Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Ed Kuepper – “It’s Lunacy” (Είναι Τρέλα)

Από Στις 22 Μαΐου, 2021

Συγκλονίζει η έκδηλη συγκίνηση στην έκφραση του Ed Kuepper καθώς ερμηνεύει το συγκεκριμένο κομμάτι σε Live εμφάνιση του…

Ο τεράστιος αυτός μουσικός δεν ερμηνεύει απλά το τραγούδι που έγραψε, εκφράζει τα συναισθήματα του, μοιράζει απλόχερα την ψυχή του, ενώνει την καρδιά του μαζί με τη δικιά μας κι αυτή η μοναδική στιγμή μπόρεσε να αποτυπωθεί από το φωτογραφικό φακό.

Μας έχει συνεπάρει η γνησιότητα που αποτυπώνεται σ’ αυτή τη φωτογραφία και γι’ αυτό την επιλέξαμε αφού την περάσαμε πρώτα από την κατάλληλη επεξεργασία.

Το τραγούδι στο οποίο αναφερόμαστε και θα ακούσουμε σήμερα ως Τραγούδι της Εβδομάδας είναι μια εκπληκτική μελωδία του Ed Kuepper με τίτλο “It’s Lunacy“. Κυκλοφόρησε το 1992 μέσα από το άλμπουμ Black Ticket Day.

Ed Kuepper

Ο θρυλικός και πολυτάλαντος μετανάστης μουσικός έχει θεωρηθεί σύμβολο της ανατρεπτικής υποκουλτούρας των νέων και της αυστραλιανής ροκ μουσικής αλλάζοντας τον ήχο του Μπρίσμπεϊν και όχι μόνο.

Mε μεγάλη σε διάρκεια καριέρα και πλούσια δισκογραφία, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και επιτυχημένους πολυτάλαντους τραγουδιστές – τραγουδοποιούς στην ανεξάρτητη ροκ μουσική σκηνή στην Αυστραλία.

Γεννήθηκε το 1955 στη Γερμανία αλλά μετανάστευσε με τους γονείς του στην Αυστραλία το 1960. Μαζί με τον Chris Bailey και τον Ivor Hay δημιουργούν τους Saints στο Μπρίσμπεϊν το 1973, μια μπάντα που γίνεται παγκοσμίως γνωστή από το πρώτο τους Single, (Ι’m) Stranded. Το ομότιτλο άλμπουμ αναγνωρίζεται ως ακρογωνιαίος λίθος του Punk Movement και μετά από άλλα δύο άλμπουμ ο Kuepper αποχωρεί από το συγκρότημα το 1978.

Ed Kuepper

Συνεχίζει να μπαινοβγαίνει στα Studio και στα Clubs μέχρι το 1979 που σχηματίζει την επόμενη μπάντα του, τους Laughing Clowns.

Οι Laughing Clowns θεωρήθηκαν ως ένα από τα καλύτερα Live συγκροτήματα στον κόσμο για το μοναδικό τρόπο που συνδύαζαν το Post-Punk με τη Free Jazz.

Το 1985 κυκλοφορεί ο πρώτος από μια μεγάλη σειρά προσωπικών δίσκων που αν και κυκλοφορούσαν ως “σόλο”, στην πραγματικότητα είχαν πίσω τους κάποιο από τα συγκροτήματα με τα οποία ο Kuepper περιόδευε: The Oxley Creek Playboys, The Institute Of Nude Wrestling, The Yard Goes On Forever, Mephisto Waltz.

Ed Kuepper

Το 1991 σχηματίζει την επόμενη μπάντα του The Aints η οποία παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα παρά τα διαλείμματα που έχουν κάνει.

Μετά το άνοιγμα σε περιοδεία για τον Nick Cave και τους Bad Seeds το 2008, ο Kuepper μπήκε στο συγκρότημα το 2009 ως κιθαρίστας με την αναχώρηση του Mick Harvey.

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ενώ συνεχίζει και τη σόλο καριέρα του ασχολήθηκε με το ραδιοφωνικό δράμα και την πειραματική ταινία περιοδεύοντας στην Αυστραλία και την Ευρώπη.

Ed Kuepper

We spoke of love felt in our hearts
We spoke of things that never passed
It’s lunacy
But I never thought I’d see the day
That I could finish a song that way

Μιλήσαμε για την αγάπη που νιώσαμε στις καρδιές μας
Μιλήσαμε για πράγματα που δεν πέρασαν ποτέ
Είναι τρέλα
Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έβλεπα την ημέρα
Ότι θα μπορούσα να τελειώσω ένα τραγούδι με αυτόν τον τρόπο

Ed Kuepper

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background