Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Murder Capital – “Feeling Fades” (Το Συναίσθημα Ξεθωριάζει)

Από Στις 29 Απριλίου, 2023

“Θα πετύχει και οι άνθρωποι είτε θα μας αγαπήσουν είτε θα μας μισήσουν. Οτιδήποτε ενδιάμεσο βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο ίσως δεν δημιουργεί σπουδαία τέχνη. Η τέχνη πρέπει να διχάζει, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Θέλουμε απλώς να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώσουν κάτι”, James McGovern.

Μέσα από τη μουσική τους θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία και το φωνάζουν με γνησιότητα, κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία. Οι εκρηκτικές Live εμφανίσεις τους είναι κάθε φορά και μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Feeling Fades” από τους The Murder Capital. Κυκλοφόρησε το 2019 μέσα από το άλμπουμ “When I Have Fears”, με τις κιθάρες και τα φωνητικά του McGovern να μας προκαλούν έκρηξη συναισθημάτων.

The Murder Capital

Δεν θεωρούν τον εαυτό τους πολιτική μπάντα αλλά διαβάζοντας το περιβάλλον τους πιστεύουν ότι είναι υποχρέωση τους να αντιδράσουν. Οργισμένοι και απογοητευμένοι από το τρέχον κοινωνικό και πολιτικό κλίμα στην πατρίδα τους νιώθουν επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή και την εκφράζουν με συναίσθημα και ειλικρίνεια. Καλούν τους ακροατές τους να ΝΙΩΣΟΥΝ…

Οι The Murder Capital δημιουργήθηκαν στο Δουβλίνο το 2015 από τους James McGovern (φωνητικά), Damien Tuit (κιθάρα), Cathal Roper (κιθάρα), Gabriel Pascal Blake (μπάσο) και Diarmuid Brennan (ντραμς). Η μπάντα είναι μία αντανάκλαση ενός πραγματικού γεγονότος όπως έχουν εξηγήσει, έχασαν έναν στενό τους φίλο πριν από λίγο καιρό και θέλησαν να αντικατοπτρίσουν την παραμέληση της ψυχικής υγείας στην Ιρλανδία.

The Murder Capital

Τα τραγούδια τους μιλάνε για την μοναξιά και τη θλίψη, για τα αυξανόμενα ποσοστά των αυτοκτονιών, την έλλειψη ψυχικής υγειονομικής περίθαλψης, για την ψυχική υγεία και τον εξευγενισμό. Μια ειλικρινής αντανάκλαση του τι περνούσαμε – και περνάμε – ως άνθρωποι, μια προσπάθεια κατανόησης της ανθρώπινης ψυχής.

“Δεν αστειευόμαστε, θέλουμε να επιτρέψουμε στη γενιά μας να εκφραστεί ξανά και να ανακτήσει την κοινότητα που χάνεται”, James McGovern.

The Murder Capital

“Θέλουμε να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη αυτό που κάνουμε. Νιώθουμε πως το υψηλότερο επίπεδο της ικανότητας της μουσικής είναι να επηρεάσει τον πολιτισμό και να κάνει μια αλλαγή”, Damien Tuit.

Αυτό που είναι σημαντικό για τους The Murder Capital όσον αφορά την απόδοσή τους, περισσότερο από την προφανή ενέργεια και χημεία τους, είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ και των πέντε μελών και η συναισθηματική ανταπόκριση που επιδιώκουν να προκαλέσουν στο κοινό τους. Αυτή η εμπιστοσύνη που έχει ο ένας στον άλλο είναι η συνεκτική τους δύναμη.

The Murder Capital

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο “When I Have Fears” και ακολούθησε Sold Out περιοδεία και Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από μία αναγκαστική παύση τα χρόνια της πανδημίας ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2023 το “Gigi’s Recovery”. Στο άλμπουμ αυτό το συγκρότημα βγαίνει με δύναμη από το βούρκο της θλίψης, ενώνουν τα χέρια και κοιτάζουν προς το φως…

The Murder Capital

“Feeling Fades” (Το Συναίσθημα Ξεθωριάζει)

As the feeling fades away, the tearing streets create a wave
Of never-seeing stills in time, a sway of settled lines
The creeping sounds of children ring to curling toes in spring
Well, they now are lapsed ’round you and me
So yet, we flow together

Καθώς το συναίσθημα εξαφανίζεται, οι λυσσασμένοι δρόμοι δημιουργούν ένα κύμα
Από στάλες που δεν είδατε ποτέ στο χρόνο, μια ταλάντευση σταθερών γραμμών
Οι ερπυστικοί ήχοι των παιδιών ακούγονται στα δάχτυλα των ποδιών την άνοιξη
Λοιπόν, τώρα έχουν ακυρωθεί γύρω από εσένα και εμένα
Κι όμως, ρέουμε μαζί

The Murder Capital

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background