Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Other Lives – “We Wait” (Περιμένουμε)

Από Στις 9 Ιανουαρίου, 2021

Οι Other Lives πιστεύουν ότι όσο σκοτεινός κι αν είναι ο κόσμος μας υπάρχει φως, υπάρχει πάντα κάτι θετικό, η ελπίδα…

Μια παρέα νέων δημιουργών, μια ομάδα παιδιών με μια νέα φλέβα ποιητικής σκέψης που απευθύνεται στο άτομο και την κοινωνία σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, είναι η μπάντα που φιλοξενούμε σήμερα.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “We Wait” από τους Other Lives. Κυκλοφόρησε το 2020 μέσα από το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο For Their Love, ένα βαθιά συναισθηματικό κομμάτι που μας έχει συγκινήσει. Είναι φόρος τιμής από τον Jesse Tabish στον στενό του φίλο Tommy, “στον μεγαλύτερο αδελφό που δεν είχε ποτέ”, που συγκλονίζει. Εμπνέεται από πραγματικό τραγικό περιστατικό, όταν ο 17χρονος Jesse ήταν ιδρυτικό μέλος των All-American Rejects, ο καλύτερος του φίλος δολοφονήθηκε από κάποιο επίσης μέλος της μπάντας.

Other Lives

Οι Other Lives δημιουργήθηκαν στο Stillwater της Οκλαχόμα το 2004 και έχοντας αρχικά το όνομα Kunek κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 2006. Αφού αλλάζουν το όνομα τους σε Other Lives το 2009 έρχεται και η κυκλοφορία του ομότιτλου δίσκου τους. Τα επίσημα μέλη της μπάντας είναι οι Jesse Tabish (πιάνο, κιθάρα, φωνητικά), Jonathon Mooney (πιάνο, βιολί, κιθάρα, κρουστά, τρομπέτα) και Josh Onstott (μπάσο, πλήκτρα, κρουστά, κιθάρα, φωνητικά) οι οποίοι πλαισιώνονται από τους φίλους τους.

Στα επόμενα άλμπουμ Tamer Animals (2011), Mind The Gap (2012), Rituals (2015), For Their Love (2020) οι ορίζοντες τους διευρύνονται με εκθαμβωτικές ενορχηστρώσεις που αντανακλούν την αγάπη του Tabish για τον μινιμαλισμό, την νεοκλασική μουσική και τον τεράστιο Ennio Morricone.

Other Lives

Αγωνιούν, προβληματίζονται για την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί γύρω μας. Η μουσική τους είναι μια προσπάθεια να σταματήσουν να “κρύβονται” και να ασχοληθούν ξανά με τον κόσμο γύρω τους, “να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους”.

Other Lives

“Οι στίχοι μας ρωτούν, παρατηρούν, θρηνούν και ελπίζουμε να βρούμε την παραμικρή ελπίδα στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και στον εαυτό μας. Οι χαρακτήρες μερικές φορές επιχειρούν πνευματικές, θρησκευτικές ή θεσμοθετημένες προσπάθειες, αν και έχω διαπιστώσει ότι η αυτοεκτίμηση είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε διδασκαλία ή κήρυγμα”, Jesse Tabish.

Other Lives

You’re often on my, always on my mind
The thought keeps buzzin’ round my head since knowing you were gone
Wondered how I’d failed to see it coming on
And in my dreams I often think of you, I wonder where you’ve been
See, I don’t remember all too much since then

Είσαι συχνά στο μυαλό μου, πάντα στο μυαλό μου
Η σκέψη συνεχίζει να κουρδίζει από το μυαλό μου από τότε που ξέρω πως έφυγες
Αναρωτήθηκα πώς δεν κατάφερα να το δω
Και στα όνειρά μου συχνά σε σκέφτομαι, αναρωτιέμαι που ήσουν
Βλέπεις, δεν θυμάμαι πάρα πολλά από τότε

Other Lives

And we wait, we wait
Oh, we wait for you to rest
Some may call it fate, but I just bow my head and run
It was nothing but a hand upon a gun
Now in my dreams I come and sit with you and I ask you how you’ve been
Oh, we wait for you to rest

Και περιμένουμε, περιμένουμε
Σε περιμένουμε να ξεκουραστείς
Κάποιοι μπορεί να το ονομάσουν μοίρα, αλλά απλά σκύβω το κεφάλι μου και τρέχω
Δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα χέρι πάνω σε ένα όπλο
Τώρα στα όνειρά μου έρχομαι και κάθομαι μαζί σου και σε ρωτάω πώς ήσουν
Σε περιμένουμε να ξεκουραστείς

Other Lives

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background