Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Hazy Loper – “To The Wind” (Στον Άνεμο)

Από Στις 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήχος που κυνηγά ένα όραμα χωρίς να τηρεί κανένα στερεότυπο, είναι η ικανότητα να προσφέρει μια λοξή ματιά σε ένα εσωτερικό σύμπαν που είναι πάντα ενάντια στο ρεύμα, είναι μια ποιητική περιοχή εκτός χρόνου.

Οι Hazy Loper ανακαλύπτουν εκ νέου ένα νέο σύμπαν και καταφέρνουν να πλαισιώσουν οράματα ταξιδιωτών με περίπλοκες μυρωδιές που συμμετέχουν στη δημιουργία κάτι μεγαλύτερου, πιο ευφάνταστου. Μια χούφτα μελοποιημένα ποιήματα που γίνονται αφήγηση και μιλούν για όνειρα με ανοιχτά μάτια, αιθέριες αισθήσεις και αγωνίες της ψυχής.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “To The Wind” από τους Hazy Loper. Κυκλοφόρησε το 2014 μέσα από το άλμπουμ “Ghosts Of Barbary”, ένα μουσικό κομμάτι όπου το μπάντζο και τα φωνητικά μετατρέπονται σε ριπή ανέμου και δίνουν πνοή σε άψυχα τοπία.

Hazy Loper

Οι Hazy Loper είναι δημιούργημα του Patrick Kadyk, Αμερικανού μουσικού και ποιητή ενεργού από τη δεκαετία του ’90, δημιουργού μιας αξιοζήλευτης μουσικής, συχνά κοινής και μερικές φορές βαθιά μοναχικής. Συνοδοιπόρος του στο έργο αυτό ο Devon Angus (κιθάρα, φωνητικά) από το 2000 στο ξεκίνημα της μπάντας στο Σαν Φρανσίσκο.

Τα μελοποιημένα ποιήματα του Patrick είναι ένα ταξίδι στην ουσιαστικά λαϊκή μουσική, βουτηγμένο στον αμερικανικό πρωτογονισμό, έναν ήχο που κινείται στη σκόνη της μακρινής Δύσης για να συνοδεύσει σκιώδεις λέξεις που λαχταρούν το φως ενός σκληρού ουρανού χωρίς να χάσουν καθόλου την ειλικρίνειά τους.

Hazy Loper

Τραγούδια που είναι πάντα εμποτισμένα με αναρχικά συναισθήματα και υπαρξιστικό λυρισμό σε ισότιμο βαθμό.

Ο υποβλητικός ήχος του μπάντζο και οι μελωδικές φωνές τους παίρνουν τον ακροατή μακριά από το παρόν και τον πηγαίνουν πολύ πίσω σε κάποια ακαθόριστη εποχή στο παρελθόν, όταν οι άνθρωποι ζούσαν ιστορικές ζωές γεμάτες μυστήριο και η σύγχρονη τεχνολογία δεν είχε ακόμη παρασύρει πολλά από το σκοτάδι. Μελωδίες θλιβερές αλλά παράξενα αναζωογονητικές, που ωθούνται από έναν ενθουσιασμό για περιστατικά που αγνοούνται, που βρέθηκαν σε κιτρινισμένα αρχεία και μια αισθητική βαθιά ριζωμένη στην τοπική ιστορία. Μια συλλογή στίχων γεμάτη υποσχέσεις που σφύζει από ζωή, στρωμένη με καλές προθέσεις και εμψυχωμένη από μια επίπονη αναζήτηση της χαμένης εσωτερικής ηρεμίας.

Hazy Loper

Ο χρόνος περνά, ο δρόμος γίνεται πιο σύντομος, ο επίλογος μπορεί να φανεί στο τέλος των ημερών: είναι απαραίτητο να συμβιβαστούμε, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, με διάλογο με τον εαυτό μας, ίσως να βρούμε τη λύτρωση, παρά τις εύλογες αμφιβολίες και εξίσου αβεβαιότητες, στο στρεβλό μονοπάτι προς την ξεκάθαρη επίγνωση κάθε ανθρώπινης αδυναμίας.

Το τελευταίο τους άλμπουμ “The Shadow Carvings And Other Short Poems” κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, ανεπιτήδευτα ονειρικό και μίνιμαλ λαϊκό, χαϊδεμένο από διευρυμένες ατμόσφαιρες και εμποτισμένο με πνεύμα τόσο λεπτό στους ήχους του όσο και πανκ στην προσέγγισή του. Μουσική που αντιστέκεται, που μιλάει στη καρδιά και την φουσκώνει…

Hazy Loper

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background