Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Southern Death Cult – “The Crypt” (Η Κρύπτη)

Από Στις 13 Μαρτίου, 2021

Ινδιάνικη αύρα και τύμπανα που ακούγονται σαν υπνωτικές πορείες κηδείας, βαθιά μπάσα και γρήγορες κιθάρες με σχεδόν “οπερατικά” φωνητικά…

Παρά την πολύ σύντομη πορεία τους θεωρούνται από τους σημαντικότερους μουσικούς εκπροσώπους της γοτθικής σκηνής δείχνοντας ταυτόχρονα πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στο Punk, Post Punk και Gothic.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι από τους The Southern Death Cult και έχει τίτλο “The Crypt”. Κυκλοφόρησε το 1983 μέσα από το άλμπουμ “The Southern Death Cult” και αφηγείται για “κρυμμένες ιστορίες” με μοναδικά μελαγχολικά φωνητικά από τον Astbury.

The Southern Death Cult

Η ιστορία των The Southern Death Cult ξεκινάει στο Μπράντφορντ του Ηνωμένου Βασιλείου το 1981 από τον Ian Astbury. Ο Astbury μεγάλωσε στον Καναδά και από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για τον πολιτισμό των Ινδιάνων. Η θρησκεία και η πνευματικότητα τους τον γοήτευσαν και επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα και την μουσική του. Μία αναφορά στην καναδική τηλεόραση για τους Sex Pistols ήταν αρκετή για να εντυπωσιαστεί και να μετακομίσει στην Αγγλία για να ζήσει τη δυναμική του πανκ από κοντά.

Με το σκηνικό του όνομα Ian Lindsay γνωρίζεται με τους David Burrows (κιθάρα), Barry Jepson (μπάσο), Aki Nawaz Qureshi (τύμπανα) και δημιουργούν την μπάντα των Southern Death Cult.

Πολύ σύντομα με τις ζωντανές εμφανίσεις τους κερδίζουν το κοινό και γίνονται μεγάλο όνομα στο Goth Rock. Το Δεκέμβριο του 1982 κυκλοφορούν το πολύ επιτυχημένο πρώτο τους Single Moya/Fatman και ξεκινούν περιοδείες με τους Bauhaus.

The Southern Death Cult

Η επιρροή του Ian Astbury από την Ινδιάνικη κουλτούρα ήταν έντονη τόσο στη μουσική όσο και στην εμφάνιση του. Στους στίχους τους συχνά αναφερόταν σε θέματα όπως η Wounded Knee Massacre (σφαγή Ιθαγενών Αμερικάνων). Εμφανιζόταν μακιγιαρισμένος και φορούσε φτερά, σκουλαρίκια και άλλα αξεσουάρ που παρέπεμπαν στον Ινδιάνικο πολιτισμό.

“Ο τραγουδιστής είναι παράξενος, πολύ παράξενος. Τα μάτια σου τρέχουν. Το πρόσωπό του (υποθέτω ότι έχει) είναι κρυμμένο πίσω από μια χιονοστιβάδα με κόκκινα και μαύρα μαλλιά και φούντες από γούνα κουνελιού, και διασχίζει τη σκηνή με αληθινή μόδα ταινίας Western B’…”

The Southern Death Cult

Το μοναδικό άλμπουμ τους, “The Southern Death Cult”, κυκλοφόρησε μετά τη διάλυση τους το 1983, περιείχε και τα τρία κομμάτια από το Single, ζωντανές εμφανίσεις και τις συνεδρίες του BBC Radio 1.

Mετά από μια παράσταση στο Μάντσεστερ στις 26 Φεβρουαρίου 1983 o Astbury αποφασίζει να διαλύσει την μπάντα πιστεύοντας ότι είχε αξιοποιηθεί στο έπακρο. Λίγο αργότερα, σχηματίζει το συγκρότημα Death Cult, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε The Cult, αφαιρώντας ταυτόχρονα εντελώς τη γοτθική εικόνα για να εξασφαλίσει την επιτυχία στις ΗΠΑ.

The Southern Death Cult

Bodies decaying in darkness the crypt holds many tales
Tales of death and lives gone by secrets from long ago
We’re going to use them against our hearts
Don’t step into darkness don’t step into darkness don’t…

Σώματα που αποσυντίθενται στο σκοτάδι η κρύπτη κρατά πολλές ιστορίες
Ιστορίες θανάτου και ζωών που έχουν φύγει από μυστικά από πολύ καιρό
Θα τα χρησιμοποιήσουμε ενάντια στις καρδιές μας
Μην μπείτε στο σκοτάδι, μην μπείτε στο σκοτάδι, μην..

The Southern Death Cult

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background