Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Harbourkings – “Secret Language” (Μυστική Γλώσσα)

Από Στις 2 Ιανουαρίου, 2021

“Όταν συνειδητοποιείς ότι η ψυχή σου δεν αφήνει ποτέ το μέρος που γεννιέσαι…”, Ian Erics.

Οι Harbourkings είναι από τα μεγάλα βρετανικά συγκροτήματα που έχουν επηρεάσει με τη μουσική τους μεταγενέστερους δημιουργούς, χωρίς να όμως να επιτύχουν εμπορική επιτυχία.

Ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των μουσικών που η τέχνη τους ακολουθεί την καρδιά κι όχι τη δόξα. Τα τραγούδια τους έχουν χαρακτηριστεί από κριτικούς της εποχής ως “μουσική αθώα και προτίθεται να φτάσει στο σημείο της ταπεινότητας”…

Harbourkings

Το Τραγούδι της Εβδομάδας. που έχουμε επιλέξει να ακούσουμε, είναι το “Secret Language” από τους Harbourkings. Κυκλοφόρησε το 1992 μέσα από το άλμπουμ The Big Kahuna, είναι ένα κάλεσμα σε μια συναισθηματική παράδοση, άνευ όρων…

Η ιστορία των Harbourkings ξεκινάει στο Σέφιλντ όταν ο Ian Erics δημιουργεί μία μπάντα με το όνομα Rollin Thunder και κυκλοφορούν το άλμπουμ “Howl”. Μετά από αυτό αποφασίζουν να αλλάξουν το όνομα τους σε Harbourkings και υπογράφουν με τη δισκογραφική Fire Records. Το συγκρότημα πλέον αποτελείται από τους Ian Erics (μπάσο, κιθάρα, φωνητικά), Robert Brown (κιθάρα), Nick Styran (μπάσο, κιθάρα), Ian Brown (ντραμς) και σύντομα ο ήχος του προσελκύει την προσοχή του Dan Stuart των Green On Red.

Harbourkings

Οι Live εμφανίσεις τους δημιουργούν ιδιαίτερη αίσθηση και στο Σέφιλντ, όπου έπαιξαν μαζί με τους Τhe Clash, αλλά και στο Λονδίνο ενώ το 1990 συμμετέχουν στο Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι.

Κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ τα “Summercolts” και “The Big Kahuna”. Το δεύτερο άλμπουμ ήταν σε παραγωγή του Peter J Moore και ο τίτλος του προήλθε από τους Dan Stuart και Chuck Prophet.

Αφιερωμένο σε όλους εκείνους που έχουν καταφέρει να κρατήσουν την αθωότητα τους ανέπαφη…

Harbourkings

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background