ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: PLAN 9 – “POOR BOY” (ΦΤΩΧΟ ΑΓΟΡΙ)

Για το “Φτωχό Αγόρι” η μοίρα του είναι προκαθορισμένη πριν ακόμα γεννηθεί, ένας σκληρός αγώνας για επιβίωση σε έναν κόσμο χωρίς γονείς, χωρίς πατρίδα, χωρίς στέγη, χωρίς καν τα βασικά αγαθά, χωρίς νερό… Κι όλα αυτά με την ανοχή και τη συνενοχή όλων μας, γιατί έτσι το θέλησαν οι πλούσιοι και ισχυροί αυτού του κόσμου προκειμένου να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι…

Οι θρυλικοί Plan 9 ήταν ταγμένοι αποκλειστικά και μόνο στη μουσική τους, μας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο όμορφες και βρώμικες μελωδίες γκαράζ που απολαύσαμε ποτέ. Αντιπαθούσαν την προβολή και καθώς πίστευαν πως ήταν ανούσιο, απέφευγαν να φωτογραφίζονται και να δείχνουν τα πρόσωπα τους στους θαυμαστές τους.

 

“Poor Boy”

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Poor Boy” από τους Plan 9. Κυκλοφόρησε το 1985 μέσα από το άλμπουμ Keep Your Cool And Read The Rules, ήχος κοφτός, καθαρός, ανεπιτήδευτος, με την αύρα του ροκ της δεκαετίας του ’60.

“Poor Boy”

Η αμερικανική νεο-ψυχεδελική μπάντα των Plan 9 δημιουργήθηκε στο Rhode Island το 1979 από μια ομάδα νεαρών που λάτρευαν τη Garage και θέλησαν να μοιραστούν την αγάπη τους αυτή ή αλλιώς τη ψύχωση τους, όπως τους άρεσε να την αποκαλούν, με τον κόσμο. Οι John DeVault, Holly Scanlon, Mike Meehan, John Florence, Debora DeMarco, Eric Stumpo, Tom Champlin, Eric Vandelin, Evan Williams και Mike Ripa αναβιώνουν την ψυχεδελική δεκαετία του ’60 με τον προσωπικό ήχο των κιθάρων τους δίνοντας στο συγκρότημα μία μοναδική ταυτότητα.

 

“Poor Boy”

Η μουσική τους έχει αυτή την έντονη, απαρατήρητη αίσθηση ροκ από τη δεκαετία του ’60, ενώ καταφέρνει να μην ακούγεται χρονολογημένη. Εμβαθύνουν σε πλουσιότερους και πιο περίπλοκους ήχους, γνωρίζουν πολύ καλά πως να διεισδύσουν στο βάθος του μυαλού.

Το όνομα τους προέρχεται από την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1950, του Έντουαρντ Γ. Γουντ, “Plan 9 From Outer Space”, θέλοντας έτσι να τιμήσουν τον παραλογισμό τον οποίο ένιωσαν.

 

“Poor Boy”

Το πρώτο τους άλμπουμ Frustration κυκλοφόρησε το 1982 με επιτυχημένες κυκλοφορίες να ακολουθούν και το θρύλο τους να μεγαλώνει, παρόλο που οι Live εμφανίσεις τους δεν ήταν συχνές.

Στα αγαπημένα τους ακούσματα, που τους έχουν επηρεάσει, περιλαμβάνονται οι πρώτοι πανκ του Τέξας, δίσκοι από μπάντες της δυτικής ακτής καθώς και οι Tripsichord, Mad River, Love, Spirit, Sonics, MC5, The Litter, The Painted Ship.

 

Plan 9

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background