Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Black Angels – “Half Believing” (Μισή Πίστη)

“Θα πεθάνω για πράγματα που έχουν σημασία για μένα, εάν τα πάρετε, καλύτερα να προσέχετε…”

Αυτό τελικά που δίνει νόημα, αξία στη ζωή, που την κάνει ομορφότερη, είναι η ανιδιοτελής αγάπη, το πάθος για μια ιδέα, η πίστη σε ένα όραμα. Να υπερασπιζόμαστε με την ψυχή μας, να ακολουθούμε πιστά, χωρίς όρους και υστεροβουλία, ότι αγαπάμε πραγματικά, είτε είναι η ιδεολογία μας, είτε η ομάδα μας, είτε η μουσική που ακούμε, είτε οι δικοί μας άνθρωποι.

 

The Black Angels

Πριν από λίγες μέρες υποδεχτήκαμε στην κιτρινόμαυρη οικογένεια του Yellow το μικρό του αδελφάκι… το Tivoli Radio, το αιρετικό και μουσικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, είναι ON AIR…!!!

Η ανάγκη μας να μοιραστούμε μαζί σας τη μεγάλη μας αγάπη για τη μουσική, δημιούργησε το Tivoli Radio! Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα και το Tivoli Radio κάνει τα πρώτα του βήματα με κεντρική φιλοσοφία: “πάτησε φρένο, απόλαυσε την ζωή”…

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!!  https://tivoliradio.gr/

The Black Angels

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το Half Believing από τους The Black Angels. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ Death Song, μια τραγουδάρα που αγαπάμε πολύ και μας πλημμυρίζει με πάθος αλλά και γλυκά συναισθήματα.

Κουβαλάνε στις πλάτες τους την μακραίωνη παράδοση της Τεξανής ψυχεδέλειας και καθώς φαίνεται απώτερος στόχος είναι να καθιερωθούν ως οι απόλυτοι συνεχιστές της.

 

The Black Angels

Οι Black Angels δημιουργήθηκαν το 2004, στο Austin του Texas, την… πρωτεύουσα του Psychedelic Rock, δίνοντας πολύ σύντομα το στίγμα τους ως μία μπάντα που πρόκειται να σημαδέψει τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Διάλεξαν το όνομά τους εμπνεόμενοι από το “The Black Angel’s Death Song” των αγαπημένων τους Velvet Underground.

Το 2006 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Passover” με επιρροές από τα 60’s μέχρι τους Spacemen 3 κερδίζοντας αμέσως τον θαυμασμό του μουσικού τύπου.

 

The Black Angels

Έχουν επηρεαστεί από δημιουργούς όπως οι The Velvet Underground, Red Crayola, 13th Floor Elevators, Brian Jonestown Massacre, The Warlocks, BRMC, the Pink Floyd, Jesus & Mary Chain, Clinic, Verve, Spacemen 3, Suicide, Joy Division, Syd Barrett, The Stooges, Bob Dylan, The Doors, The Beatles, 13th Floor Elevators, LOVE, The Raveonettes.

Έχουν συνοδέψει σε εμφανίσεις του τον θρυλικό Roky Erickson ως Backing Band ενώ σε περιοδείες τους έχουν συνεργαστεί με τους The Black Keys, BRMC, The Brian Jonestown Massacre, The Warlocks, Queens Of The Stone Age, The Horrors.

Η μπάντα αποτελείται από τους Alex Maas, Christian Bland, Kyle Hunt, Stephanie Bailey και Jake Garcia.

 

The Black Angels

I will die for things that mean so much to me
If you take them, you better watch out
All these little things yeah
Make us lose our minds

Θα πεθάνω για πράγματα που έχουν σημασία για μένα
Εάν τα πάρετε, καλύτερα να προσέχετε
Όλα αυτά τα μικρά πράγματα ναι
Μας κάνουν να χάνουμε το μυαλό μας

In the fight for things I am so in love with
These feelings for you are hopeless
I will lie awake yeah I’m thinking of you

Στον αγώνα για τα πράγματα είμαι τόσο ερωτευμένος
Αυτά τα συναισθήματα για εσάς είναι απελπιστικά
Θα μείνω ξάγρυπνος το βράδυ ναι, σε σκέφτομαι

Αφιερωμένο σε όλα αυτά που σημαίνουν για μας τόσα πολλά…

Καλή σας ακρόαση!


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background