Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Warlocks – “Heaven Says So” (Ο Παράδεισος το λέει)

Από Στις 16 Ιουλίου, 2022

“Θέλω να ταρακουνήσω τους ανθρώπους… Θέλω όταν θα φύγουν από μια συναυλία μας να έχουν αισθανθεί κάτι ή να έχουν βιώσει συναισθήματα που δεν τα ένιωθαν πριν… Τότε κάτι θα έχουμε πετύχει…”, Bobby Hecksher.

Ήχος ονειροπόλος και σοβαρός, με κάποιες στιγμές να θυμίζουν Gun Club, σκοτεινό Rock and Roll με ρίζες στην Underground ψυχεδελική σκηνή της δεκαετίας του 1960.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας που θα επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα είναι το “Heaven Says So” από τους The Warlocks. Κυκλοφόρησε το 2019 μέσα από το άλμπουμ Enter at Your Own Skull, Vol. 2, μια εκπληκτική μελωδία που βγάζει αλήθεια μέσα από παρανοϊκά οράματα.

The Warlocks

Οι The Warlocks δημιουργήθηκαν στο Λος Άντζελες το 1998 από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Bobby Hecksher με την υπόλοιπη σύνθεση να αλλάζει διαρκώς, γεγονός που εντυπωσιάζει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως έχουν καταφέρει να μην χάσουν ποτέ την ξεχωριστή και μοναδική ηχητική ταυτότητά τους. Σήμερα η μπάντα αποτελείται από τους Bobby Hecksher (φωνητικά/κιθάρα), JC Rees (κιθάρα), Ryan McBride (κιθάρα), Jenny Fraser (μπάσο), Laura Grigsby (πλήκτρα), Bob Mustachio (ντραμς) και Jason Anchondo (ντραμς).

Δύο ντράμερ με σχηματισμό τεσσάρων κιθάρων υφαίνουν ένα αδυσώπητο, υπνωτιστικό τείχος ήχου που υποδήλωνε μια σύγκρουση μεταξύ της κλασικής ψυχεδέλειας, του Krautrock και του ροκ εν ρολ σε στυλ The Velvet Underground.

The Warlocks

Ο Hecksher περιγράφει τον ψυχεδελικό – ροκ ήχο τους ως μία ονειρική αφήγηση που σπάει γυαλί.

Φέρει ξεκάθαρες επιρροές από την Space Rock ψυχεδελική σκηνή των 70’s, 80’s και 90’s και από μουσικούς όπως οι Velvet Underground, Hawkwind, Swans, Rufus Wainwright, Towns Van Zandt, Cocteau Twins, Sonic Youth, Butthole Surfers, και Brian Jonestown Massacre, συντελώντας σε ένα μουσικό αποτέλεσμα φρέσκο και γεμάτο ενέργεια που δεν θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις “παλιακό”. Κάθε δισκογραφική κυκλοφορία των Warlocks μοιάζει να επιχειρεί αλλά και να επιτυγχάνει να προσθέσει κάτι νέο στην Underground Rock’n’Roll μουσική και κουλτούρα και αυτός είναι ένας ακόμη από τους λόγους για τους οποίους αυτή η μπάντα είναι τόσο ξεχωριστή.

The Warlocks

Έχουν χαρακτηριστεί ως “το καλύτερο Live Act του Los Angeles” για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που επιτυγχάνουν στις συναυλίες τους. Αγαπάνε πολύ τη μουσική των 60s, 70s και κάποιων 80s χωρίς όμως να είναι ρετρό μπάντα. Δοκιμάζουν πάντα νέα πράγματα και από καιρό σε καιρό δημιουργούν κάτι υπέροχο.

Επιτυχία για τους Warlocks δεν είναι περισσότερες πωλήσεις δίσκων και μεγαλύτερη φήμη αλλά να μπορεί η μουσική να κάνει τους ανθρώπους να αισθανθούν, να τους ταρακουνήσει, να βγάλει στην επιφάνεια συναισθήματα που δεν υπήρχαν πριν, κάτι που το έχουν πετύχει.

The Warlocks

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background