Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Great Dictators – “Many Ways To Burn” (Πολλοί Τρόποι Για Να Καείς)

“Ελπίζουμε ότι τα τραγούδια μας θα κρατήσουν το χέρι σας, ενώ θα σας πούνε, με τον δικό τους ιδιόμορφο τρόπο, ότι όλα θα πάνε καλά…”

Ακόμα και μέσα στα πιο σκοτεινά υπόγεια, που δεν μπορεί να φτάσει το φως ούτε ο καθαρός αέρας, η ελπίδα δεν σβήνει όταν υπάρχουν αξίες, αλήθεια, ψυχή. Γι αυτά μιλάνε οι μουσικές που μας εκφράζουν και αγαπάμε και μοιραζόμαστε μαζί σας μέσα από τις Playlist του Yellow και τώρα πλέον και του Tivoli Radio!

Tο Tivoli Radio, το αιρετικό και μουσικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, είναι ON AIR…!!! Πριν από λίγες μέρες υποδεχτήκαμε στην κιτρινόμαυρη οικογένεια του Yellow το μικρό του αδελφάκι…

Η ανάγκη μας να μοιραστούμε μαζί σας τη μεγάλη μας αγάπη για τη μουσική, δημιούργησε το Tivoli Radio! Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα και το Tivoli Radio κάνει τα πρώτα του βήματα με κεντρική φιλοσοφία: “πάτησε φρένο, απόλαυσε την ζωή”…

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

The Great Dictators

Σήμερα επιλέξαμε ως Τραγούδι της Εβδομάδας, για να ακούσουμε παρέα μαζί σας, το “Many Ways To Burn” από τους The Great Dictators. Κυκλοφόρησε το 2014 μέσα από το άλμπουμ Liars, ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι που δεν χορταίνουμε να ακούμε.

Από την ώρα που ξεκίνησαν να γράφουν έχουν εξερευνήσει πολλά διαφορετικά είδη και μας έχουν χαρίσει νέα ακούσματα, γνήσια, γεμάτα μεγάλα συναισθήματα, βαθιές σκέψεις και τεράστια καρδιά.

 

The Great Dictators

Οι The Great Dictators δημιουργήθηκαν στη Δανία το 2011 από τους Dragut Lugalzagosi, Christoffer Hein και Jakob Lundorff και είναι σήμερα μια κολεκτίβα επτά παιδιών που συνεχώς μας εκπλήσει. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ, 3 EP και 15 μουσικά βίντεο με συναυλίες σε όλη τη Δανία υποστηρίζοντας τους Daniel Lanois και Low.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια τριλογία EP το 2012 με το πρώτο τους άλμπουμ Liars να βγαίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2014.

Η ανεξάρτητη μπάντα από την Κοπεγχάγη μισεί τους δικτάτορες και έχει πάρει το όνομα της από την αριστουργηματική ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν “The Great Dictator”.

The Great Dictators

Έχουν εμπνευστεί από τους Kraftwerk, The Psychedelic Furs, New Order, Leonard Cohen και Brian Eno αλλά κατάφεραν, με επιτυχία, και πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Μπόρεσαν να συνδυάσουν τις δικές τους ιδέες και τη δική τους πρωτότυπη μουσική με την επίδραση των προκατόχων βάζοντας έτσι τη δική τους προσωπική σφραγίδα.

Τα τραγούδια τους συνδυάζουν πιασάρικες μελωδίες, παράξενα και όχι τόσο περίεργα όργανα, καταπραϋντικές μπαλάντες, αιωρούμενους μπαρ-ύμνους, αμερικανική ζεστασιά και σκανδιναβική μελαγχολία, βαθιά συναισθήματα και αλήθειες.

 

The Great Dictators

Οι The Great Dictators έχουν συχνά συνοδέψει τα τραγούδια τους με τολμηρά βίντεο – κλιπ που αποδεικνύουν τη βαθιά αγάπη της μπάντας για τη μόδα, την τέχνη, την ιστορία του κινηματογράφου και την καθαρή οπτική πρόκληση.

“Πρώτα απ’όλα ελπίζουμε ότι τα τραγούδια μας μπορεί να γίνουν πιστός φίλος για όσους περνούν δύσκολες στιγμές. Ότι θα κρατήσουν το χέρι σας, ενώ θα σας πούνε, με τον δικό τους ιδιόμορφο τρόπο, ότι όλα θα πάνε καλά…”

The Great Dictators

I believe in a fallen sky
I believe in hungry fires
Everyday, watch me burn
I believe in another round

Πιστεύω σε έναν πεσμένο ουρανό
Πιστεύω στις πεινασμένες πυρκαγιές
Καθημερινά, παρακολουθήστε με να καίω
Πιστεύω σε έναν άλλο γύρο

 

The Great Dictators

Before I head to the underground
I believe in a sweet embrace
Forcing me to get up and dance with myself
My flesh is weak wherever I go

Πριν κατευθυνθώ στο υπόγειο
Πιστεύω σε μια γλυκιά αγκαλιά
Με αναγκάζω να σηκωθώ και να χορέψω μαζί μου
Η σάρκα μου είναι αδύναμη όπου κι αν πάω

Καλή σας ακρόαση!


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.


Τώρα παίζει

Title

Artist

Background