Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Curse – “City Of The Dead”

Από Στις 7 Μαρτίου, 2020

Ο ανθρώπινος πόνος, το κλάμα ενός μωρού που πεινάει, ενός παιδιού που τρέχει μέσα στα συντρίμμια, όσο πιο μακριά μπορεί για να σωθεί από τις βόμβες, δεν έχει χρώμα

Οι πλούσιοι και ισχυροί αυτού του πλανήτη είναι αυτοί που παίζουν στα χέρια τους και ορίζουν τη μοίρα όλου του κόσμου. Η απληστία τους για ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και πλούτο είναι ακόρεστη και προκειμένου να την ικανοποιήσουν δε διστάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού να αφανίσουν πόλεις ολόκληρες, να κομματιάσουν αθώες ψυχές. Κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που καθαρά από τύχη είμαστε ακόμα ασφαλείς, εθελοτυφλούμε για τη δική μας συμμετοχή και ανοχή σ αυτόν τον πόλεμο. Κλείνουμε τα μάτια σ αυτή τη θηριωδία, εξάλλου είναι μακριά από εμάς όπως θέλουμε να πιστεύουμε…

Ευτυχώς όμως δεν ισχύει το ίδιο για κάποιους άλλους που προσπαθούν με τον τρόπο τους να αντισταθούν, να αντιδράσουν, να ορθώσουν το ανάστημα τους δείχνοντας έτσι πως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά. Αυτή την αντίδραση εκφράζει η γνήσια Rock μουσική που τόσο αγαπάμε και μας αντιπροσωπεύει στο Yellow Radio.

Γι αυτούς που μπορούν ακόμα να αισθάνονται, που νιώθουν τον ανθρώπινο πόνο ότι χρώμα κι αν έχει, έχουν γράψει οι The Curse το τραγούδι που φιλοξενούμε σήμερα. Το Τραγούδι της Εβδομάδας που επιλέξαμε να ακούσουμε είναι το City Of The Dead, κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ Calcutta Sunrise.

Οι μπάντα The Curse δημιουργήθηκε στη Στοκχόλμη το 2011 και αποτελείται από τους Anders Gustawsson (φωνητικά), Håkan Göstas (κιθάρα), Peder “Peddan” Andersson (μπάσο) και Bentan Bentell (ντραμς). Έχουν επηρεαστεί από τους The Who, MC5, NY Dolls, Sex Pistols κι έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι θυμίζουν αρκετά τους Αυστραλούς The Saints αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Σουηδοί μας τα λένε έξω από τα δόντια, ακριβώς όπως έχουν τα πράγματα δίνοντας έτσι το δικό τους στίγμα στη Rock.

I m walking down the streets all alone
There is no one else around
They all have gone

Περιφέρομαι μόνος μου μέσα στους δρόμους
Δεν υπάρχει κανείς άλλος τριγύρω
Έχουν φύγει όλοι

I light a cigarrete and I watch the sky
I can’t see no stars and I wonder why
Wellcome to the city of the dead

Ανάβω ένα τσιγάρο και κοιτάω τον ουρανό
Δεν βλέπω τα αστέρια κι αναρωτιέμαι γιατί
Καλώς ήρθατε στην πόλη των νεκρών

Καλή σας ακρόαση!!!…


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background