Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Plan 9 – “Move” (Κινούμαι)

Από Στις 27 Φεβρουαρίου, 2021

Τους αγαπάμε λιγάκι παραπάνω όχι μόνο για τις μουσικάρες τους αλλά γιατί δεν υπάρχουν καθόλου φωτογραφίες τους πουθενά. Αλωνίσαμε το διαδίκτυο για να βρούμε αυτές που δημοσιεύουμε σήμερα.

Μία θρυλική μπάντα που δεν τους άρεσε καθόλου να φωτογραφίζονται και να μοιράζονται τα πρόσωπα τους με τον κόσμο. Οι Plan 9 ήταν ταγμένοι αποκλειστικά και μόνο στη μουσική τους, μας έχουν χαρίσει από τις πιο όμορφες και βρώμικες μελωδίες γκαράζ που απολαύσαμε ποτέ.

Plan 9

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Move” από τους Plan 9. Κυκλοφόρησε το 1982 μέσα από το άλμπουμ Frustration, τους ακολουθούμε παραδομένοι σ αυτό το απλό, μοναδικά ανεπιτήδευτο παίξιμο των κιθάρων μαζί με τα γεμάτα συναίσθημα φωνητικά του Eric Stumpo.

Η αμερικανική νεο-ψυχεδελική μπάντα των Plan 9 δημιουργήθηκε στο Rhode Island το 1979 από μια ομάδα νεαρών που λάτρευαν τη Garage και θέλησαν να μοιραστούν την αγάπη τους αυτή ή αλλιώς τη ψύχωση τους, όπως τους άρεσε να την αποκαλούν, με τον κόσμο. Οι John DeVault, Holly Scanlon, Mike Meehan, John Florence, Debora DeMarco, Eric Stumpo, Tom Champlin, Eric Vandelin, Evan Williams και Mike Ripa αναβιώνουν την ψυχεδελική δεκαετία του ’60 με τον προσωπικό ήχο των κιθάρων τους δίνοντας στο συγκρότημα μία μοναδική ταυτότητα.

Plan 9

Η μουσική τους έχει αυτή την έντονη, απαρατήρητη αίσθηση ροκ από τη δεκαετία του ’60, ενώ καταφέρνει να μην ακούγεται χρονολογημένη. Εμβαθύνουν σε πλουσιότερους και πιο περίπλοκους ήχους, γνωρίζουν πολύ καλά πως να διεισδύσουν στο βάθος του μυαλού.

Το πρώτο τους Single “Can’t Stand This Love, Goodbye” κυκλοφόρησε το 1981 και σύντομα ακολούθησε το πρώτο τους άλμπουμ Frustration (1982). Ακολούθησαν επιτυχημένες κυκλοφορίες και ο θρύλος τους ολοένα και μεγάλωνε παρόλο που οι Live εμφανίσεις τους δεν ήταν συχνές.

Plan 9

Στους αγαπημένους τους δίσκους περιλαμβάνονται οι πρώτοι πανκ του Τέξας, δίσκοι από μπάντες της δυτικής ακτής που τους έχουν επηρεάσει όπως οι Tripsichord, Mad River, Love, Spirit καθώς και από τους Sonics, MC5, The Litter, The Painted Ship.

Το όνομα τους προέρχεται από την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1950, του Έντουαρντ Γ. Γούντ, «Plan 9 From Outer Space», θέλοντας έτσι να τιμήσουν τον παραλογισμό τον οποίο ένιωσαν.

Οι κιθάρες των Plan 9 μας προτρέπουν να “κινηθούμε”… άλλωστε πως μπορεί να μένει κάποιος ακίνητος ακούγοντας τους… Καλή σας ακρόαση!

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background