Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Cassandra Complex – 1.”The War Against Sleep” (Πόλεμος Εναντίον Ύπνου), 2.”Too Stupid To Sin” (Πολύ Ηλίθιος να Αμαρτάνεις)

Από Στις 2 Οκτωβρίου, 2021

Συναισθήματα και μηχανήματα επί χίλια, πνεύμα που δεν εφησυχάζει ποτέ, μια αξέχαστη εμπειρία για όλους εκείνους που είχαν την τύχη να τους ακούσουν Live…

Η μπάντα των The Cassandra Complex έχει δημιουργήσει έναν μοναδικό ήχο, χρησιμοποιώντας επιρροές από διάφορα είδη όπως Goth Rock, New Wave, Industrial, είναι ένα μείγμα από Joy Division, Ramones και Kraftwerk όπως τους έχουν περιγράψει. Οι Sisters of Mercy και ο Andrew Eldritch έχουν μεγάλη επιρροή πάνω τους, είναι συνοδοιπόροι στα ίδια μονοπάτια, δεν νιώθουν ακόλουθοι στην ίδια διαδρομή αλλά πως τρέχουν ο ένα δίπλα στον άλλο.

Για να αποφύγουμε το δίλημμα και να πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο κομματάρες το ένα, για Τραγούδι της Εβδομάδας, αποφασίσαμε σήμερα να ακούσουμε μαζί σας δύο τραγούδια! Οι The Cassandra Complex ενώνουν τη φωνή που βγαίνει μέσα από την ψυχή τους, με τις παραμορφωμένες κιθάρες τους, στο “The War Against Sleep” που κυκλοφόρησε το 1993 μέσα από το άλμπουμ Sex and Death και το “Too Stupid To Sin” από το άλμπουμ Theomania 1987.

The Cassandra Complex

Η ιστορία των The Cassandra Complex ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν ο Rodney Orpheus συναντάει τον Paul Dillon σε ένα κλαμπ του Leeds και χορεύουν ακούγοντας έναν δίσκο Die Krupps. Εκείνο το βράδυ αποφασίζουν να δημιουργήσουν μία μπάντα και την επόμενη μέρα κάνουν την πρώτη τους πρόβα. Ένας δημοσιογράφος που ονομάζεται Andy Booth πήγε να τους πάρει συνέντευξη και κατέληξε να μείνει για να παίξει κιθάρα. Φτιάχνουν ένα δικό τους στούντιο και το 1985 κυκλοφορούν το δεύτερο τους Single με τίτλο Moscow, Idaho που τους ανεβάζει στην κορυφή των Charts σε όλο τον κόσμο.

Παίζουν μέχρι τελικής πτώσης σε εναλλακτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και επηρεάζουν μια ολόκληρη γενιά των συγκροτημάτων που έπονται.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 6-26-1024x576.jpg
The Cassandra Complex

Ακολουθώντας την αγάπη τους και τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν κάτι νέο στην εναλλακτική μουσική, χρησιμοποίησαν τα Synth, τους υπολογιστές και τις παραμορφωμένες κιθάρες τους και δημιούργησαν τη μουσική που οι ίδιοι γούσταραν να παίζουν και ονόμασαν Punk με συνθεσάιζερ. Έτσι γεννήθηκε η βιομηχανική ροκ μουσική. Αργότερα χαρακτηρίστηκαν ως Electro Gothic και Punk Industrial και ακόμα και σήμερα παραμένουν μοναδικοί σε κάθε τους κίνηση.

The Cassandra Complex

Πολιτικοποιημένοι και με αιχμηρό στίχο εκφράζουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους και τώρα με το ίδιο σθένος που το έκαναν και στα πρώτα τους χρόνια. “Τώρα δεν θέλουμε να ησυχάσουμε άλλο, τώρα πρέπει να σηκωθούμε και να πούμε τη γνώμη μας. Γράφαμε πάντα πολιτικά τραγούδια με το συγκρότημα, ακόμα κι αν ακούμε συνέχεια ότι θα γίνουμε πιο ήρεμοι με τα χρόνια αυτό σίγουρα δεν ισχύει! Νομίζω ότι το τελευταίο άλμπουμ καταρρίπτει αυτή τη θεωρία. Αυτή τη στιγμή είπαμε ότι είναι σημαντικό να εκφράσουμε άποψη με τη μουσική”.

The Cassandra Complex

Ύστερα από την κυκλοφορία της τριλογίας των κλασσικών άλμπουμ Grenade, Hello America και Theomania ο Rodney μετακομίζει στο Αμβούργο και η σύνθεση της μπάντας αλλάζει. Με τη συμμετοχή των νέων μελών Juergen Jansen και Volker Zacharias ηχογραφούν το πιο ρομαντικό άλμπουμ του συγκροτήματος The War Against Sleep και στη συνέχεια το επιθετικό σκληρό ηλεκτρο-ροκ, Sex & Death.

Μετά το 2000 αποφασίζουν να κάνουν μία παύση μέχρι το 2019 που ο Rodney κάνει Remaster και κυκλοφoρεί ξανά τους πρώτους δίσκους της μπάντας. Εμφανίζονται με μεγάλη επιτυχία σε φεστιβάλ και κλαμπ σε όλη την Ευρώπη έχοντας πλέον αποκτήσει και μια εντελώς νέα γενιά θαυμαστών.

The Cassandra Complex

1.”The War Against Sleep”

We’ll live & die, we’ll laugh & cry
We’ll never even wonder why
In the War Against Sleep
We’ll never do just what we please
We’ll live our life down on our knees
In the War Against Sleep

Θα ζήσουμε και θα πεθάνουμε, θα γελάσουμε και θα κλάψουμε
Δεν θα αναρωτηθούμε ποτέ γιατί
Στον πόλεμο κατά του ύπνου
Δεν θα κάνουμε ποτέ αυτό που θέλουμε
Θα ζήσουμε τη ζωή μας γονατισμένοι
Στον πόλεμο κατά του ύπνου

The Cassandra Complex

2.”Too Stupid To Sin”

You think that you can tell me how to live my life
Well, I’m tired of hearing that
I’m tired of hearing that from you
I’m tired of hearing assholes
Telling me I’ll never be good enough
Good enough for them
Good enough for you

Stupid!
Too stupid to sin
Let your heart fall in!

Νομίζεις ότι μπορείς να μου πεις πώς να ζήσω τη ζωή μου
Λοιπόν, βαρέθηκα να το ακούω αυτό
Βαρέθηκα να το ακούω από εσένα
Βαρέθηκα να ακούω μ@λ@κες
Λέγοντάς μου ότι ποτέ δεν θα είμαι αρκετά καλός
Αρκετά καλός για αυτούς
Αρκετά καλό για σας

Ηλίθιος!
Πολύ ηλίθιος να αμαρτάνεις
Αφήστε την καρδιά σας να πέσει μέσα!

The Cassandra Complex

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background