Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Brian Jonestone Massacre – “Mansion In The Sky” (Αρχοντικό Στον Ουρανό)

Από Στις 29 Αυγούστου, 2020

Το Yellow Radio υποδέχεται στην οικογένεια του το μικρό του… αδελφάκι! Το Tivoli Radio, το αιρετικό και μουσικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, είναι ON AIR…!!!

Το Yellow Radio, μετά από μία μικρή απουσία στα ερτζιανά, σε λίγες επιστρέφει με δική του πλέον συχνότητα. Επιστρέφει πιο δυνατό, ανεξάρτητο, χάρη στην αδιάκοπη προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι συντελεστές του, για να το πετύχουν, και χάρη σε όλους εσάς που μας στηρίξατε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο όλη αυτή την δύσκολη εποχή. Όλοι ορμώμενοι από την ανιδιοτελή αγάπη για το κιτρινόμαυρο ραδιόφωνο των Αρειανών.

Παράλληλα, μια άλλη μεγάλη αγάπη, αυτή για τη μουσική και η ανάγκη να τη μοιραστούμε με τους ακροατές, δημιούργησε το Tivoli Radio! Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα και το Tivoli Radio κάνει τα πρώτα του βήματα ON AIR με κεντρική φιλοσοφία: “πάτησε φρένο, απόλαυσε την ζωή”…

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!!  https://tivoliradio.gr/

The Brian Jonestone Massacre

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας σήμερα, είναι το “Mansion In The Sky” από τους Brian Jonestone Massacre. Κυκλοφόρησε το 1999 μέσα από το άλμπουμ Bringing It All Back Home – Again, ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι που κάθε φορά που το ακούμε ο ήχος του μας ξεσηκώνει. Μας μιλάει για ένα συνηθισμένο φαινόμενο των καιρών, για μια αγάπη γεμάτη ιδιοτέλεια, για μια σχέση που στηρίζεται στη συναλλαγή και στη σκοπιμότητα.

The Brian Jonestone Massacre

Οι Brian Jonestown Massacre αποτελούν το όνομα, το ορόσημο, ολόκληρης της ψυχεδελικής σκηνής των τελευταίων 25 ετών. Δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80, στο San Francisco της California. Μέσα στα πρώτα 5-6 χρόνια της πορείας τους, πέρασαν από τη μπάντα περίπου 40 διαφορετικοί μουσικοί, όμως στο επίκεντρο βρισκόταν πάντοτε ο σπουδαίος Anton Newcombe. To όνομά τους αποτελεί φόρο τιμής στον θρυλικό κιθαρίστα των Rolling Stones και την επιρροή που εκείνος είχε στο να ενσωματωθεί η κουλτούρα και η μουσική της Ανατολής στον κόσμο του Δυτικού Rock’n’Roll.

The Brian Jonestone Massacre

Από τη σύνθεσή τους έχουν περάσει κατά καιρούς μέλη των BRMC, των Dandy Warhols, των Warlocks, των Out Crowd, των Lovetones, των Spacemen 3, ενώ χαρακτηρίζονται ως βασική επιρροή σχεδόν όλων των σύγχρονων Psych-Rock συγκροτημάτων, όπως οι Black Angels, Black Rebel Motorcycle Club, Allah-las, Dead Meadow, Wooden Shjips, Crystal Stilts, Black Lips, Night Beats, White Hills, Moon Duo, Follakzoid, Underground Youth, Wall Of Death, The Lucid Dream.

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ, “Methodrone”, κυκλοφόρησε το 1995 και απέδειξε αμέσως τη φοβερή ικανότητα του Newcombe να ενσωματώνει στις συνθέσεις του επιρροές από διάφορα είδη και εποχές.

The Brian Jonestone Massacre

Έχοντας μια μεγάλη παράδοση στους ευρηματικούς τίτλους, έχουν κυκλοφορήσει μία σειρά από εκπληκτικά άλμπουμ από τα οποία ξεχωρίζουν τα “Their Satanic Majesties’ Second Request” (1996), μία σπονδή στην ψυχεδελική περίοδο της καριέρας των Rolling Stones με το πασίγνωστο “Anenome” ως απόλυτο Highlight, “Give It Back” (1997), “Bravery, Repetition and Noise” (2001), “…And This Is Our Music” (2003), “Aufheben” (2012), “Revelation” (2014).

Ο “εκκεντρικός” χαρακτήρας των μελών της μπάντας και τα συχνά μπλεξίματα τους, κυρίως του Anton, με κάθε λογής καταχρήσεις και διενέξεις, οδηγούν στη λύση του συμβολαίου με την TVT και τους κρατούν περιορισμένους στα στενά πλαίσια της Underground σκηνής.

The Brian Jonestone Massacre

Well I’m sure I will become your favorite son
If you’d forgive the awful things I’ve done
Sweet Jesus could you wash my sins away
Make room in your mansion in the sky
Open up your big house in the sky
Don’t ask me what I’ve done ’cause I would lie

Λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι θα γίνω ο αγαπημένος σου γιος
Αν θα συγχωρούσες τα απαίσια πράγματα που έχω κάνει
Γλυκέ Ιησού θα μπορούσες να ξεπλένεις τις αμαρτίες μου
Κάνε χώρο στο αρχοντικό σου στον ουρανό
Άνοιξε το μεγάλο σπίτι σου στον ουρανό
Μην με ρωτάς τι έχω κάνει γιατί θα πω ψέμα

Αφιερωμένο σε όλους εσάς που αγαπάτε χωρίς ανταλλάγματα… Καλή σας ακρόαση!!!


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background