Το μήνυμα του Super 3 με τις μουσικάρες των Stage Bottles (video)

Από Στις 7 Μαΐου, 2020

Το τραγούδι των Stage Bottles, “Solidarity” στην ανακοίνωση του συνδέσμου

Κάθε φορά που ο Super 3 βγάζει μια ανακοίνωση μας γεμίζει με ενθουσιασμό αλλά με τη χθεσινή νιώσαμε κάτι περισσότερο από σεβασμό και περηφάνια για αυτά τα παιδιά.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης με όπλο την αλληλεγγύη, με πράξεις κι όχι με λόγια, στάθηκαν στο πλευρό ανθρώπων που είχαν πραγματική ανάγκη αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά το οπαδικό μεγαλείο και την ανθρωπιά των φίλων του Άρη. Κι όλα αυτά αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγύρια.

Με αφορμή λοιπόν την πολύ ωραία ανακοίνωση που έβγαλαν χθες τα παιδιά του συνδέσμου και το βίντεο που κοινοποίησαν ας θυμηθούμε ξανά την μπάντα των Stage Bottles.

Ένα αγαπημένο συγκρότημα που οι μουσικές του δεν λείπουν από τις Playlist του Yellow και πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει αφιέρωμα στο τραγούδι που “έντυσε” μουσικά το μήνυμα του συνδέσμου, “Solidarity”.

Οι “Stage Bottles” δημιουργήθηκαν το 1993 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και δηλώνουν “Sometimes Antisocial But Always Antifascist’’! Αυστηρά αντιφασιστικοί στίχοι, μελωδικό Punk Rock, Street Punk/Oi! ακούσματα άλλα και με επιπλέον στοιχεία SKA όπως με την συνοδεία σαξόφωνου, μπορεί κανείς να απολαύσει τη συγκεκριμένη μπάντα δίχως να πάρει τα μάτια του από τη σκηνή.

Stage Bottles

Τα βασικά θέματα στους στίχους τους έχουν να κάνουν με αντιφασιστικές ενέργειες, την κοινωνία, τον καπιταλισμό και την ισχυρή συνάφεια που έχουν με το ποδόσφαιρο και την υποκουλτούρα του αλλά και την καθημερινή ζωή.

Έχουν επηρεαστεί από τους Anglelic Upstarts, Cock Sparrer, Newtown Neurotics, Stiff Little Fingers και έχουν στο ενεργητικό τους 17 κυκλοφορίες.

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε πήραν μέρος στο Vive Le Punk Rock Festival 2020 στην Αθήνα.

Give them hope, give them strength, give them live
Like a candle burning in the black of night
We’re all with you in our hearts and in our minds
And we’ll pray for the workers through their darkest times

Δώστε τους ελπίδα, δώστε τους δύναμη, δώστε τους ζωή
Σαν κερί που καίει στο μαύρο της νύχτας
Είμαστε όλοι μαζί σας στις καρδιές και στο μυαλό μας
Και θα προσευχηθούμε για τους εργαζόμενους στις πιο σκοτεινές στιγμές τους

Stage Bottles

Η ανακοίνωση του Super 3

«Παιδιά αυτής της κοινωνίας είμαστε και φέρουμε πολλά κουσούρια της, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να κρατάμε και μερικές από τις αξίες που σιγά-σιγά χάνονται, ζωντανές. Μια τέτοια αξία είναι και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση πως σ’ αυτή την περίοδο που ταλαιπωρείται όλος ο πλανήτης, θα βοηθάμε αθόρυβα αλλά και οργανωμένα αν χρειαστεί. Κι αυτό εξακολουθεί να ισχύει.

Δεν ξέρουμε πότε θα ξαναδούμε γεμάτα γήπεδα, δεν ξέρουμε αν ο αθλητισμός έχει κάποιο νόημα χωρίς οπαδούς, δεν ξέρουμε αν και μόνο που το σκεφτόμαστε είναι εγωιστικό όταν τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμα. Ξέρουμε όμως ότι η καψούρα μας, μας λείπει και όταν κάτι σου λείπει το κουβαλάς μαζί σου όπου και να είσαι.

Έτσι λοιπόν, εδώ και δύο μήνες, στηρίξαμε μεμονωμένους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, ενώ ταυτόχρονα πολλοί από εμάς βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να κρατήσουμε όρθια την πόλη του ΘΕΟΥ: στα νοσοκομεία, στα ντελίβερυ, στις υπηρεσίες καθαριότητας, στα εργοστάσια που δεν έκλεισαν, στα σούπερ μάρκετ. Και ήταν ΑΥΤΟΣ που μας έκανε να παίρνουμε κουράγιο.

Τέλος αυτές τις μέρες, με πρωτοβουλία του συνδέσμου που στήριξαν και άλλα αδέρφια, μαζέψαμε χέρι με χέρι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και αγοράσαμε είδη πρώτης ανάγκης για να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας που ζουν στο Χαρίσειο γηροκομείο στην Τούμπα αλλά και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας αστέγων στη Μενεμένη.

ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ
ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ SUPER 3

ΥΓ1. Οπαδός = άνθρωπος
ΥΓ2. Οι δράσεις αυτές μπορούν να γίνουν και χωρίς χορηγίες από κάποιον χρηματοδότη ΚΑΙ χωρίς φωτογραφίες με δημαρχαίους και περιπολικά»


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background