Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Fall – “Reformation” (Μεταρρύθμιση)

“Στους Fall, οι μουσικοί δεν λαμβάνουν βραβεία: το μόνο βραβείο είναι ότι τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ακόμα ένα άλμπουμ των Fall”, Pitchfork.

Οι The Fall καυτηρίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα κοινωνικά στερεότυπα, εξέφρασαν τη Βρετανική εργατική τάξη, είναι προϊόν της κοινωνικής οργής, της πολιτικής και της αισθητικής σύγχυσης που χαρακτήριζαν τη Βρετανία πριν 25 χρόνια.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Reformation” από τους The Fall. Κυκλοφόρησε το 2007 μέσα από το άλμπουμ Reformation Post TLC και αναφέρεται στην μεταρρύθμιση της ίδιας της μπάντας.

 

The Fall

Οι Fall είναι από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της νεότερης γενιάς παραμένοντας σε όλα τα χρόνια της ύπαρξης τους στο περιθώριο του κόσμου της Show Biz, ανεπηρέαστοι στις θέσεις τους από τη μουσική βιομηχανία. Ξεκίνησαν το 1976 με την έκρηξη του Punk χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι ταυτίστηκαν μαζί του. Αρχικά το κοινό τους αγνόησε όχι μόνο για λόγους που αφορούν τη μουσική τους, όπως τα μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια, τα ανορθόδοξα φωνητικά αλλά και λόγω εμφάνισης όπως τα μακριά μαλλιά του Smith αλλά και της γενικότερης στάσης τους.

Mark E. Smith – The Fall

Δημιουργήθηκαν το 1976 στο Prestwich της Μεγ. Βρετανίας από τους Mark E. Smith, Martin Bramah, Una Baines και Tony Friel με επιρροές από τους Can, The Monks, The Stooges, The Velvet Underground, Captain Beefheart. Παρά τις συχνές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας οι Fall μένουν ίδιοι, “είναι πάντα διαφορετικοί, είναι πάντα οι ίδιοι”, John Peel. Από τους 66 μουσικούς που πέρασαν μέσα από την 40χρονη πορεία του συγκροτήματος, περίπου το ένα τρίτο έμεινε για λιγότερο από ένα έτος. Παραδόξως οι Fall παρέμειναν ίδιοι, συνεχώς εξελισσόμενοι με πολλά ερωτηματικά.

Ενέπνευσαν και επηρέασαν μια νέα γενιά Underground συγκροτημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο από Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο έως και Νέα Ζηλανδία. Παρόλο που δεν έκαναν ποτέ μεγάλη επιτυχία γνώρισαν απίστευτη λατρεία και αφοσίωση από το φανατικό κοινό τους.

 

The Fall

Τους Fall ή τους αγαπάς ή τους μισείς, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.

Ο Mark E. Smith, η ψυχή της μπάντας, διηγείται τις αλλόκοτες ιστορίες του, ειρωνεύεται καταστάσεις με τρόπο μοναδικό, κάνοντας καυστική κοινωνική κριτική. Με εκρηκτικό ταμπεραμέντο και πάνω στη σκηνή, “δύστροπο” χαρακτήρα αλλά αγαπητός γιατί τα “χώνει” σε όλους και ειδικά σε αυτούς που αφορούν το μουσικό στερέωμα.

 

Mark E. Smith – The Fall

“Η αγγλική Punk δεν μου φάνηκε και πολύ “έξυπνη” ούτε μουσικά ούτε στιχουργικά. Σκέφτηκα να κάνω κάτι μόνος μου, κάτι που θα με ικανοποιούσε πιο πολύ”, Mark E. Smith.

Έχουν χαρακτηριστεί σαν “η πιο παραγωγική μπάντα του βρετανικού μετα-πανκ κινήματος”. Από το 1979 έως το 2017, κυκλοφόρησαν τριάντα δύο άλμπουμ στούντιο και τριπλάσια Live άλμπουμ και συλλογές. Η πορεία τους τελειώνει το 2018 με τον θάνατο του Smith.

 

The Fall

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background