Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Dust Heart – “Settling Storm” (Καταιγίδα Καθίζησης)

Από Στις 23 Ιουνίου, 2024

“Αν ο ακροατής μπορεί να το ακούσει αυτό και πιστεύει ότι είσαι ειλικρινής μαζί του και είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης”, Andy Thomas.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Settling Storm” από τους Andy Thomas’ Dust Heart. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ “No Poets“, μια εκρηκτική μελωδία γεμάτη αλήθεια και συναίσθημα που μας έχει συγκλονίσει…

Ο Andy Thomas καθιερώθηκε στη μουσική σκηνή του Ντένβερ με συγκροτήματα όπως οι The Knew και Tin Horn Prayer. Στο τελευταίο του εγχείρημα, που έχει την ονομασία Andy Thomas’ Dust Heart, γράφει Americana Rock μέσα από σκοτεινές διαδρομές μαζί με τους Tyler Breue (κιθάρα), Rob Burleson (ντραμς), Chuck Coffey (μπάσο) και Jen GaNun (φωνητικά, ακορντεόν).

Andy Thomas’ Dust Heart

Εμπνευσμένος από καλλιτέχνες όπως ο Jason Isbell και ο Sturgill Simpson, ο Thomas αποκαλεί τη μουσική του “Punk Rock για ηλικιωμένους”. Παρόλο που τα όργανα του δεν αναπαράγουν τους ήχους των Ramones ή των The Clash, έχει παίξει σε μπάντες πανκ και μπορεί να σχετίζεται με το είδος σε άλλο επίπεδο.

Ειλικρινής και ποιητική είναι δύο λέξεις που πιστεύει ότι κάνουν το τέταρτο άλμπουμ του, “No Poets”, την καλύτερη μουσική που έχει κάνει ποτέ.

Αποτυπώνει τη συναισθηματική σύγχυση που πέρασε ο Thomas μετά τον θάνατο του πρώην συμπαίκτη του στο Tin Horn Prayer, Mikey Herrera, και τη διάγνωση της μητέρας του με καρκίνο.

“Αν ο ακροατής μπορεί να το ακούσει αυτό και πιστεύει ότι είσαι ειλικρινής μαζί του και είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης. Σίγουρα προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με αυτήν την προσέγγιση και ελπίζω να συμβεί”.

Andy Thomas’ Dust Heart

Η αγάπη του για την ποίηση δεν ακούγεται μόνο σε όλο το δίσκο, αλλά εικονογραφείται και στο εξώφυλλο, το οποίο παρουσιάζει την ομοιότητα του Σκωτσέζου ποιητή του 18ου αιώνα, Ρόμπερτ Μπερνς. “Πρέπει να αναρωτιέστε στο τέλος της ημέρας αν υπάρχει χώρος για τέτοιους ανθρώπους πια. Υπάρχει χώρος για ειλικρίνεια και ποίηση, ή είναι μόνο πόσα εισιτήρια μπορεί να πουλήσει κάποιος και ποιος είναι ο μάνατζερ του;”

Το συγκρότημα περιόδευε στη Σκωτία όταν είδαν μια πινακίδα σε ένα μπαρ που έγραφε: “Ανοιχτό μικρόφωνο. Χωρίς ποιητές, χωρίς γιουκαλίλι”, που τους έδωσε την ιδέα για τον τίτλο του άλμπουμ. “Πολλά από αυτά τα πράγματα που οι άνθρωποι πραγματικά προσηλώνονται στη μουσική μερικές φορές παραβλέπονται, ειδικά στη βιομηχανία. Δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά η ποίηση και μερικοί άνθρωποι δεν τους νοιάζει η στοχαστικότητα, θέλουν απλώς ένα καλό πακέτο”.

Andy Thomas’ Dust Heart

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background