ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: TUBER – “SEX AND DEPRESSION” (ΣΕΞ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ)

Η εμπορικότητα είναι καλοδεχούμενη, ως ένα μέσο για την επίτευξη πολλών άλλων πραγμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται και αυτοσκοπός.

Έχουν κλέψει τις εντυπώσεις στην ελληνική Underground σκηνή, η μπάντα των Tuber από τις Σέρρες, έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια κοινό και κριτικούς με το πολύπλευρο Instrumental Rock τους εντός κι εκτός συνόρων.

Παρόλο που το επιχείρησαν τελικά αποφάσισαν να μην προσθέσουν στίχους στη μουσική τους, καθώς προτιμούν το κοινό τους να εστιάζει στη μουσική και όχι στις λέξεις.

Γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να τους κοστίσει μία πιθανότητα εμπορικότητας, δεν κάνουν όμως εκπτώσεις στη δημιουργικότητα τους. Πιστεύουν ότι όταν προσθέσεις στίχο όλα επικεντρώνονται σε αυτόν και οι ισορροπίες αλλάζουν. Η φωνή γίνεται το κύριο όργανο και τα υπόλοιπα έρχονται για να την στηρίξουν και την αναδείξουν.

Tuber

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι ένα ορχηστρικό κομμάτι από τους Tuber με τίτλο “Sex and Depression”. Κυκλοφόρησε το 2010 μέσα από το άλμπουμ Tuber.

Οι Tuber δημιουργήθηκαν το 2010 στην πόλη των Σερρών από δύο αδέλφια, τον Νίκο Γεροστάθο (τύμπανα) και τον Γιάννη Γεροστάθο (κιθάρα) και τον Πάρη Φράγκο (μπάσο). Τρία χρόνια αργότερα, το 2013, στην παρέα έρχεται να προστεθεί και το τέταρτο μέλος ο Γιάννης Αρτζόγλου (κιθάρα).

 

Tuber

Το όνομα της μπάντας προέκυψε κατά έναν πολύ απλό τρόπο σύμφωνα με τον Γιάννη Γεροστάθο: “προσπαθούσαμε να βρούμε ένα όνομα που να μας αρέσει. Άνοιξα το αγγλοελληνικό λεξικό και ξεφυλλίζοντας το, βρήκα την λέξη Tuber. Μας φάνηκε απλή και εύηχη και έτσι την υιοθετήσαμε”.

Ως Instrumental μπάντα, η μουσική τους έχει μια ελευθερία σε σχέση με το τραγούδι, αντίστοιχη με αυτή που συναντάμε σε ορχηστικές μπάντες της Post Rock, της ηλεκτρονικής και της Dance σκηνής. Μουσική δηλαδή, που βασίζεται σε έναν συνεχή ρυθμό και την ανάπτυξη μουσικών θεμάτων, με σκοπό τη δημιουργία μιας συγκεκριμένης ατμόσφαιρας.

Tuber

Τον Ιούλιο του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Tuber και στις 22 Μαρτίου 2011 δίνουν το πρώτο τους Live στο στο Eightball στην Θεσσαλονίκη.

Με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ γνωρίζουν θερμή υποδοχή και μεγάλη υποστήριξη ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Μέχρι και σήμερα το εξωτερικό είναι αυτό που, κατά κύριο λόγο, στηρίζει και έμπρακτα τη δουλειά τους παρά η Ελλάδα.

“Δεν ξέρω, αν η ζωή σε μία επαρχιακή πόλη στερεί ή ενισχύει την δημιουργικότητα μας. Αν θεωρήσουμε την δημιουργία μια προσωπική ανάγκη, τότε το πού μένει κανείς, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Σίγουρα, σε μια μικρή πόλη έχεις λιγότερες επιλογές. Λίγα τα πολιτισμικά δρώμενα, μικρός κύκλος ανθρώπων, έλλειψη χώρου. Τα άτομα, ο τρόπος, τα μέσα, επηρεάζουν την δυνατότητα να εκφραστεί κανείς. Αλλά, συνάμα, η δημιουργία αποτελεί, από μόνη της, μια διέξοδο από αυτά”, Γιάννης Γεροστάθος.

 

Tuber

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background