“Το Ροκ ενώνει τους λαούς”: μια συναυλία για την Ελληνοαλβανική φιλία (video)

Από Στις 10 Φεβρουαρίου, 2020

Η μουσική δεν γνωρίζει από σύνορα, σημαίες, έθνη, χρώματα, είναι μία για όλους τους λαούς, ενώνει τους ανθρώπους

Η σειρά συναυλιών με τίτλο “Το Ροκ ενώνει τους λαούς”, που ξεκίνησε στο αμφιθέατρο των Τιράνων στις 3 Οκτωβρίου του 2019, συνεχίζεται τον Φεβρουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια μουσική σύμπραξη Ελλήνων κι Αλβανών καλλιτεχνών με σκοπό τη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών.

Αρχικά το Αλβανικό συγκρότημα 3 Musketjerët, που το απαρτίζουν οι πολύ γνωστοί μουσικοί Elton Deda, Redon Makashi και Aleksandër Gjoka, με τη συνδρομή της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοτηλεόρασης της γειτονικής χώρας, φιλοξένησαν τον Χρήστο Δάντη στο Αμφιθέατρο της Λίμνης της Αλβανικής πρωτεύουσας, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 1500 θεατές.

Και τώρα, στο “Gazi Music Hall”, το Σάββατο που μας πέρασε, και στο “Principal Club” της Θεσσαλονίκης, στις 13 Φεβρουαρίου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υποδέχεται τους 3 Musketjerët. Μαζί τους ο Χρήστος Δάντης με προσκεκλημένο τον συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Θανάση Πολυκανδριώτη.

Εκ μέρους των 3 Musketjerët ο Elton Deda δήλωσε: “Η συναυλία στα Τίρανα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η μουσική δεν χωρίζει, αλλά ενώνει τους λαούς. Οι Αλβανοί ακροατές υποδέχθηκαν τον Δάντη με πολύ μεγάλη θέρμη και ο ίδιος εξέφρασε την τεράστια ικανοποίηση του. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και στην Ελλάδα, οι κοινές μας συναυλίες θα γνωρίσουν παρόμοια υποδοχή και ότι οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα, θα δουν κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο. Όσο για τους φίλους μας τους Έλληνες τους διαβεβαιώνουμε ότι θα ζήσουν μια αξέχαστη συναυλία”.

3 Musketjerët

Ποιο είναι το μήνυμα αυτών των συναυλιών για τον Δάντη; “Αυτό που κάναμε στα Τίρανα και θα δείτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα δείγμα σύμπνοιας των δυο λαών, γιατί η μουσική δεν έχει σύνορα, πατρίδα, διαβατήρια κι εγώ θα το στηρίξω αυτό. Οι συναυλίες στην Ελλάδα, θα είναι κι αυτές υψηλού επιπέδου και θα δείτε κάτι που δεν το περιμένετε…”.

Τέλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, που έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Αλβανία, δηλώνει: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με μουσικούς από την Αλβανία σε αυτή την πρωτότυπη παράσταση. Η μουσική είναι μία και οφείλει να ενώνει τους λαούς και να γαληνεύει τις ψυχές. Τα Βαλκάνια έχουν απίστευτο μουσικό πλούτο και η σύμπραξη του ελληνικού διακριτού μπουζουκιού με τις μουσικές της Αλβανίας, μόνο να ενώσουν μπορούν”.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους πληγέντες του μεγάλου σεισμού της 26ης Νοεμβρίου του 2019 στην Αλβανία.

-Ώρα έναρξης 9 μ.μ.
-Είσοδος: 20 ευρώ
-Εισιτήρια Public.gr


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background