Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Rhyece O’ Neill – “Cold in the Backwater”

Από Στις 29 Δεκεμβρίου, 2019

Μέσα από τα πολύχρωμα λαμπιόνια, τα ατελείωτα ψώνια και τα ξέφρενα γλέντια των ημερών, αυτό που πραγματικά “έλαμψε” και έκανε την ψυχή μας να πετάξει, είναι καινούριες μουσικάρες που μόλις κυκλοφόρησαν.

Ο Rhyece O’Neill είναι ένας δημιουργός με μια σύγχρονη και ανατρεπτική αντίληψη, μακρυά από την υποκρισία του καιρού μας κι έχοντας ως γνώμονα την αγάπη για τον άνθρωπο, την αγάπη για τη μουσική και μόνο αυτό, εκφράζει τις αγωνίες του και τα οράματα του μέσα από τα τραγούδια του που στην κυριολεξία μας έχουν ξεσηκώσει!!

Rhyece O’Neill

Το Τραγούδι της Εβδομάδας κυκλοφόρησε μόλις στις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέσα από το άλμπουμ του Rhyece O’Neill, Los Diablos. Τίτλος του, Cold in the Backwater, μια εκπληκτική μελωδία που από τις πρώτες νότες του μας έχει καθηλώσει.

Ο Rhyece O’Neill έχει παίξει σε παμπ και μπαρ στην ύπαιθρο και σε πόλεις σε όλη την Αυστραλία. Έχει περιοδεύσει και έπαιξε με τους The Beasts of Bourbon, The Ape, The Brian Jonestown Massacre, Spencer P. Jones και άλλους. Οι επιρροές του, όπως το Blues, Rock & Roll, Punk και Country, κυμαίνονται από τους Iggy Pop, Rowland S Howard, Einsturzende Neubauten, the Bad Seeds, Stanford Clarke, W.H. Auden, Rimbaud, PJ Harvey, Sylvia Plath, Patti Smith, Henry Miller, Townes Van Zandt, Dostoyevsky, Lightnin’ Hopkins, John Lee Hooker & Dylan.

 Rhyece O’Neill

Ένας παραγωγικός ποιητής, μυθιστοριογράφος και τραγουδοποιός ολοκλήρωσε το δεύτερο μυθιστόρημά του “Run To The Dust” ενώ στα τέλη του περασμένου χρόνου τελείωσε την πρώτη συλλογή ποιημάτων του, The Report Condition 45.

Ίδρυσε στη Μελβούρνη τους Narodniks και το 2018 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Death of a Gringo στο Beast Records στη Γαλλία. Μετά από αυτή την κυκλοφορία το συγκρότημα ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του περιοδεία, παίζοντας πάνω από 41 ημερομηνίες σε όλη την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων 3 παραστάσεων στο θρυλικό φεστιβάλ Binic Blues στη Γαλλία. Ενώ στην Τσεχία κατέγραψαν το τελευταίο τους άλμπουμ στο Sono Records στούντιο με το θρυλικό παραγωγό Milan Cimfe που συνεργάστηκε με τους David Bowie, Lou Reed και Kris Kristofferson. Παίζει επίσης τύμπανα με τους συναδέλφους αυστραλιανούς Hugo Race στους Dirtmusic, μια μπάντα από την οποία οι Narodniks έχουν εμπνευστεί πολύ.

Rhyece O’Neill

“Ήθελα να δημιουργήσω ένα ηχητικό τρίπτυχο που θα είναι ένα σύγχρονο όραμα για την κόλαση, τον ουρανό και την αγάπη. Ο Bukowski περιέγραψε την αγάπη ως σκύλο από την κόλαση. Tα Χριστούγεννα είναι μια αρκετά απατηλή εποχή του χρόνου σε διάφορα επίπεδα. Τα Χριστούγεννα, η θρησκεία και ο καταναλωτισμός είναι παντού, όπου κοιτάζουμε, κι αυτό είναι δυσβάσταχτο. Είναι μια σύγχρονη κόλαση για μένα. Υποθέτω ότι θα ήθελα να το εκφράσω κάπως με λόγια χρησιμοποιώντας ένα είδος κακού βιομηχανικού ήχου Blues. Το Blues είναι ένα τέλειο μέσο για τέτοιου είδους πράγματα”, Rhyece O’Neill.

Rhyece O’Neill

“Σκεφτείτε τον Nick Cave & The Bad Seeds να συναντά τους παλιούς σχολικούς ήχους του The Veils, να συναντά τον Mark Lanegan … Γεμάτο με ένταση και μεθυσμένος, κομπάζοντας, με ένα υπέροχο βιολί να συμπληρώνει”, Gobsmag.nl.

Καλή σας ακρόαση!!!…


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background