Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Electric Eye – “Turn Around, Face The Sun” (Γυρίστε, Κοιτάξτε τον Ήλιο)

Από Στις 20 Νοεμβρίου, 2021

Ψυχεδελικό ροκ με Prog στοιχεία εμπνευσμένο από τα μπλουζ, την Ινδία και το όλο και πιο αναπτυσσόμενο σύμπαν, ένα διαφορετικό είδος μουσικής. Ήχος από τον πυθμένα του ωκεανού εμπνευσμένος από την ακατέργαστη δύναμη της γύρω θάλασσας.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Turn Around, Face The Sun” από τους Electric Eye. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ From the Poisonous Tree, με ατμοσφαιρικές κιθάρες να μας οδηγούν σε μια ψυχεδελική περιπέτεια…

Οι Electric Eye δημιουργήθηκαν το 2012 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας από τους Øystein Braut (κιθάρα, φωνητικά), Njål Clementsen (μπάσο), Anders Bjelland (πλήκτρα) και Øyvind Hegg-Lunde (τύμπανα). Ταυτόχρονα με την μπάντα όλοι παίζουν και σε άλλα διαφορετικά συγκροτήματα, κάτι που είναι διαδεδομένο στην Νορβηγία.

Electric Eye

Η μουσική σκηνή σε αυτή τη Σκανδιναβική χώρα είναι ανοιχτή και πολλοί μουσικοί παίζουν σε πολλά διαφορετικά συγκροτήματα διαφορετικών ειδών, βοηθούν πραγματικά ο ένας τον άλλον και συνεργάζονται πέρα ​​από τα όρια του είδους. Πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος που βοηθάει για να ανοίξει το μυαλό και να αφομοιώσει νέες ιδέες. Κάθε μπάντα φαίνεται να έχει μια αίσθηση πραγματικότητας και ποιότητας.

Electric Eye

Μετά το πρώτο τους Single “Tangerine” κυκλοφόρησαν το πρώτο τους DIY άλμπουμ “Pick-up, Lift-off, Space, Time” το 2013. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο τους σε ένα παλιό σφαγείο στο Μπέργκεν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2012. Αμέσως μετά ακολούθησαν περιοδείες σε Σκανδιναβία, Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Μέση Ανατολή, Ιαπωνία και ΗΠΑ. Επίσης έχουν εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με τους Michael Rother (Neu), Wire, Hawkwind και Endless Boogie και έπαιξαν σε μία σειρά από διεθνή φεστιβάλ όπως Roskilde, The Great Escape, Eurosonic, Icelandic Airwaves.

Βαθιά γοητευμένοι από τους Pink Floyd, η μουσική τους έχει επηρεαστεί από τις ψυχεδελικές και Rock μπάντες των δεκαετιών του ’60 και ’70 όπως οι Can, King Crimson και Beatles στην πιο άγρια πλευρά τους. Φυσικά η έμπνευση προέρχεται και από μεταγενέστερα, με ήχο διαφορετικό και μοναδικό, όπως οι Goat, Dungen, Black Angels και Wooden Shjips.

Electric Eye

Some of them fell to the floor, once they got to higher ground.
They sacrificed all their pearls, to keep them in their mind.
The elderly were carried around, by those, young and tall.
Silence met by sound, did you hear the distant call?

TURN AND RUN! FACE THE SUN!

Μερικοί από αυτούς έπεσαν στο πάτωμα, μόλις έφτασαν σε υψηλότερο έδαφος.
Θυσίασαν όλα τα μαργαριτάρια τους, για να τα κρατήσουν στο μυαλό τους.
Τους ηλικιωμένους τους κουβαλούσαν, αυτοί, νέοι και ψηλοί.
Η σιωπή συναντήθηκε από τον ήχο, ακούσατε το μακρινό κάλεσμα;

ΓΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ! ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!

Electric Eye

Maybe a mistake, this wall, they tried to rise, only to fall.
The last man holding a gun, the first to give up and run.
My mother is the universe, I am my mother’s son.
We need to reverse this curse, turn around, face the sun

Maybe a mistake, this wall, they tried to rise, only to fall.
Ever since the last birth, tried to escape the crust of the earth.

Ίσως λάθος, αυτός ο τοίχος, προσπάθησαν να σηκωθούν, μόνο για να πέσει.Ο τελευταίος άντρας που κρατούσε ένα όπλο, ο πρώτος που τα παράτησε και έτρεξε.Η μητέρα μου είναι το σύμπαν, εγώ είμαι ο γιος της μητέρας μου.Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την κατάρα, να γυρίσουμε, να κοιτάξουμε τον ήλιο

Ίσως λάθος, αυτός ο τοίχος, προσπάθησαν να σηκωθούν, μόνο για να πέσει.
Από την τελευταία γέννηση, προσπάθησε να ξεφύγει από τον φλοιό της γης
.

Electric Eye

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background