Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Bailterspace – “Polarize” (Πολώνω)

Από Στις 15 Μαΐου, 2021

Ασυμβίβαστοι μέχρι το μεδούλι, αγκάλιασαν το χάος και δημιούργησαν μερικές από τις πιο συναρπαστικές μουσικές της μετέπειτα Post-Punk εποχής.

Εξακολουθούν να εκφράζονται με συνέπεια και τόλμη όταν οι συμβατικές μπάντες φοβούνται καν να ακουμπήσουν, χαράσσοντας, τις μερικές φορές ατμοσφαιρικές, συχνά βάναυσες ηχογραφήσεις τους. Το μεγάλο τους “μυστικό” είναι η απλότητα στον ήχο τους σε συνδυασμό με τη μεγάλη ένταση, την παραμόρφωση, τον έντονο πειραματισμό αλλά και τον ιδανικό συνδυασμό της τεχνολογίας με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Μία από τις πιο δυνατές και έντονες μπάντες όλων των εποχών, οι Bailterspace παραμένουν δημιουργικοί για πάνω από 25 χρόνια χωρίς να έχουν συμβιβαστεί στο παραμικρό, με τη δυναμική τους να παραμένει αμείωτη και την έμπνευση τους ανεξάντλητη.

Bailterspace

To Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Polarize” από τους Bailterspace. Κυκλοφόρησε το 2012 μέσα από το άλμπουμ Strobosphere, “βρώμικος” ήχος που ντύνει μοναδικά τα ανεπανάληπτα φωνητικά του Parker.

Οι Bailterspace δημιουργήθηκαν στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας το 1987, αφού έκλεισαν τον κύκλο τους ως The Gordons και παίρνοντας αρχικά το όνομα Nelsh Bailter Space, από τους Alister Parker (κιθάρα, μπάσο), Brent MacLachlan (τύμπανα / κρουστά) και Hamish Kilgour (μπάσο, κιθάρα). Ο θόρυβος που προκαλεί η μουσική τους πολύ σύντομα τους εκτοξεύει ώστε να τους αποκαλούν “Sonic Youth του Νότιου Ημισφαιρίου”.

Bailterspace

Η μουσική τους μοιάζει με μια αφηρημένη ζωγραφική, όχι μια ακίνητη ζωή ή τοπίο όπου τα πάντα είναι έτοιμα για άμεση ικανοποίηση. Έχει κατορθώσει να συγκινήσει τους ανθρώπους και να εξυψώσει το πνεύμα τους.

Οι δημοσιογράφοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό το μυστηριώδες τρίο και το μουσικό βρυχηθμό τους που αντικατοπτρίζει το θόρυβο, τους καπνούς και τη σύγχυση μιας ολοένα και πιο γρήγορης και εύθραυστης μεταβιομηχανικής κοινωνίας, αλλά οι Bailterspace αντιπαθούν τον τύπο και τις συνεντεύξεις.

Το διεθνές ενδιαφέρον ολοένα και μεγαλώνει και λίγο μετά την εμφάνιση τους στο New Music Seminar στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 1988 μετακομίζουν στις ΗΠΑ.

Bailterspace

Κυκλοφόρησαν επτά άλμπουμ στούντιο, πολυάριθμα EP / Singles έως το 2004 όταν αποφάσισαν να απέχουν από την ενεργό δράση. Το 2013 ο John Halvorsen καλεί τους Parker και McLachlan σε μία εμφάνιση επανένωσης στο Laneway Festival. Ακολουθούν τα άλμπουμ Strobosphere (2012), Trinine (2013) και το πιο πρόσφατο Concret (2020).

Τα θέματα των τραγουδιών τους καθρεφτίζουν την κοινωνία, την αποξένωση και την πνευματική έλλειψη σε έναν κόσμο οικονομικής λιτότητας, εκτοπισμού πολιτικών ελευθεριών, αυξημένης οικολογικής υποβάθμισης και τεχνολογικού κορεσμού.

Bailterspace

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background