Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Limiñanas – “Istanbul Is Sleepy” (Η Κων/πολη είναι Νυσταγμένη)

Από Στις 18 Δεκεμβρίου, 2022

Ένα παθιασμένο ζευγάρι Γάλλων που ανακατεύει με γνησιότητα Garage-Rock και ποπ της δεκαετίας του ’60 και δημιουργεί αριστουργήματα ικανά να ξεπεράσουν εποχές και είδη.

Λάτρεις της Garage σκηνής, του Phych-Rock ήχου της δεκαετίας του ’60 αλλά και του κινηματογράφου, δύο φωνές που εναλλάσσονται μεταξύ αγγλικών και γαλλικών, άλλοτε τραγουδώντας, άλλοτε απαγγέλοντας, οι Limiñanas δηλώνουν μεγάλοι φανς της New Wave σκηνής, των Serge Gainsbourg, Suicide, Nick Cave και Warren Ellis.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Istanbul Is Sleepy” από τους The Limiñanas. Κυκλοφόρησε το 2022 μέσα από το άλμπουμ Electrified (Best Of 2009 – 2022), ένα εκπληκτικό μουσικό κομμάτι σε συνεργασία με τον Anton Newcomb (Brian Jonestown Massacre) στα φωνητικά και κιθάρα.

The Limiñanas

Οι Limiñanas δημιουργήθηκαν στο Cabestany, μια μικρή πόλη κοντά στο Perpignanτο το 2009 από τους Lio (κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά) και Marie Limiñana (ντραμς, φωνητικά). Ξεκίνησαν ηχογραφώντας στο σπίτι τους, αντλώντας έμπνευση από δίσκους του John Barry και του Ennio Morricone, παρακολουθώντας Noir films, διαβάζοντας βιβλία για την αρχιτεκτονική της Βικτωριανής Εποχής απολαμβάνοντας την εξοχή της Νότιας Γαλλίας.

The Limiñanas

Διατηρούν το ένα πόδι σταθερά κολλημένο στους ήχους του παρελθόντος και το άλλο στους ήχους του σήμερα.

Από το ξεκίνημα τους έδωσαν ένα ξεκάθαρο στίγμα, συνδυάζοντας Fuzzy ψυχεδελικούς ήχους με την κλασική, Ultra Hip, French Pop των 60’s. Με Vintage παραγωγή και φωνητικά που μοιράζονται ανάμεσα στο τραγούδι και την απαγγελία, οι Limiñanas κατόρθωσαν να συλλάβουν τέλεια το κλίμα εκείνης της εποχής, ενώ την ίδια στιγμή ακούγονται σύγχρονοι. Η μουσική τους αντανακλά προφανώς αυτό που ακούνε, σε ένα παράδοξο αλλά υπέροχο μείγμα ακατέργαστων, πρωτόγονων ήχων και μια εκλεπτυσμένη, αδιάφορη παράδοση.

The Limiñanas

Ο ήχος τους ανεπιτήδευτος και μοναδικός έχει μια κινηματογραφική αίσθηση με μελαγχολικά κομμάτια που αφηγούνται τόσο το βιογραφικό όσο και το φανταστικό, τους προβληματισμούς τους για την αγάπη, την απώλεια και τα νέα ξεκινήματα.

Το 2010 κυκλοφορούν και το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφορούν τα Singles “I’m Dead / Migas” και “Je Ne Suis Pas Trés Drogué / Berceuse Pour Clive”, ηχογραφημένα και τα τρία, καθώς και αρκετές από τις επόμενες δουλειές τους στο γκαράζ του σπιτιού τους, σχεδόν με μηδενικό μπάτζετ. Ακολουθούν τα άλμπουμ “Crystal Anis” (2012), “Costa Blanca” (2013), “Traité De Guitarres Triolectiques (À L’usage Des Portugaises Ensablées)” (2015).

The Limiñanas

Συνεχώς εξελίσσονται κρατώντας ταυτόχρονα σταθερή τη μουσική βάση τους. Στη σκηνή, οι The Limiñanas γίνονται μια μεγάλη οικογένεια μουσικών και τραγουδιστών, αλλά ο πυρήνας του συγκροτήματος είναι αυτό το ταιριαστό ζευγάρι που μοιράζεται το κοινό τους πάθος για τη μουσική που αγαπάνε. Έχουν συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Peter Hook, Pascal Comelade, Anton Newcombe, Emmanuelle Seigner, Bertrand Belin.

The Limiñanas

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background