Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Flatfield – The Night (Η Νύχτα)

Από Στις 17 Σεπτεμβρίου, 2022

Με ξεκάθαρη την αγάπη και το σεβασμό για την παράδοση και την αισθητική της Gothic/Post-Punk μουσικής ανατρέπουν τις συμβάσεις. Η σκοτεινή φύση των μελωδιών τους μαζί με την ενέργεια που αντλούν από μια στάση Punk καθώς και η αυθεντικότητα που τους διακρίνει, αιχμαλωτίζουν την προσοχή του ακροατή από τα πρώτα λεπτά.

Δεν θέλουν να δεσμεύονται από συγκεκριμένους στόχους ή προσδοκίες αλλά να διατηρήσουν την καλλιτεχνική και δημιουργική τους ελευθερία. “Η μουσική για μένα είναι να ψάχνω και να κάνω τέχνη, όχι ψυχαγωγία. Η τέχνη προέρχεται από την ανεξαρτησία”.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το The Night από τους The Flatfield. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2019 και έκτοτε έχει συμπεριληφθεί σε πολλές συλλογές εντός και εκτός συνόρων. Ο Ville Gray έχει πει χαρακτηριστικά: “Είναι ένα τραγούδι που απωθεί οποιαδήποτε όνειρα κάνεις για γλυκό καλοκαιρινό ρομαντισμό”…

The Flatfield

Οι The Flatfield δημιουργήθηκαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το φθινόπωρο του 2011 από τον τραγουδιστή Ville Gray και τον κιθαρίστα Dr. Jay Ravine. Λίγους μήνες αργότερα ο μπασίστας Juha Juntunen, ο ντράμερ Jaska και το 2014 ο Risto Juntunen (συνθεσάιζερ) εντάχθηκαν στην μπάντα.

Το όνομα τους είναι ένας φόρος τιμής για το συγκρότημα που τους έχει εμπνεύσει και ταυτόχρονα περιγράφει το νόημα της μουσικής τους, κατάθλιψη, μοναξιά και φθορά. Το Flatfield αναφέρεται στο πιο εμπνευσμένο τραγούδι των θρυλικών Bauhaus.

Η μουσική τους ψυχρή και λακωνική στην ουσία, αλλά ξαφνικά, γίνεται θερμή, γεμάτη πάθος και θέρμη… σε βγάζει από τον χώρο και τον χρόνο…

The Flatfield

Είναι λάτρεις της σκοτεινής προοδευτικής μουσικής των Swans, Isis, Cult of Luna και Mogwai. Συχνά ζωγραφίζουν ακούγοντας Portishead, Kraftwerk, Lady Tron ή In the Nursery. Αλλά από τη γοτθική σκηνή τα πιο εμπνευσμένα συγκροτήματα και οι δίσκοι τους είναι τα Dead Can Dance: Dead Can Dance, Dance Society: Heaven is wait and Seduction, Southern Dead Cult: singles, Cure: Pornography και Bauhaus: In the Flat Field.

Το πρώτο τους άλμπουμ Passionless κυκλοφόρησε το 2014, ακολούθησαν το Manie Sans Délire (2017) και το πιο πρόσφατο τον Αύγουστο που μας πέρασε The Shadow Self.

The Flatfield

“Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής “Good Vibe” είναι τεχνητό. Δεν αντέχω τη φανκ, τη χαρούμενη ποπ ή οποιαδήποτε καλή μουσική. Νιώθω κενό και δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον εαυτό μου σε αυτή τη σκηνή. Βαθιά μέσα μας είμαστε όλοι λυπημένοι. Είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις τους εσωτερικούς σου δαίμονες και να μοιραστείς αυτά τα συναισθήματα με άλλους ανθρώπους. Η μεγάλη τέχνη προέρχεται από τα μεγάλα βάσανα. Συχνά ο καλλιτέχνης πεθαίνει από το ίδιο του το χέρι εξαιτίας αυτού του πόνου. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που κάνουν καλή μουσική θεωρητικά, αλλά δεν νιώθεις τίποτα. Λείπει η καρδιά και η ψυχή. Λείπει η τέχνη; Νιώθω ότι τα σκοτεινά συναισθήματα είναι πιο αληθινά από την περαστική χαρά”, Ville Gray.

The Flatfield

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background