Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Lancaster Orchestra – 1.”Rocks, Spits And Cries”, 2.”We’re All Gonna Die”

Από Στις 27 Νοεμβρίου, 2021

Μια φυσαρμόνικα που σχεδόν θρηνεί, συνοδεύει εύθραυστα, στοχαστικά μα απίστευτα όμορφα και μερικές φορές ελαφρώς καταθλιπτικά τραγούδια.

Είναι κι εκείνα τα τραγούδια που περισσότερο τα αισθανόμαστε με όλη μας την καρδιά πέρα από μία πολύ καλή ακρόαση… Κάθε φορά που ακούμε αυτά τα δύο εκπληκτικά μουσικά κομμάτια από την μπάντα των The Lancaster Orchestra, θεραπεύεται η ψυχή μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να τα συμπεριλάβουμε και τα δύο στο Τραγούδι της Εβδομάδας, καθώς ήταν αδύνατο να επιλέξουμε το ένα. Σήμερα θα ακούσουμε παρέα μαζί σας, τους The Lancaster Orchestra στην κυριολεξία να ζωγραφίζουν στα “Rocks, Spits And Cries” και “We’re All Gonna Die”. Κυκλοφόρησαν το 2006 και 2005 αντίστοιχα, μέσα από τα άλμπουμ Never Cried Once When I Could Have και With Help From Absent Friends.

Μια μπάντα που απέχει κατ’επιλογήν όχι μόνο από τα Social Media αλλά από το διαδίκτυο γενικότερα. Πέρα από ελάχιστες πληροφορίες και σχεδόν ανύπαρκτες φωτογραφίες που κυκλοφορούν, αποφεύγουν τη δημοσιότητα και καθετί που δεν έχει να κάνει με την ουσία της τέχνης. Αυθεντικοί, ειλικρινείς, μένουν προσηλωμένοι στη δημιουργία, στην ανάγκη να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις τους μέσα από τη μουσική τους.

Στο Μάλμε της Σουηδίας έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση το 2004 σε μία τοπική ραδιοφωνική εκπομπή. Μία μπάντα που ξεκίνησε αρχικά ως δίδυμο, εξελίχθηκε ως τριάδα και κόντεψε να γίνει ορχήστρα παρόλο που σχεδόν πάντα μοιάζει να είναι ένα μονοπρόσωπο συγκρότημα.

Το μόνο πραγματικά μόνιμο μέλος της είναι η ψυχή της, ο Carl Mathson, δημιουργός, τραγουδιστής και κιθαρίστας. Η ευαίσθητη και εκφραστική φωνή του αποτυπώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του, πνεύμα που δεν εφησυχάζει αλλά βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.

The Lancaster Orchestra

Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του πρώτου τους άλμπουμ With Help From Absent Friends, συμμετέχουν οι Tomas Ebrelius, Magnus Tingsek, Emil Björklund και Charlie Arvidson, σημαντικοί μουσικοί της Alt. Country μουσικής σκηνής καθώς επίσης και Guest εμφανίσεις από μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μάλμε. Ένα άλμπουμ που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στη χώρα τους και ίσως ακόμη περισσότερο εκτός συνόρων.

Το 2006 ακολουθεί ο δίσκος Never Cried Once When I Could Have, αυτή τη φορά η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τα μισά μέλη του διεθνούς φήμης σουηδικού συγκροτήματος Logh με μερικές προσθήκες.

2.”We’re All Gonna Die”

Death surrounds
My heartbeat slowing down
I wont take this world abuse
I wont give up I refuse

This is how it feel when bent and broken
This is how it feel when you dignitys stolen
When everything you love is leaving

Ο θάνατος περιβάλλει
Ο καρδιακός παλμός μου επιβραδύνεται
Δεν θα δεχτώ την κατάχρηση αυτού του κόσμου
Δεν θα τα παρατήσω, αρνούμαι

Έτσι νιώθεις όταν λυγίζεις και σπάζεις
Έτσι νιώθεις όταν σου κλέβουν την αξιοπρέπεια
Όταν όλα όσα αγαπάς φεύγουν

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background