Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Mystic Braves (Blackfeet Braves) – “Trippin Like I Do” (Ταξιδεύοντας Όπως Εγώ)

Από Στις 12 Δεκεμβρίου, 2020

Οι Mystic Braves κάνουν μια εκπληκτική μίξη στοιχείων της ψυχεδελικής σκηνής των 60’s με σύγχρονες συνθέσεις και ταλαντεύονται ανάμεσα στη σημερινή δική τους ενέργεια και το παρελθόν που πάντα είναι έντονο μέσα στον ήχο τους.

Με επιρροές από την ψυχεδελική Pop των 60’s και έντονη νοσταλγική διάθεση συνδεδεμένη με την Surf κουλτούρα, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν από τα δεκάδες σχήματα που αναβιώνουν αυτόν τον ήχο. Μια παρέα που μοιράζεται το ίδιο πάθος για τα 60’s και τους Groovy ρυθμούς βρήκαν κοινή έμπνευση στο μελωδικό ψυχεδελικό Garage Rock.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας είναι από τους Mystic Braves και έχει τίτλο “Trippin Like I Do”. Κυκλοφόρησε το 2013 μέσα από το άλμπουμ Mystic Braves. Η γνήσια έκφραση τους μας παρασύρει σε ένα ξέφρενο “ταξίδι” γεμάτο χορό.

Mystic Braves

Το συγκρότημα των Mystic Braves αποτελείται από τους Julian Ducatenzeiler (κιθάρα και φωνητικά), Tony Malacara (μπάσα και φωνητικά), τον Shane Stotsenberg (κιθάρα και φωνητικά), Cameron Gartung (ντραμς) και Ignacio Gonzalez (κρουστά). Δημιουργήθηκαν το 2011 στο Λος Άντζελες έχοντας αρχικά το όνομα Blackfeet Braves μέχρι το 2014 που αναγκάστηκαν να το αλλάξουν σε Mystic Braves λόγω διαμάχης πνευματικών δικαιωμάτων.

Ζωντανεύουν τους ήχους που αγαπούν, όπως τους θυμούνται κι όχι όπως ήταν τότε, μέσα από τις εμπειρίες και τις επιρροές τους. Ανατρέπουν το παρελθόν και ξαναχτίζουν εκείνη την εποχή με την τεχνοτροπία του σήμερα.

Mystic Braves

Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα Garage συγκροτήματα είναι η ανεπιτήδευτη εμφάνιση τους. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο παίξιμο τους είναι τόσο έντονη και χαλαρή ταυτόχρονα που η μουσική εκπέμπει ακτινοβολία και ο κόσμος που τους βλέπει την εισπράττει και δεν σταματάει να χορεύει. Άλλωστε όπως λέει και ο Cameron Gartung “το να βλέπεις τους ανθρώπους να χορεύουν είναι η καλύτερη αποπληρωμή”.

Mystic Braves

Τα τραγούδια τους μιλάνε για τα σκαμπανεβάσματα της ζωής με τα καλά και τα άσχημα που συμβαίνουν και το κατά πόσο μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, για τη δυαδικότητα του καλού και του κακού που υπάρχει στη ζωή. Το καλό και το κακό συνυπάρχουν, όπως στις σχέσεις που δεν είναι γραφτό να επιβιώσουν, προσπαθώντας πάντα όμως να αφήσουν μια θετική αχτίδα για το τέλος.

Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ Mystic Braves (2013), Desert Island (2014), Days Of Yesteryear (2015), The Great Unknown (2018) και μετά από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η περιοδεία τους στις ΗΠΑ, επόμενος σταθμός ήταν η Ευρώπη που τους υποδέχτηκε θερμά.

Mystic Braves

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Mystic Braves

Nobody trips like i do
I can hardly see it through
But I’ll swim right through
I’ll swim right through the rain
And I hope there’s love

Κανείς δεν ταξιδεύει όπως εγώ
Δεν μπορώ να το δω
Αλλά θα κολυμπήσω αμέσως
Θα κολυμπήσω στη βροχή
Και ελπίζω πως υπάρχει αγάπη

Mystic Braves

My mind’s my own
And it’s not for sale
And I felt my spirit
My spirit fly away
But I know it’s mine
Until my dying day

Το μυαλό μου είναι δικό μου
Και δεν είναι προς πώληση
Και ένιωσα το πνεύμα μου
Το πνεύμα μου πέταξε μακρυά
Αλλά ξέρω πως είναι δικό μου
Μέχρι την ημέρα που θα πεθαίνω


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background