Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Rykarda Parasol – “Valborg’s Eve”

Από Στις 25 Απριλίου, 2020

“Θέλω να σας δώσω κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση, που είναι η χαρά του στοχασμού. Ο ήχος είναι σαν τις απολαύσεις της σάρκας, αλλά οι λέξεις είναι καρδιά και αγάπη”

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για έναν δημιουργό, για έναν άνθρωπο, από το να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, να νιώθει τι γίνεται γύρω του και να προσπαθεί να μας το μεταδώσει. Να μας βάλει στη διαδικασία να στοχαστούμε και να αφουγκραστούμε με ψυχή και πνεύμα όσα έχει να μας πει. Έτσι ακριβώς είναι και αυτό το κορίτσι, η Rykarda Parasol που αγαπάμε πολύ στο Yellow Radio και ακούμε συχνά από τις Playlist του ραδιοφώνου μας.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το Volborg’s Eve της Rykarda Parasol. Ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι που μας δίνει αισιοδοξία, κυκλοφόρησε το 2015 μέσα από το άλμπουμ The Color Of Destruction.

Rykarda Parasol

“Οι διασκεδαστές θέλουν να σας ευχαριστήσουν, οι καλλιτέχνες όμως θέλουν να ευχαριστήσουν την ψυχή τους. Ωστόσο, θέλω να σας δώσω κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση, που είναι η χαρά του στοχασμού. Δεν μπορώ να πω ότι η δουλειά μου είναι πολύ καλή για οποιονδήποτε ζητά απλώς επιφανειακή απόλαυση. Ο ήχος είναι σαν τις απολαύσεις της σάρκας, αλλά οι λέξεις είναι καρδιά και αγάπη.”

Rykarda Parasol

Η Rykarda Parasol, μουσικός, συγγραφέας και καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1970 στο Σαν Φρανσίσκο όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς ήταν μετανάστες, η μητέρα της Σουηδή κι ο πατέρας της Εβραίος από την Πολωνία. Γνώρισε την Αμερικανική παράδοση παράλληλα με πολλούς πολιτισμούς και κουλτούρες, πολιτιστικές συγκρούσεις καθώς βίωσε τους πολέμους και τους διωγμούς των γονιών της.

Για την Rykarda οι ρίζες σημαίνουν πολύ λιγότερο απ ότι για όλους εμάς. “Η ιστορία δεν συνδέεται με τη γη, είναι πολιτισμός. Τα σπίτια είναι προσωρινά και δεν αξίζουν τον κόπο. Οι άνθρωποι μου δεν είχαν ποτέ σπίτι για πολύ”.

Rykarda Parasol

Σπούδασε στη Γαλλία όπου και ζει τον περισσότερο καιρό και γράφει, παίζει ζωντανά με την μπάντα της στη Βαρσοβία και κάνει τις ηχογραφήσεις των δίσκων της στο Σαν Φρανσίσκο.

Σαν ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα που είναι χρηματοδοτεί η ίδια όλα της τα έργα κάνοντας τα πάντα, από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση μέχρι την παραγωγή και την κυκλοφορία των δίσκων.

Ενώ την έχουν παρομοιάσει με τους Nick Cave, Lou Reed, Nico, Marianne Faithful, PJ Harvey ακόμα με τον Jim Morrison η Rykarda δεν έχει επηρεαστεί ούτε εμπνευστεί από κανέναν καλλιτέχνη ή άνθρωπο γενικότερα. Έχει επηρεαστεί από μια τεράστια σειρά ποίησης και λογοτεχνίας όπως των Christina Rossetti και William Faulkner και από τα ταξίδια που έχει κάνει βιώνοντας την ψυχολογία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό των ανθρώπων σ όλο τον κόσμο.

Rykarda Parasol

Τα τραγούδια που γράφει είναι στα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και πηγή έμπνευσης της είναι οι εμπειρίες της. Τα θέματα της είναι κυρίως σκοτεινά αλλά για όσους επιλέγουν να αισθανούν τη μουσική της βλέπουν το μήνυμα ελπίδας και την αχτίδα φωτός που εκπέμπουν.

Το τελευταίο της άλμπουμ The Color Of Destruction κυκλοφόρησε το 2015 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Rykarda Parasol

Alas, winter has passed
Spring comes on fast
May flowers bloom
A new tune to call forth a day

Αλίμονο ο χειμώνας έχει περάσει
Η άνοιξη έρχεται γρήγορα
Μπορεί τα λουλούδια να ανθίσουν
Μια νέα μελωδία για μια μέρα

Rykarda Parasol

New love hail new way
Days will be long
For who knows what tales will unfold

Η νέα αγάπη χαιρετά με νέο τρόπο
Οι μέρες θα είναι μεγάλες
Ποιος ξέρει ποιες ιστορίες θα ξεδιπλωθούν

Καλή σας ακρόαση!!!…


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background