Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Green on Red – “5 Easy Pieces” (5 Εύκολα Κομμάτια)

Από Στις 5 Σεπτεμβρίου, 2020

Το Yellow Radio επιστρέφει σε λίγες μέρες στην μπάντα των FM, δυνατό και ανεξάρτητο, με δική του πλέον συχνότητα

Το μακρύ ταξίδι της αναμονής φτάνει στο τέλος του, οι αδιάκοπες προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι συντελεστές του φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς και το ραδιόφωνο των Αρειανών θα εκπέμπει και πάλι στα ερτζιανά από την νέα του συχνότητα.

Εκτός όμως από την λατρεία για τον Άρη είναι γνωστή και η μεγάλη μας αγάπη για τη μουσική. Η ανάγκη μας να τη μοιραστούμε μαζί σας, δημιούργησε το Tivoli Radio! Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα και το Tivoli Radio κάνει τα πρώτα του βήματα ON AIR με κεντρική φιλοσοφία: “πάτησε φρένο, απόλαυσε την ζωή”…

Το Yellow Radio υποδέχεται στην κιτρινόμαυρη οικογένεια του το μικρό του αδελφάκι… Το Tivoli Radio, το αιρετικό και μουσικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, είναι ON AIR…!!!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! !!  https://tivoliradio.gr/

Green on Red

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το 5 Easy Pieces των Green on Red. Κυκλοφόρησε το 1983 μέσα από το άλμπουμ Gravity Talks, ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι που μιλάει για χαμένες ψυχές, για τη χαμένη αθωότητα.

Τους έχουν χαρακτηρίσει ως “Desert Rock”, “Paisley Underground”, “Alternative Country Rock”, “Garage Country”, “Country Punk” σε διάφορες χρονικές στιγμές της ιστορίας τους.

Green on Red

Παρ’όλους όμως τους χαρακτηρισμούς που τους έχουν αποδώσει, οι Green on Red είναι μια μπάντα που έχει αψηφήσει τις “βολικές” ετικέτες και έχει μείνει μακριά από περιορισμούς και στερεότυπα.

Ο Dan Stuart μαζί με τους Van Christian και Jack Waterson ξεκίνησαν ως The Serfers στο Tucson της Αριζόνα το 1979. Μοιράστηκαν ένα διαμέρισμα και άρχισαν να παίζουν μαζί στην υπόγεια Punk Rock σκηνή της πόλης. Ο Chris Cacavas μπήκε στο συγκρότημα το 1980 δίνοντας στοιχεία από το προσωπικό του μουσικό ύφος για την επόμενη μισή δεκαετία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του Dan Stuart, καθώς χρειαζόταν έναν ενισχυτή για μια συναυλία τους, δε δίστασε να σπάσει τη βιτρίνα ενός καταστήματος με ένα τούβλο προκειμένου να τον αποκτήσει. Για να αποφύγουν τις ποινικές κατηγορίες, το 1981 μετακομίζουν στο Λος Άντζελες και αλλάζουν το όνομα τους σε Green on Red ενώ ο Chuck Prophet έρχεται να προστεθεί στην μπάντα το 1985.

Dan Stuart – Green on Red

Με βαθιά επιρροή από τον Neil Young και τους καταπληκτικούς στίχους των Dan Stuart και Chris Cacavas να αφηγούνται τους χαλεπούς καιρούς και τη σκληρή ζωή της χαμηλής Αμερικάνικης τάξης, κυκλοφόρησαν το 1983 το πρώτο τους άλμπουμ Gravity Talks, ένα μείγμα από Νeo Country, Garage και Psychedelic Rock. Aκολούθησαν τα Gas Food Lodging, The Lost Weekend με τον Steve Wynn, The Killer Inside Me, Here Come the Snakes, This Time Around, Scapegoats, Too Much Fun.

Ανεβάστε την ένταση και πάμε να ακούσουμε αυτήν την κομματάρα που κάνει τους ανθρώπους καλύτερους…

Καλή σας ακρόαση!


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background