Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Tactics – “Know It All” (Ξέρω τα Πάντα)

Από Στις 5 Δεκεμβρίου, 2020

Δεν έγιναν ποτέ μέρος της σκηνής, μέρος του συστήματος. Ήταν πάντα το “Underground’s Underground”, όπως ακριβώς θέλησαν.

Οι Tactics είναι μία από τις μεγαλύτερες αυστραλιανές μπάντες των δεκαετιών του 1970 και 1980 με κύριο χαρακτηριστικό τον συνολικό τους ήχο που παρά τις αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας παρέμεινε σταθερός. Αυτός ο χαρακτηριστικός ρυθμός, ο ασυμβίβαστος στίχος και τα φωνητικά τους, παραμένουν ανέπαφα.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί, σας είναι το “Know It All” από τους Αυστραλούς Tactics. Κυκλοφόρησε το 2008 μέσα από το άλμπουμ “The Sound of The Sound: Vol 2. 1984-1988”. Ένα κάλεσμα προς τους συμπατριώτες του να ξυπνήσουν κάτω από το φρενήρη ρυθμό του.

Tactics

Στην Καμπέρα της Αυστραλίας το 1977 ο Dave Studdert (κιθάρα, φωνητικά) μαζί με τους Angus Douglas (κιθάρα), Steve Kilbey (μπάσο) και Robert Whittle (ντραμς, κρουστά) δημιουργούν τους Tactics. Με επιρροές που κυμαίνονται από τους The Velvet Underground και Television, το Arthur Lee’s Love και τη Reggae έως τους Νίτσε, Ρέβερντι, Βαλέχο, Μαγιακόφσκι και Ριμπάουντ, είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν, και βρίσκονται μίλια μακριά στυλιστικά από τα πανκ συγκροτήματα με τα οποία μοιράζονταν συχνά σκηνές. Εξάλλου αυτός ήταν και ο σκοπός του συγκροτήματος.

Ο Dave Studdert, ο ακρογωνιαίος λίθος της μπάντας, δεν ήθελε να είναι ένα ακόμη πανκ συγκρότημα, να ακούγονται όπως οι υπόλοιποι. Όχι ότι τους υποτιμούσε, ίσα ίσα που τους θεωρούσε υπέροχους αλλά δεν θα ήταν αληθινοί.

Οι Tactics ένιωσαν επιτακτική την ανάγκη να εκφραστούν όπως ένιωθαν ακόμη κι αν αυτό ερχόταν ενάντια στο ρεύμα της εποχής και τους στερούσε τη μεγάλη επιτυχία.

Tactics

Κυκλοφόρησαν εκπληκτικά άλμπουμ όπως τα My Houdini, Glebe, The Great Gusto καθώς και συλλεκτικά και σπάνια Single και EP και επίσης συντέλεσαν στο καθορισμό του αυστραλιανού ήχου New Wave. Όλα αυτά χωρίς ωστόσο να πετύχουν ευρύτερη εμπορική επιτυχία.

Τα τραγούδια τους επιχείρησαν να κάνουν κάτι που δεν είχε κάνει κανείς πριν. Προσπάθησαν να αφυπνίσουν τους ανθρώπους στη χώρα την οποία ζούσαν. Ένιωσαν την έλλειψη ταυτότητας σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο και πίστεψαν πως αλλάζοντας τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους θα μπορούσαν να αλλάξουν και τον πολιτικό κόσμο. Είδαν τη μοναδικότητα της χώρας τους και πως υποτιμήθηκε και καταπιέστηκε μέσα στη Λευκή Αυστραλία.

Οι Tactics διαλύθηκαν στα τέλη του 1989 και ο Studdert έχει μετακομίσει στο Λονδίνο. Έχει μεταρρυθμίσει τη μπάντα, κυκλοφόρησε νέο δίσκο και κάνουν περιοδείες στην Αυστραλία κρατώντας αναλλοίωτη την ταυτότητα τους.

Αφιερωμένο σε όλους όσους παλεύουν για να αλλάξει αυτός ο κόσμος…

Tactics

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background