Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Dead Skeletons – “Kundalini Eyes”

Από Στις 11 Δεκεμβρίου, 2021

Ένας “καλοήθης ιός”, που προορίζεται να μολύνει το υποσυνείδητο και να διεγείρει βαθιές υπαρξιακές σκέψεις. Αυτός που φοβάται το θάνατο δεν μπορεί να απολαύσει τη ζωή…

Η φιλοσοφία τους βασίζεται σε μια ψυχεδελική κραυγή μάχης, τη μάχη της ζωής που κερδίζει τον θάνατο έχοντας ως συνοδεία την ηχητική παλέτα που χρωματίζει τον αγώνα μεταξύ πάλης και παράδοσης.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Kundalini Eyes” από τους Dead Skeletons. Κυκλοφόρησε το 2016 μέσα από το άλμπουμ Live In Berlin, ένας σκοτεινός καμβάς που “χρωματίζεται” με απόκοσμα φωνητικά και ψυχεδελικές κιθάρες.

Dead Skeletons

Οι Dead Skeletons δημιουργήθηκαν το 2008 στην Ισλανδία από ανάγκη για να συνοδέψουν τον Jón Sæmundur σε μία εγκατάσταση για μια παράσταση στο μουσείο τέχνης του Ρέικιαβικ. Αναζητώντας έναν πνευματικό ύμνο μάχης ο Jón Sæmundur άρχισε να ηχογραφεί με τον Henrik Björnsson (Singapore Sling) και αργότερα με τους Ryan Carlson και Aislinn Van Kriedt (Sunsplit, A4). Αυτό το αρχικό τραγούδι, Dead Mantra, έγινε επιτυχία, και το ξεκίνημα για το πλήρες άλμπουμ Dead Magick που κυκλοφόρησε το 2011.

Dead Skeletons

Ο Jón Sæmundur Auðarson γνωστός και ως Nonni Dead, σπούδασε στο Ισλανδικό Κολάζ Τεχνών & Χειροτεχνίας και αργότερα στη Σχολή Τέχνης της Γλασκώβης όπου αποφοίτησε το 2001 με μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες. Πολλές από τις δημιουργίες του συνδυάζουν ποικίλες τέχνες όπως ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο και μουσική σε ένα επίσημο και εννοιολογικό έργο.

Η ζωή και ο θάνατος ήταν ένα σημαντικό θέμα στο έργο του Jón από τότε που διαγνώστηκε ως οροθετικός το 1994. Αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον φόβο του θανάτου. Η εξερεύνηση αυτού του θέματος οδήγησε στην πιο γνωστή και προσιτή καλλιτεχνική του δημιουργία: την πολυεπίπεδη ιδέα του Dead. Η αποφασιστικότητα του να αρπάζει τη ζωή από το γιακά, αντί να στριμώχνεται στη σκιά του θανάτου και να μοιρολατρεί, αποτυπώνεται στη μουσική τους.

Dead Skeletons

“Δημιούργησα το DEAD Concept ως ιδέα να χρησιμοποιήσω την τέχνη ως θεραπεία για να ξεπεράσω τον φόβο του θανάτου και να απολαύσω τη ζωή στο έπακρο”.

Στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν τη μουσική ως μέσο για να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να γιορτάσουν και να αγαπήσουν τη ζωή απελευθερωμένοι από φόβους και ανησυχίες για τη θνητότητά τους. Εστιάζουν στη ζωή, έχοντας ως σκοπό να αφυπνίσουν όσους κοιμούνται.

Dead Skeletons

Παρά το ότι δημιουργήθηκαν ως καλλιτεχνικό συγκρότημα και όχι ως τυπικό συγκρότημα περιοδειών, έχουν εμφανιστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, όπως τα Roskilde Festival, ATP στην Ισλανδία, Prima Vera στην Ισπανία καθώς επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, τις Σκανδιναβικές χώρες και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Jon πάντα κατάφερνε να συνδυάζει την τέχνη του με το συγκρότημα, μια ζωγραφική και μουσική παράσταση στη σκηνή.

Τα εντυπωσιακά και καινοτόμα γραφικά του συγκροτήματος είναι δημιουργίες του Jón Sæmundur φυσικά, καθώς επίσης και του Anton Newcombe, Frontman των Brian Jonestown Massacre δίνοντας έτσι την Underground αίσθηση που είναι το Dead TV.

Dead Skeletons

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background