ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ELECTRIC LITANY – “THE SOUL REMEMBERS EVERYTHING” (Η ΨΥΧΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ)

Η ελληνοβρετανική μπάντα που αφιερώνει τα τραγούδια τους, “Για την αναρχία και την κοινωνική απελευθέρωση” και τραγουδά με πίστη στην αγάπη και την ελευθερία.

Εμπνευσμένοι από τα ριζίτικα της Κρήτης, τη βυζαντινή μουσική, τον σκοτεινό ήχο των Joy Division και Cure και την ποίηση των Ρίτσου και Ginsberg, η γνησιότητα στη μουσική τους αγαλλιάζει την ψυχή με έντονα συναισθήματα.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “The Soul Remembers Everything” από τους Electric Litany. Κυκλοφόρησε το 2014 μέσα από το άλμπουμ “Enduring Days You Will Overcome” μια ονειρεμένη μελωδία που μας καλεί να αισθανθούμε

Electric Litany

Η μπάντα των Electric Litany δημιουργήθηκε στο Λονδίνο την άνοιξη του 2007 από τους Αλέξανδρο Μίαρη (φωνητικά, κιθάρες, πιάνο, τσέλο) και Richard Simic (ντραμς, κρουστά). Τα τρία πρώτα χρόνια έγραφαν μουσική κι έκαναν πρόβες σε ερειπωμένα δημόσια κτίρια προτού ηχογραφήσουν το ντεμπούτο τους άλμπουμ, “How To Be A Child and Win The War”, ζωντανά μέσα σε τρεις ημέρες σε μια εγκαταλειμμένη εκκλησία στο Βόρειο Λονδίνο. Γίνεται δεκτό με διθυραμβικές κριτικές και ακολουθείται από μία μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία στο πλευρό των Interpol και των Archive.

Ο Alan Parsons, παραγωγός των The Beatles και Pink Floyd, βλέπει στο ελληνοβρετανικό συγκρότημα τους νέους Radiohead και συνεργάζεται μαζί τους για το δεύτερο άλμπουμ τους, “Enduring Days You Will Overcome”.

 

Electric Litany

Τα απόκοσμα, αγγελικά φωνητικά, οι αιθέριες κιθάρες, τα ονειρικά ηχοτόπια μεταφέρουν ένα μήνυμα ελπίδας και ελευθερίας με τον πιο επιτακτικό και ευγενικό τρόπο.

Αφουγκράζονται το περιβάλλον γύρω τους, αισθάνονται και αντιδρούν προσπαθώντας με τον δικό τους τρόπο να αλλάξουν τα πράγματα. Οι Electric Litany είναι αισιόδοξοι, πιστεύουν ότι παρόλο που οι μέρες που ζούμε στη χώρα μας είναι εξαιρετικά δύσκολες και το σύστημα προσπαθεί να μας αποτελειώσει, είναι σημαντικό να αισθανθούμε πως θα το ξεπεράσουμε δραστικά όλο αυτό και δεν μας έχει νικήσει, “διότι εμείς είμαστε η ζωή, αυτοί το καρκίνωμα”.

Electric Litany

Έντονα πολιτικοποιημένοι τον Ιούλιο του 2015 εμφανίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας. Η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο πλανήτης γεννά την έμπνευση για το τρίτο τους άλμπουμ, “Under a common sky”. Ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά θέματα προσέφεραν δωρεάν τη μουσική τους, προτρέποντας τους ακροατές να καταθέσουν χρήματα στις τράπεζες τροφίμων και στο ταμείο φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

Τα τραγούδια τους μιλάνε για την πραγματική αγάπη που δεν φθίνει ούτε και χάνεται αλλά στέλνουν και ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα. Νιώθουν το άδικο και τον πόνο δίπλα τους και αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο, έχουν γράψει το τραγούδι “Leverage” αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο, το “How to be a child and win the war” για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και το Refugee (Under a common sky).

Electric Litany

Το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο “Sonder” είναι μια μουσική περιγραφή κάποιων συναισθημάτων που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα όνομα. Η κεντρική ιδέα είναι ότι νιώθουμε πολλά περισσότερα από όσα έχουμε την γλώσσα να εκφράσουμε.

“Το αποτέλεσμα μας κάνει να νιώθουμε ωραία λόγω της ειλικρίνειάς του και είναι από τις λίγες φορές που μπορούμε να ακούμε την ίδια μας την μουσική”, Αλέξανδρος Μίαρης.

Το συγκρότημα αποτελείται σήμερα από τους: Αλέξανδρο Μίαρη (τραγούδι, κιθάρες, πιάνο, Synths, τσέλο), Richard Simic (ντραμς, κρουστά), Benjamin Prince (Synths) και Παύλο Μαυροματάκη (μπάσο).

 

Electric Litany

“The Soul Remembers Everything” (Η Ψυχή Θυμάται τα Πάντα)

Far, where no fear awaits
The wind, carried me away
You don’t understand
The soul, remembers everything
Suspends all within a dream

You don’t understand
My only Love
To have you hear I pray
Won’t you feel the same

The wind carried me away and I don’t understand

Μακριά, εκεί που δεν περιμένει φόβος
Ο άνεμος με παρέσυρε
Δεν καταλαβαίνεις
Η ψυχή, θυμάται τα πάντα
Αναστέλλει όλα μέσα σε ένα όνειρο

Δεν καταλαβαίνεις
Μοναδική μου αγάπη
Για να με ακούσεις προσεύχομαι
Δεν θα νιώσεις το ίδιο

Ο αέρας με παρέσυρε και δεν καταλαβαίνω

 

Electric Litany – “The Soul Remembers Everything”

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background