Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Sonic Jesus – “Transpose” (Μεταθέτω)

Από Στις 30 Οκτωβρίου, 2021

Σκοτεινό, ασυμβίβαστο άκουσμα γεμάτο με παθιασμένες μελωδίες, μία επική κάθοδος σε κάποιον ψυχικό και πνευματικό υπόκοσμο που νιώθουμε ότι μπορεί να μην βγούμε ποτέ…

Από την Ιταλική Underground μουσική σκηνή, οι Sonic Jesus υπόσχονται και δεν μένουν μόνο στα λόγια, χαώδης περιπλανήσεις μέσα από γνήσιες υπνωτικές μελωδίες με λυτρωτικές εκρήξεις.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας που επιλέξαμε να ακούσουμε από τους Sonic Jesus είναι το “Transpose”. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ Dead Man, η ποίηση συναντάει την ψυχεδέλεια φτιάχνοντας ένα καταφύγιο όπου νιώθουμε παρηγοριά και ανακούφιση.

Sonic Jesus

Οι Sonic Jesus δημιουργήθηκαν στη Doganella di Ninfa της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2012 μέσα από μία αμοιβαία συνεργασία μεταξύ του Tiziano Veronese, πρώην ντράμερ και νυν συνθέτη και του Marco Baldassari στιχουργού και αυτοδίδακτου μουσικού. Μέσα από αυτή τη βαθιά φιλία και την αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση των δύο ανδρών, προέκυψε η μπάντα των Sonic Jesus, μια αγνή ένωση στίχων και μουσικής. Ο Tiziano είναι υπεύθυνος για κάθε νότα ενώ ο Marco είναι εκείνος που γράφει τους στίχους που φτάνουν την μουσική στην κορύφωση της.

Sonic Jesus

Ένας ποιητής κι ένας μουσικός αποφασίζουν να ενώσουν την τέχνη τους ή μάλλον να δώσουν σάρκα και οστά στο πάθος τους, να το μετατρέψουν σε κάτι αληθινό.

Γνώρισαν πολύ γρήγορα την επιτυχία με εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ όπως Eindhoven Psych Lab, The Cosmosis Festival, The Reverence Festival και πολλά άλλα και παράλληλα έχουν μοιραστεί τη σκηνή με θρύλους όπως οι Singapore Sling, Dead Skeletons, A Place To Bury Strangers και Damo Suzuki στην ευρωπαϊκή τους περιοδεία.

Sonic Jesus

Η δεκαετία του εξήντα, η λαϊκή μουσική, η shoegaze, οι ψυχεδελικές αποχρώσεις συνθέτουν τον απόκοσμο και παθιασμένο ήχο των Sonic Jesus.

Η κυκλοφορία των άλμπουμ Neithere Virtue Nor Anger (2015) και Grace (2017) επιβεβαιώνουν τις ικανότητες τους, ξεπερνούν τα όρια και ανοίγουν νέους συναρπαστικούς μελωδικούς ορίζοντες.

Sonic Jesus

The fall, your mind’s away
The time fell down on me
You’re a lost tree, deep inside my sea
You’re so stormy, you’re the muse of tears

Η πτώση, το μυαλό σου είναι μακριά
Ο χρόνος έπεσε πάνω μου
Είσαι ένα χαμένο δέντρο, βαθιά μέσα στη θάλασσα μου,
είσαι τόσο θυελλώδης, είσαι η μούσα των δακρύων

Sonic Jesus

My love, I miss you, sorry
This is the life that goes
I fall, in your tide, I can move inside the sea foam
I fall, in your arms I hear jupiter and saturn

Αγάπη μου, μου λείπεις, συγγνώμη
Αυτή είναι η ζωή που φεύγει
Πέφτω, στην παλίρροια σου, μπορώ να κινηθώ μέσα στον αφρό της θάλασσας
Πέφτω, στην αγκαλιά σου ακούω Δία και Κρόνο

Sonic Jesus

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background