Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Lewsberg – “Six Hills” (Έξι Λόφοι)

Από Στις 5 Νοεμβρίου, 2022

“Εξακολουθούμε να μην θέλουμε να διασκεδάζουμε τους ανθρώπους, επομένως πρέπει να κάνουμε κάτι καινούργιο – να παίξουμε πιο φυσιολογικά μέχρι να σοκάρουμε”.

“Όταν συνεχίζεις να τσακώνεσαι για πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά για σένα, μπορείς να αποφασίσεις να σταματήσεις να μαλώνεις με τους ανθρώπους και να προσπαθήσεις να τους σκοτώσεις με καλοσύνη. Ίσως ανακαλύψετε ότι αυτό λειτουργεί. Τότε, κατά λάθος, μπορεί επίσης να ανακαλύψετε ότι δεν χρειάζεται καν να σκοτώσετε. Μπορεί να είστε εξίσου ευγενικοί. Αλλά είναι μια λεπτή γραμμή. Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να είναι ευγενικό να σκοτώσεις κάποιον”.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, είναι από το “Six Hills” από τους Lewsberg. Κυκλοφόρησε το 2022 μέσα από το άλμπουμ Six Hills, το συγκρότημα φιλοσοφεί με το δικό του σαρδόνιο πνεύμα με ήχους που μας έχουν συναρπάσει.

Lewsberg

Αντισυμβατικοί αποφεύγουν οποιαδήποτε έννοια του τι μπορεί να είναι “της μόδας”. Προσεγγίζουν τη μουσική ως μέσο για να δημιουργήσουν τέχνη παρά ως μέσο για να ευχαριστήσουν, να ψυχαγωγήσουν ή να διασκεδάσουν το κοινό. Οι Lewsberg πιστεύουν ότι πολλή μουσική φτιάχνεται για να ευχαριστεί τους ανθρώπους και αυτό γίνεται λίγο βαρετό, απλά κάτι για κατανάλωση. Δεν τους αρέσει πολύ η μουσική ως ψυχαγωγία ή παρηγοριά.

Οι Lewsberg δημιουργήθηκαν από τους Arie van Vliet (φωνητικά, κιθάρα), Michiel Klein (κιθάρα), Shalita Dietrich (μπάσο) και Joris Frowein (τύμπανα) στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μία πόλη διάσημη για τους ιδιόρρυθμους δημιουργούς και καλλιτέχνες της. Έχουν πάρει το όνομά τους από τον συγγραφέα Robert Loesberg, έναν λατρεμένο τοπικό συγγραφέα του οποίου το έργο ήταν απόλυτα μηδενιστικό και απογοητευμένο, διάσημο για το αμφιλεγόμενο μυθιστόρημά του Enige Defecten που δημοσιεύτηκε το 1974.

Lewsberg

Το βιβλίο είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για το συγκρότημα με την απεικόνιση της αντικουλτούρας, της αδιαφορίας και του κυνισμού των μεγάλων πόλεων των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Ο ήχος τους θυμίζει πολύ τους The Velvet Underground, Galaxie 500, Television εκείνοι όμως ζωγραφίζουν με πείσμα το δικό τους καμβά και τα δικά τους χρώματα.

Ένα “Βελούδινο Υπόγειο” του 21ου αιώνα που λειτουργεί αποκλειστικά με τους δικούς του όρους.

Ο κιθαρίστας Michiel Klein ειδικεύεται σε αυτό που αποκαλεί “αντι-σόλο”, θορυβώδεις, ασταθείς γραμμές που διαπερνούν επίμονα τα τραγούδια τους. “Η ιδέα ήταν να ξεκινήσουμε ένα ροκ συγκρότημα με πολύ καλά τραγούδια, πολύ άσχημα. Μας αρέσει να καταρρίπτουμε τα τραγούδια όταν αρχίζουν να ακούγονται πολύ ωραία, να επιβραδύνουμε τα πράγματα όταν αρχίζεις να νιώθεις τον ρυθμό, να ακούγονται πολύ γλυκά όταν τραγουδάς για την καταστροφή, να είμαστε άφωνοι κατά τη διάρκεια ενός κρίσιμου σόλο κιθάρας”.

Lewsberg

Ο τραγουδιστής Arie Van Vliet τραγουδά για την κανονική ζωή: “οι περισσότεροι στίχοι μου αφορούν συνηθισμένα γεγονότα ή σκέψεις, που νομίζω ότι τραβούν πολύ λίγη προσοχή. Προσπαθώ να βάζω πράγματα που παρατηρώ στο τραγούδι. Αλλά δεν μου αρέσει να είμαι πολύ σαφής για οτιδήποτε. Δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους ή να μιλάω πολύ για συναισθήματα. Νομίζω ότι όταν είσαι πολύ σαφής, μπορεί να χάσεις το βαθύτερο νόημα”.

Ασυμβίβαστοι, αυθόρμητοι έχουν επιλέξει να μην συνεργαστούν με κάποια δισκογραφική εταιρεία προκειμένου να βγάλουν την μουσική που αγαπούν με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν.

Lewsberg

Έχουν επιλέξει να μείνουν εκτός σύνδεσης… απέχουν από τις πλατφόρμες των Social Media και το θεωρούν απόλυτα φυσικό. Με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει η επαφή με τους θαυμαστές αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται ως υποχρέωση, η ανάγκη της αλληλεπίδρασης, να σκεφτείς τι να μοιραστείς. Αρκεί να μοιράζεσαι τη μουσική!

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο The Downer και ακολούθησαν το 2018 το Lewsberg και The Smile.

Lewsberg

You had your finger on the trigger
But you refused to take the shot
So you expected something bigger
This is everything I’ve got

Είχες το δάχτυλό σου στη σκανδάλη
Αλλά αρνήθηκες να πάρεις τη βολή
Οπότε περίμενες κάτι μεγαλύτερο
Αυτό είναι ό,τι έχω

Lewsberg

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background