Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Chris & Carla – 1.”The Silent Crossing”, 2.”The Tower” (1.Το Σιωπηλό Πέρασμα, 2.Ο Πύργος)

Από Στις 13 Φεβρουαρίου, 2021

Αυτά τα κορίτσια δεν μας αφήνουν να κυλιστούμε στο κόσμο της απογοήτευσης… η ακτινοβολία που εκπέμπουν μας δίνει οξυγόνο… Δεν είναι όλες γκρούπις…

Διηγήσεις από αμερικάνικα ερημοτόπια, σχέδια που καταρρίπτονται πανηγυρικά από την σκληρή πραγματικότητα και όνειρα για μία απρόσμενη φυγή προς κάτι καλύτερο, προς έναν τόπο μακρινό, τάχα φιλόξενο και δήθεν έτοιμο να υποδεχθεί θερμά τις όποιες φιλοδοξίες του καθενός μας, αλλά και ο χρόνος, αμείλικτος και ολισθηρός… όλα αυτά βρίσκονται μέσα στα τραγούδια τους.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, θα είναι λίγο διαφορετικό. Δύο τραγούδια που μας αρέσουν εξίσου τρελά, επειδή ήταν αδύνατο να επιλέξουμε το ένα από αυτά και δεν μπορούσαμε να απορρίψουμε κανένα, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα Video και με τα δύο. Οι Chris & Carla ξεδιπλώνουν την ψυχή τους στις δύο αυτές τραγουδάρες “The Silent Crossing” και “The Tower”, βγάζουν τα αληθινά μας συναισθήματα, είναι βάλσαμο μέσα σε όλη την παράνοια που επικρατεί. Κυκλοφόρησαν το 1995 μέσα από το άλμπουμ “Life Full Of Holes”.

Chris & Carla

Οι Chris & Carla ή αλλιώς οι Chris Eckman και Carla Torgerson συναντήθηκαν για πρώτη φορά και άρχισαν να παίζουν μουσική μαζί το 1983 ενώ φοιτούσαν στο κολέγιο. Το 1984 μετακόμισαν στο Σιάτλ και με τη συμμετοχή των δύο μικρότερων αδελφών του Chris, Grant (ντραμς) και Curt (μπάσο), δημιούργησαν τους The Walkabouts. Έχουν εμπνευστεί κυρίως από τη Folk, Rock and Country μουσική και δημιουργούς όπως οι Townes Van Zandt, Leonard Cohen, Bob Dylan, Johnny Cash, Nick Drake, Patti Smith, Neil Young, The Go-Beetweens, Jacques Brel.

Παράλληλα με την επιτυχημένη πορεία των Walkabouts και νιώθοντας έντονη την ανάγκη τους για έκφραση και δημιουργία και σε ένα άλλο επίπεδο αρχίζουν να δουλεύουν οι δυο τους, το ντουέτο Chris & Carla. Χωρίς να φεύγουν από τα γνωστά τους πατήματα θέλησαν να ρίξουν λίγο τους τόνους και να επικοινωνήσουν με περισσότερη απλότητα.

Carla Torgerson

“Όταν τραγουδάμε παρέα, υπάρχει ένα φυσικό συναίσθημα, κάτι που είναι αληθινό. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το βρεις με έναν άνθρωπο”, Chris Eckman.

Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι σκοτεινή, μελαγχολική μουσική, ποιητικοί στίχοι που μιλάνε για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μοναξιά, εκφράζουν προβληματισμό και ανησυχία, ξυπνούν μέσα μας την ανάγκη της αναζήτησης κι αποτελούν εδώ και δεκαετίες το πιο γοητευτικό σάουντρακ των αληθινών και φανταστικών ταξιδιών μας…

Chris & Carla

Ανάμεσα στα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει όπως “Swinger 500” (1998), “Life Full Of Holes” (1995), “Fly High Brave Dreamers” (2007) ξεχωρίζει το “Nights Beetween Stations: Live in Thessaloniki 1995”! Είναι ζωντανή ηχογράφηση από την επεισοδιακή, εκπληκτική συναυλία που έδωσαν τον Μάιο του 1995 στον Μύλο, όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν δύσκολα θα την ξεχάσουν… Έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στη χώρα μας ανταποδίδοντας κάθε φορά στο έπακρο την αγάπη που εισέπραξαν από το ελληνικό κοινό.

Carla Torgerson

“Πρέπει να ξανασκεφτούμε τα πάντα! Να κάνουμε επανεκκίνηση και να ξαναρχίσουμε να οικοδομούμε πάνω σε πανανθρώπινες αξίες, που δε συνάδουν με τον άκρατο καταναλωτισμό που μας έμαθαν να επιδιώκουμε. Να προσπαθήσουμε να αναπνεύσουμε ξανά και να στηριχτούμε σε όμορφα πράγματα που υπάρχουν γύρω μας και μέσα μας και μπορούν να μας συγκινήσουν με τρόπους που τα χρήματα αδυνατούν”, Chris Eckman.

Καιρός να ακούσουμε μουσική κι όχι άλλες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση… η μουσική σώζει ανθρώπους και ψυχές… Καλή σας ακρόαση!

The Walkabouts

1.”The Silent Crossing”

Said those that break the silence
Break their own rules
Said fools are those that trust their fears
It’s time to move beyond the silent crossing

Είπαν εκείνοι που σπάνε τη σιωπή
Παραβιάζουν τους δικούς τους κανόνες
Οι εν λόγω ανόητοι είναι αυτοί που εμπιστεύονται τους φόβους τους
Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε πέρα ​​από το σιωπηλό πέρασμα

Carla Torgerson

2.”The Tower”

I had to fight just to say a word
Had to bite my tongue so that I’d be heard
To stuff my mouth would be at last, revenge
He devours my silence like so many grapes
And the sun never shines

Έπρεπε να πολεμήσω μόνο για να πω μια λέξη
Έπρεπε να δαγκώσω τη γλώσσα μου για να ακουστώ
Για να γεμίσει το στόμα μου θα ήταν επιτέλους εκδίκηση
Καταβροχθίζει τη σιωπή μου σαν τόσα πολλά σταφύλια
Και ο ήλιος δεν λάμπει ποτέ

Carla Torgerson

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας
  1. hdfilmcehennemi   On   3 Δεκεμβρίου, 2023 at 12:30 πμ

    Laszlo Almays bir harita yapımcısıdır ve sahra çölünün bazı bölgelerinde harita çıkarmakla görevlidir. 2. dünya savaşında geçen hikayede bir uçak kazasında Almays’ın vucüdunda yanıklar oluşur ve yatağa düşer.Ona bakacak kişi Hanna adında bir hemşiredir.Eski bir italyan manastıran kalmaya başlayan Almays gizemli geçmişini hatırlamaya başlar.The English Patient izle Vincent Grosjean

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background