Τα 10 πιο πολύτιμα τραγούδια αγάπης για τον Nick Cave (video)

Από Στις 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Nick Cave επιλέγει για τους θαυμαστές του 10 τραγούδια που μιλάνε για την αγάπη και τον έχουν συγκινήσει βαθιά.

Ο Nick Cave έχει δημιουργήσει το Site “Red Hand Files” μέσω του οποίου επικοινωνεί με τους θαυμαστές του και δεν είναι λίγες οι φορές που του ζητήθηκε να απαντήσει σε διάφορα αιτήματα. Όπως αυτό, να δημιουργήσει τη δική του λίστα με τα 10 αγαπημένα του τραγούδια που μιλάνε για την αγάπη.

Ο Nick γράφει:

“Είναι νωρίς το πρωί, εδώ στο Λος Άντζελες, και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Όλη τη νύχτα δούλευα πάνω σε νέα τραγούδια. Οι μελωδίες και οι στίχοι τρέχουν στο μυαλό μου και γι’ αυτό συγχωρέστε με αν αυτό το γράμμα είναι κάπως ανάκατο. Με ρώτησες για την αγάπη Mack και ίσως να βρίσκεται εκεί, ίσως τα τραγούδια είναι η διάλεκτος της αγάπης. Ίσως και για αυτό τα έχουμε επινοήσει, για να δώσουμε μια φωνή σε αυτό το παράξενο, ανεξέλεγκτο συναίσθημα που μας συγκλονίζει, όλη μας τη ζωή. Δεν γνωρίζω.

Ίσως μερικά τραγούδια είναι η ενσάρκωση της ίδιας της αγάπης και για αυτό μας συγκινούν τόσο βαθιά. Είναι απλοί, γεμάτοι ειλικρίνεια, εμπρηστικοί μηχανισμοί που ανατινάζουν την καρδιά, κάτι που άλλες μορφές τέχνης δεν μπορούν να το κάνουν με την ίδια τρομακτική ακρίβεια.

Λοιπόν, εδώ είναι μια λίστα με τα δέκα από τα πιο πολύτιμα τραγούδια αγάπης για μένα. Παλιά, κυρίως λυπημένα τραγούδια, γεμάτα συναίσθημα, που έχουν ταξιδέψει μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια επηρεάζοντας τον κόσμο μου και δεν έχουν πάψει ποτέ να με στηρίζουν. Είναι απλώς μικρές ταπεινές βόμβες αγάπης αλλά τόσο σημαντικές όσο οτιδήποτε μπορεί να είναι ποτέ.

Με αγάπη Nick”

I Threw It All Away – Bob Dylan

My Father – Nina Simone

To Love Somebody – Bee Gees

Comfort You – Van Morrison

Angel of the Morning – Merrilee Rush & The Turnabouts

Nights In White Satin – The Moody Blues

Where’s the Playground Susie? – Glen Campbell

Something On Your Mind – Karen Dalton

Always on My Mind – Elvis Presley

Superstar – Carpenters

Ετικέτες

Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background