοποιημένη λαϊκή παράδοση του Γούντι Γκάθρι και του Μπομπ Ντύλαν, ο Billy Bragg ήταν η ηγετική φυσιογνωμία του αντιφολκ κινήματος της δεκαετίας του ’80. Με την ηλεκτρική του κιθάρα έβγαζε θυμωμένα τραγούδια για την πολιτική και όμορφα τραγούδια αγάπης.

Billy Bragg

Γεννήθηκε σε μια εργατική οικογένεια στο προάστιο Μπάρκινγκ του Λονδίνου το 1957, όπου νεαροί άνδρες χωρίς πανεπιστημιακές προοπτικές αντιμετώπιζαν ζοφερές επιλογές. Μια επιλογή ήταν η ζωή στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ford, μια άλλη ήταν να ενταχθείς στο στρατό, την αεροπορία ή το ναυτικό. Ο Bragg που είχε ενθουσιαστεί από την πανκ μουσική, είχε άλλα σχέδια, αν και θα πήγαινε στο στρατό για μερικούς μήνες μετά τη διάλυση του πανκ του συγκροτήματος Riff Raff.

Έχει αναφερθεί συχνά στο κίνημα Rock Against Racism του 1976 και στο λονδρέζικο πανκ συγκρότημα The Clash ως λόγους για τους οποίους πολιτικοποιήθηκε. Ακολούθησαν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες με έντονα φορτισμένα πολιτικά τραγούδια διαμαρτυρίας για τον πόλεμο, τον φασισμό, τα εργατικά συνδικάτα, την πρώην πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ και τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, και μερικά από τα πιο ειλικρινή τραγούδια αγάπης που γράφτηκαν ποτέ.

Billy Bragg

“Είναι απολύτως κρίσιμο να καταλάβετε ότι η ίδια η μουσική δεν… έχει την ικανότητα να αλλάξει τον κόσμο, αλλά έχει την ικανότητα να εμπνέει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο”.

Billy Bragg

Στο νέο Mixtape του Yellow ακούμε από τον Billy Bragg ιστορίες σκληρής πολιτικής και ύμνους αγάπης… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Billy Bragg

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Train Train, 2.02:13 Sexouality, 3.06:02 Thacherites, 4.10:15 California Stars, 5.15:13 This Guitar Says Sorry, 6.17:46 The World Turned Upside Down, 7.20:20 The Myth Of Trust, 8.23:15 Levi Stubbs Tears, 9.26:46 Why We Built The Wall, 10.30:18 A Lover Sings, 11.34:12 Which Side Are You On


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background