Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Dead Rabbits – “Pulling The Trigger” (Τραβώντας τη Σκανδάλη)

Από Στις 15 Απριλίου, 2023

“Αφήστε τον εαυτό σας να βυθιστεί στη μουσική, δεν θα το μετανιώσετε… Θέλουμε απλώς να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε μουσική και να παίζουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους διαφορετικούς ανθρώπους”, Tom Hayes.

Ένα πέρασμα από την ευφορία στην απόγνωση, με απαλούς βελούδινους ήχους μέχρι και ακατέργαστους, εκρηκτικούς, δημιούργημα ενός τοίχου από κιθάρες.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Pulling The Trigger” από τους Dead Rabbits. Κυκλοφόρησε το 2013 μέσα από το άλμπουμ The Ticket That Exploded, με τα εξαίσια φωνητικά του Tom Hayes και τις ανεπιτήδευτες κιθάρες να δημιουργούν μία απίστευτη ατμόσφαιρα.

Dead Rabbits

Οι Dead Rabbits δημιουργήθηκαν το 2011 στο Σάουθαμπτον της Αγγλίας από τους Tom Hayes (κιθάρα, φωνητικά), Neil Atkinson Jr (φωνητικά), Colin Fox (μπάσο), Suzanne Sims (ντραμς), Paul Seymour (πλήκτρα). Με ήχους Shoegaze, Neo-Psych και Post-Punk και με εκρηκτικές Live εμφανίσεις που τους έχουν κάνει να ξεχωρίζουν στη μουσική σκηνή της Μ.Βρετανίας, παραμένουν απλοί και προσγειωμένοι όπως ήταν στα πρώτα τους βήματα.

Προσδιορίζουν τον εαυτό τους με γνησιότητα, ως ένα συγκρότημα που βασίζεται στην κιθάρα, χωρίς να έχουν προσδοκίες, απλά ως μια παρέα που μαζεύεται για να παίξει μουσική.

Dead Rabbits

“Το μόνο ειλικρινές πράγμα που θα ακούσεις σε έναν κόσμο γεμάτο ψέματα και μίσος’.

Οι ατμοσφαιρικές μελωδίες τους μετατοπίζονται από το βελούδινο σε απαλό ψυχεδελικό ροκ, ελπίζοντας να μεταφέρουν τους ακροατές σε έναν άλλο κόσμο. Οι στίχοι καταδικάζουν την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου και αντιμετωπίζουν τις ζοφερές πτυχές της ζωής τόσο με πολιτική όσο και προσωπική έννοια. Η ψυχική υγεία παίζει μεγάλο ρόλο, διερευνώντας πως η εύκολη επιτυχία μπορεί να μετατραπεί σε αποτυχία και πώς να προσπαθήσουμε και να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Dead Rabbits – “Pulling The Trigger” (Τραβώντας τη Σκανδάλη)

Μερικοί από τους καλλιτέχνες που τους έχουν επηρρεάσει είναι οι Jesus And Mary Chain, Chocolate Watchband, Brian Jonestown Massacre, The Velvet Underground και πολλοί άλλοι.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2011 με τίτλο Just To See You. Οι Dead Rabbits έχουν εμφανιστεί σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Βιέννη, το Βερολίνο, η Σαραγόσα και η Ζυρίχη και έπαιξαν σε μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου όπως το Λονδίνο, το Μπρίστολ και το Μάντσεστερ.

Dead Rabbits

“Pulling The Trigger” (Τραβώντας τη Σκανδάλη)

All I ask is believe
If you can’t I’ll run
Wearing your heart on your sleeve
Two keeps down and your done
Trust is something you earn

Το μόνο που ζητάω είναι να πιστέψεις,
Αν δεν μπορείς, θα τρέξω
Φορώντας την καρδιά σου στο μανίκι σου
Δύο συνεχίζεις και τελειώνεις
Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεις

Dead Rabbits

I wrote a song for you
Hold on second here we come
I didn’t wanna have to choose
Pulling the trigger on my gun

Έγραψα ένα τραγούδι για σένα
Κράτα λίγο, ερχόμαστε,
Δεν ήθελα να διαλέξω
Τραβώντας τη σκανδάλη στο όπλο μου

Dead Rabbits

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background